PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45481
5,9 13 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Użytkownik matiii zarzucił pomysł, a ja wprowadzam go w życie. Umieszczane tu będą wszystkie najnowsze informacje na temat serialu. Oczywiście możliwe spoilery!

CW opublikowało 22 oficjalne zdjęcie z 10 odcinka "Revenge of the Rouges", przedstawiając CCPD i Flash vs Captain Cold i Heat Wave.
http://comicbook.com/2015/01/13/the-flash-revenge-of-the-rogues-photos-feature-c aptain-cold-heat/

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Zdjęcia z planu z 15 odcinka 2 sezonu w którym pojawią się Diggle i King Shark
http://yvrshoots.com/2016/01/shoot-the-flash-with-grant-gustin-films-at-vancouve rs-vanier-park-boat-launch.html#more-49780

BluRay2012

http://comicbook.com/2016/01/16/more-details-revealed-on-the-reverse-flashs-retu rn-to-the-flash/

Nowe informacje dotyczące Reverse Flasha. Nie jest to RF z Earth-2 jak niektórzy przewidywali, ale ten sam RF co w 1 sezonie, tyle że ze wczesnej linii czasowej. Najprawdopodobniej z tej, w której zabił Cisco.

ocenił(a) serial na 9
Puchy11

Ciekawe jak trafi do teraźniejszej linii czasowej ?

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Deathstorm i Killer Frost na oficjalnych zdjęciach:
http://comicbook.com/2016/01/16/the-flash-official-photos-of-deathstorm-and-kill er-frost-release/

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Oficjalny opis 12 odcinka 2 sezonu pt. "Fast Lane"
WALLY IGRA Z NIEBEZPIECZEŃSTWEM - Barry (Grant Gustin) łączy siły z Wellsem (Tom Cavanagh), aby zamknąć przejścia (na Ziemię 2), ale ich uwaga zostaje odwrócona przez meta-człowieka o pseudonimie Tar Pit (gościnnie Marco Grazzini), który może zmienić się w płynny asfalt. Iris (Candice Patton) martwi się o bezpieczeństwo Wally’ego (Keiynan Lonsdale), po tym jak dowiaduje się o jego hobby, wyścigach równoległych (drag racing). Kiedy odmawia aby przestać, Iris decyduje się na odważny ruch, który narazi ją na niebezpieczeństwo.
Premiera 2 lutego 2016 r.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Info z showtv. Wypowiedź Granta Gustina na temat Zooma: "Nie sądzę aby był to Barry z Earth-2 choć przyznam, że na początku właśnie tak to sobie wyobrażałem. Myslałem, że byłoby cool zagrać łotra. Szczerze mówiąc nie wiedziałem kto to jest, aż do wczorajszego wieczora, gdyż w tym roku przyjąłem taktykę Jessego L. Martina (odtwórca roli Joe Westa), który jak najmniej zagłębia się w ogólny scenariusz, aby potem być zaskoczonym nie tylko podczas zdjęć, lecz także podczas oglądania serialu w telewizji. Zatem nie pytałem producentów kim jest Zoom ani co nas czeka w dalszych odcinka jednak wczoraj Greg Berlanti zaprosił mnie na rozmowę, aby przedstawić mi krok po kroku co czeka nas, aż do ostatniego odcinka. Opisał mi wszystko z detalami i już wiem kto jest Zoomem, ale... oczywiście nie zdradzę Wam tego! Możecie się spodziewać wielu zwrotów akcji i niespodziewanych sytuacji, ogółem wszystko jest zakręcone i zagmatwane podobnie jak było to w przypadku Thawne'a w poprzednim sezonie. Nawet jeśli będzie się Wam wydawało, że wiecie kto jest Zoomem to sprawy przybiorą zupełnie inny bieg i będziecie zaskoczeni."

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Najlepsze by było gdyby okazało się, że Zoom to ktoś kogo Barry i spółka kompletnie nie znają.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Dłuższa wersja promo "Pretty Messed Up"
https://youtu.be/R7V8AvE--Sc
- na Ziemi 2 Barry spotka się ze swoim odpowiednikiem
- następne starcie Flasha z Zoomem odbędzie się na Ziemi 2.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Promo 11 odcinka 2 sezonu "The Reverse Flash Returns"
https://youtu.be/u8-k8O9GpBY
Miałem rację, będzie to Reverse Flash, który po raz pierwszy spotkał Flasha.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Czyli to jest ten Reverse Flash(wg mnie), który udaje się w przeszłość, stacza kilka pojedynków z Flashem a później wpada na pomysł, aby zabić małego Barryego. Tak ?

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Tak.

BluRay2012

zeby się nie okazało że historia zatacza kółko, Barry wspomniał przy rozmowie z Patty że ten nowy rok jest przytłaczający dla niego iż wspomina o śmierci mamy, okej. I pojawia się Reverse Flash. Dajmy na to że go pokona jak poprzedniego Reverse Flesha z sezonu1, a on pokaże się znowu za rok? takie zapętlenie czasu z którego Eboard nie potrafi wyjść. Skąd ta pewność że pierwszy raz się spotkał z Flashem skoro już się z nim spotkał z przyszłości, to teraz jest teraźniejszość, a gdzie przeszłość? mam mózg w kwadracie... Incepcja :O

ocenił(a) serial na 10
Voldoende

Wydaje mi się że ten RF jest z tego czasu gdzie ginie Cisco, widocznie tam się wydarzyło coś innego. Barry niepotrzebnie cofa się w czasie. Zmienił już dwa razy bieg wydarzeń i dwa razy się cofnął w czasie. To robi pewnie te dziwne sytuacje. Tak czy siak jestem happy że wraca RF :) mimo że Zoom miażdży go pod względem szybkości to i tak wolę RF ;)

Ra_s_al_Ghul

nawet Wells z ziemi2 wspomniał Barremu że nie powinien zmieniać biegu wydarzeń kiedy się cofnął. także może to mieć jakiś związek z tym że RF powraca. tak czy siak, ciekawość zżera mnie ogromna. dwa odcinki na tydzień proszę!

ocenił(a) serial na 10
Voldoende

dokładnie po jednym odcinku to za mało :(

ocenił(a) serial na 9
Ra_s_al_Ghul

Noo nie był bym tego taki pewny, że Zoom miażdży Reverse Flasha pod względem szybkości ;) Flash zawsze miał problemy ze złapaniem RF. Nawet na trailerze przyszłego odcinka widać jak mu ucieka... Wydaje mi się również, że z Reversem jest jak z Flashem... Co by się nie działo to on i tak powstanie i tak cofnie się w czasie i znów dalej i ta będzie walczył z Flashem. To nieuniknione :) A jeśli nawet jest to Eobard z czasu gdzie ginie Cisco, to... Jak Reverse Flash przeniósł się do innej linii czasowej ? Myślałem, że podróż poprzez speed force daje możliwość wybiegnięcia w przyszłość, albo cofnięcia się w czasie ale w jednej danej linii czasowej.. ? Jak to jest ?

ocenił(a) serial na 10
lexus123

No tak, dowiemy się na pewno w następnym odcinku co tutaj robi RF z Ziemi-1. A co do RF to pewnie będzie żył tak długo jak będzie żył Barry ;)

ocenił(a) serial na 9
Ra_s_al_Ghul

W serialu Barry spotkał Reverse Flasha, ale nie swojego tylko Thawne'a z przyszłości Barry'ego. Nasz obecny Flash dopiero pierwszy raz spotka swojego Reverse'a.

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

Czyli wszystko się zaciera ;) pewnie ten RF będzie szczęśliwy widząc swojego idola ;)

ocenił(a) serial na 9
Ra_s_al_Ghul

Mam nadzieję, cytując Wellsa z promo: "This is his origin story."

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

no tak :)

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Oficjalny opis 13 odcinka 2 sezonu "Welcome to Earth-2"
BARRY ODWIEDZA ZIEMIĘ-2 - Barry (Grant Gustin), Wells (Tom Cavanagh) i Cisco (Carlos Valdes) podróżują na Ziemię-2, aby ocalić córkę Wellsa, Jesse (gościnnie Violett Beane) od Zooma. Barry jest zszokowany, gdy na Ziemi-2 spotyka Iris (Candice Patton) i Joe (Jesse L. Martin), ale nic nie może go przygotować na spotkanie z Killer Frost (Danielle Panabaker) i Deathstormem (gościnnie Robbie Amell). W międzyczasie na Ziemi-1 Jay (gościnnie Teddy Sears) musi przejąć obowiązki Flasha, gdy meta-człowiek o pseudonimie Geomancer (gościnnie Adam Stafford) atakuje Central City.
Premiera 9 lutego 2016 r.

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

Ciekawy opis

ocenił(a) serial na 9
Ra_s_al_Ghul

Skoro Jay został, aby bronić CC, to może odzyskał moc?

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

No z tego gdzieś tam czytałem że tak czy siak ma odzyskać moce w tym sezonie ale nie wiem kiedy dokładnie

ocenił(a) serial na 9
Ra_s_al_Ghul

Teraz mają świetną okazję, żeby mu je oddać. Może użyją ulepszonej wersji Velocity 6?

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

Wydaje mi się właśnie że dzięki Catlin i Wellsowi Jay odzyska moce. Oglądałeś już Arrow najnowszy?

ocenił(a) serial na 6
Ra_s_al_Ghul

Ja nie widziałem jeszcze nowego Arrow, ale czytałem coś ostatnio o Velocity 9, które ma być ulepszoną wersją szóstki, więc pewnie w ten sposób Jay odzyska na moment swoje moce, a na stałe wrócą mu one pewnie jakoś pod koniec sezonu, gdy będzie najbardziej potrzebny. Może podczas walki z Zoomem? Bo przecież nie napuszczą na niego samego Barry'ego, a na pewno będą współpracować.

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

Pewnie Zoom będzie miał swoją ekipie i Barry. Dziwne jest w ogóle te całe Genesis co Damian Darkh chce wprowadzić, bo on mówił że czeka na przyjście swoich ziomów. Ciekawe o kim mówi, może o bogach ze świata DC?

ocenił(a) serial na 9
Ra_s_al_Ghul

W DC Comics jest tyle potężnych demonów i bożków, że można się wszystkiego spodziewać.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Producent wykonawczy Andrew Kreisberg potwierdził, że RF, którego ostatnio widzieliśmy, to ten z Earth-1, ale z wcześniejszej osi czasu. Czas w serialu wcale nie rozwija się liniowo i ten RF nie jest do końca tym, którego widzieliśmy pod koniec zeszłego sezonu. Dodatkowo stwierdził, że ten odcinek będzie bez wątpienia jednym z najlepszych odcinków tego sezonu.

Rozumiem to tak, że to jest ten, któremu jeszcze nie odwaliło na punkcie zabicia Flasha. Być może dojdzie między nimi do starcia, bo Barry będzie chciał pomścić śmierć swojej matki, tamten nie ogarnie o co mu chodzi i właśnie w ten sposób znienawidzi swojego idola.

Jeszcze opowiedział trochę o Wallym i jego relacjach z Iris i Joe.
Iris ma się dowiedzieć o jego nocnych wyścigach i z pomocą swoich dziennikarskich mocy ma to zakończyć, a Joe zamiast być ojcem, będzie zgrywał przed nim luzaka i dobrego kumpla, żeby mu nie podpaść, bo nie chce, by się od niego odwrócił.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

z RF to miało by sens gdyby nie fakt, że nie ma prawa istnieć bez Eddiego...

ocenił(a) serial na 9
Sushimaster

Może. Manipulacje Reverse Flasha sprawiły, że pomimo śmierci Eddiego młodsza wersja Eobarda wciąż istnieje. Nie może zostać całkowicie wymazany ponieważ jego wkład, w wydarzenia, które sprawiły, że został wymazany z linii czasu są zbyt duże, dlatego przestał istnieć dopiero w tym momencie, w którym Eddie popełnił samobójstwo. Załóżmy, że Eobard miał wtedy 47. Tak też Eobard który ma 46 lat wciąż istnieje i zginie dopiero w wieku 47 lat.

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

Tak czy siak super że znów zobaczymy starego dobrego RF :)

ocenił(a) serial na 9
Ra_s_al_Ghul

A właściwie to "młodego" RF hehe :D

ocenił(a) serial na 10
lexus123

;) true story

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

dobre wytłumaczenie ;) choć wyobraźmy sobie, że Eddie żyje i zabija się teraz - wymazałby istnienie tego Eobarda, który się pojawił, ale i tak by nie zmienił tego co już się wydarzyło.
Ale też uważam, że każdy sposób by wcisnąć RF jest z korzyścią dla serialu ;)

ocenił(a) serial na 7
Sushimaster

W ogóle wychodzi na to, że w serialu już mamy jednego speedstera więcej niż zapowiadano przez emisją drugiego sezonu. Początkowo mowa była o:
Flash
Zoom
Jay Garrick
Wally West
Jessie Quick

No i teraz okazuje się, że jeszcze Revers Flash się zjawił :)
Ciekawe jakie jeszcze niespodzianki nas czekają.

ocenił(a) serial na 9
ZuberP2M

Będzie jeszcze Trajectory. Pisałem o niej wcześniej.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Pojawia się też Hunter Zolomon, kolejny Zoom

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Patty wciąż tu jest w australijskim promo 11 odcinka 2 sezonu "The Reverse Flash Returns"
https://youtu.be/CKHFWFsC6o4

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Potencjalnie duży spoiler z 13 odcinka!!!
Deathstorm zabije kogoś z regularnej obsady. Obstawiam, że będzie to raczej odpowiednik kogoś z Ziemi 2.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Właśnie miałem straszną wizję po tym co napisałeś :D Deathstorm zabija Iris z E-2, Barry-Flash, to widzi, a ponieważ nie ma już Patty, to po powrocie na E-1 wreszcie są razem i żyją długo i nieszczęśliwie...

Sushimaster

A co ty Cisco jesteś czy co ?

Nie no to ma sens za 2 tygodnie się przekonamy .

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Zdjęcia z 11 odcinka 2 sezonu "The Reverse-Flash Returns"
http://comicbook.com/2016/01/25/the-flash-amanda-pays-shares-the-screen-with-the -scarlet-speedst/

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Na 12 zdjęciu strój chyba zdeczka nie dopięty heh :D A tak na serio NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ tego odcinka :)

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Allison Paige dostała rolę speedsterki Trajectory, która pojawi się w 16 odcinku.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Podobna do Thei z Arrow :D

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Jak pierwszy raz popatrzyłem na to zdjęcie, to od razu skojarzyła mi się Theia. Gdybym nie sprawdził jak nazywa się aktorka, która wciela się w Theię, to bym napisał, że Speedy została speedsterem.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Promo 12 odcinka 2 sezonu "Fast Lane" Flash vs asfalt:
https://youtu.be/6qKbTHKxLas