PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45378
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Użytkownik matiii zarzucił pomysł, a ja wprowadzam go w życie. Umieszczane tu będą wszystkie najnowsze informacje na temat serialu. Oczywiście możliwe spoilery!

CW opublikowało 22 oficjalne zdjęcie z 10 odcinka "Revenge of the Rouges", przedstawiając CCPD i Flash vs Captain Cold i Heat Wave.
http://comicbook.com/2015/01/13/the-flash-revenge-of-the-rogues-photos-feature-c aptain-cold-heat/

ocenił(a) serial na 7
hudylobo

Tu fajny fan art.

http://bosslogix.deviantart.com/art/Flash-TV-Adjustment-440042174

Tak jak w środkowym zdjeciu Barry powinien wyglądać :) A nie taka klucha jak teraz :P

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Promo 13 odcinka "The Nuclear Man":
http://youtu.be/Nek20ta4a24

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Punkd images donosi, że Emily Kinney (Walking Dead) dołączy do obsady jako złoczyńca o przerażającym imieniu The Bug-Eyed Bandit. Bleeding Cool donosiło, że The Bug-Eyed Bandit miał pojawić się w 18 odcinku "All-Star Team-Up", w którym to do CC zawita Ray Palmer aka Atom. W komiksach jest przeciwnikiem Atoma, który kradnie pieniądza aby zbudować swój wynalazek: mechanicznego robaka, który może kontrolować owady.
http://www.cosmicbooknews.com/content/walking-deads-emily-kinney-joins-flash

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Mamy oficjalne potwierdzenie, że Emily Kinney wcieli się w Brie Larvan aka Bug-Eyed Bandit w 18 odcinku "All-Star Team-Up". Brie jest narcystycznym technicznym czarodziejem szerzącym chaos w Central City. Gdy Filicity i Ray przybywają do miasta, Felicity rozpoznaje w niej swoją nemezis i obie kobiety angażują się w hakerski pojedynek o życie Flasha.

BluRay2012

Kurcze, nie znoszę tej aktorki w odbiorze xP Ale fajnie, że już na starcie nie będę lubił tego złoczyńcę.. xD

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Firestorm dostanie kostium. Ta bluza z matrycą jest tylko elementem tymczasowym, dopóki nie dostanie własnego kostiumu (prawdopodobnie zostanie stworzony przez Cisco).

BluRay2012

Fajnie, że podali to do wiadomości (chociaż odnoszę wrażenie, że analitycy już przeanalizowali opinie w internecie, te niekorzystne, i stąd zmiana postawy). Oczywiście mogę się mylić ale ważne, że już coś mają w zanadrzu nowego i być może lepszego.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

DUŻY SPOILER odnośnie dzisiejszego odcinka!!!
Tydzień temu w 12 odcinku cameo miał Gorilla Grodd. W dzisiejszym odcinku, który koncentruje się na Firestormie, Grodd zaliczy swój debiut.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Fake. Na ComicBookMovies usunęli już tego newsa.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Promo 14 odcinka "Fallout":
http://youtu.be/A80CuanTNUY
I zdjęcia:
http://comicbook.com/2015/02/11/the-flash-and-firestorm-face-off-with-general-ei ling-in-fallout-/#Image18

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Słyszałem że odnośnie cofania się w czasie flash ma trafić do alternatywnej rzeczywistości.

ocenił(a) serial na 9
esuba94

Nie, on trafi do przeszłości. To z alternatywną rzeczywistością, chodzi o historie z komiksów Flashpoint, gdzie Barry cofie sie w czasie i ratuje życie swojej matce zmieniając przy tym rzeczywistość (np. Bruce Wayne ginie zamiast swoich rodziców, Aquaman i Wonder Woman prowadzą wojnę). Niektórzy spekulują, że zobaczymy to później w serialu.

BluRay2012

Mam nadzieje że nie będą wprowadzać tych alternatywnych przyszłości jak to w back to the future było

ocenił(a) serial na 9
Belsnizkel

Tego typu rzeczy bardziej na film się nadają.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Promo "Grodd is Coming " :D w sumie nic nowego nie zawiera, ale klimat super!!!
http://www.spoilertv.com/2015/02/the-flash-new-promo-grodd-is-coming.html

ocenił(a) serial na 9
bzyczek881126

Jest troszeczkę nowego - słowa Eiling sugerują, że ma prze******. Być może w następnym odcinku ponownie zobaczymy Grodda.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Promo 15 odcinka "Out of Time". A w nim duży spoiler.
http://youtu.be/odRXOGW1I5g
Niestety odcinek będzie miał premierę 17 marca, tak więc czeka nas miesiąc przerwy.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

chodzi o poznanie tożsamości profesora?

ocenił(a) serial na 9
RocknRollaPL

Raczej to, że sam ją im wyjawi. Co dla mnie potwierdza, że nie zabił matki Barry'ego.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

to teraz tylko pojawia się pytanie. Czy to on jest RF? Czy to Allen. Mi osobiście to ciężko wyczuć. Jest dużo niejasności.

ocenił(a) serial na 9
RocknRollaPL

Na pewno nie tym który zabił Norę. Ale na pewno jest Reversem, a nie Barrym.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Sugerujesz, że Reversów jest 2(oczywiście w teraźniejszości)? Moim zdaniem jest to dosyć ciężkie do rozgryzienia. Bo on ma w sobie i troszkę z Zolomona, wózek i utrata mocy, a z drugiej strony Zoom. Sam już nie wiem.

ocenił(a) serial na 9
RocknRollaPL

dla mnie on jest 1) spokrewniony z Flash 2) nie zabił matki 3) chce dla niego jak najlepiej mimo że ich oszukiwał (wózek moce etc) . Na pewno jest 2 RF tylko drugiego poznamy pewnie na koniec sezonu , a nawiązując do odcinka przed świętami to opcje są dwie : 1) albo było dwóch RF (wells i ten drugi) , dlatego dostał łupnia 2) albo użył mocy multiplexa i kontrolował jakoś .

ocenił(a) serial na 9
Misialach21

jak dla mnie to jest wiele nieścisłości. pamietasz scenę gdzie RF kazał Joe'mu zostawić tę sprawę? Tylko Wells na tamten moment widział, że Joe się tym zajmuje. Jeżeli jest 2 RF, to musi być także dwóch Flashów, bo gdzie niby by się podział ten, który starał się ratować matkę? Pytanie tylko gdzie on się ukrywa, o ile się ukrywa? Ogólnie twierdzenie, że w 'teraźniejszości' jest 2 RF i 2Flashów jest dziwne i idiotyczne, bo skoro tak, to powinno być więcej akcji i ingerencji w to wszystko z ich strony.

BluRay2012

O wow, przyjdzie poczekać na następny odcinek :( (ktoś się w ogóle orientuje czemu, zazwyczaj seriale tej stacji, robią sobie przerwę w takim okresie? Rozumiem okres świąteczny, to całe 'mid-season finalowanie' ale teraz?)

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Bo chcą, żeby serial trwał do maja.

BluRay2012

Kurcze, szkoda, że to tylko o to się rozchodzi.. xd

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Opis 15 odcinka "Out of Time":
LIAM MCINTYRE GOŚCINNIE JAKO THE WEATHER WIZARD; CISCO ZDAJE SOBIE SPRAWĘ, ŻE DR. WELLS COŚ UKRYWA - Mark Mardon aka The Weather Wizard (gościnnie Liam McIntyre) pojawia się w Central City z zamiarem pomszczenia śmierci swojego brata, Clyde'a i zwraca swój wzrok na Joe (Jesse L. Martin), który zastrzelił Clyde'a. Gdy Mardon atakuje Joe i Barry'ego (Grant Gustin), Barry ratuje Joe, ale Mardon ucieka. Barry ostrzega Joe, żeby sam nie ruszył za meta-człowiekiem,ale Joe go nie słucha i kończy w śmiertelnym niebezpieczeństwie. W międzyczasie, Cisco (Carlos Valdes) analizuje noc, podczas której drużyna uwięziła Reverse Flasha i uświadamia sobie, że coś się nie zgadza i zaczyna sie zastanawiać czy Joe nie miał racji co do Dr. Wellsa (Tom Cavanagh). Barry i Linda (gościnnie Malese Jow) kończą na dziwnej podwójnej randce z Eddiem (Rick Cosnett) i Iris (Candice Patton).
Premiera 17 marca 2015 r.

BluRay2012

Do premiery coraz bliżej ale ja z tej samej beczki: Liam McIntyre - czekam na występ Spartakusa :D

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Arrow ma problemy z Crixusem, a Flash ze Spartakusem.

BluRay2012

Dokładnie :D A gdzieś tam pomiędzy pląta się Ashur i ukochana Crixosa, której imienia zapomniałem (chodzi mi o aktorkę od Amandy Waller) xD

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Naevia, jeśli się nie mylę. Do tego jeszcze Mira, która kocha łuki.

BluRay2012

Obsada ze Spartacusa robi wrażenie :D Jeszcze, tak osobiście, życzyłbym sobie aby zagrał Doctore i byłoby super :)

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Jako Martian Manhunter. Pasowałby idealnie.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Zdjęcia z 15 odcinka "Out of Time", a na nich Iris, Linda, Eddie, Joe w tarapatach i Spartakus w akcji:
http://comicbook.com/2015/03/04/the-flash-out-of-time-preview-images-released-on line/

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Miało być Weather Wizard nie Spartakus.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Opis 16 odcinka "Rogue Time"
CAPTAIN COLD I HEAT WAVE POWRACAJĄ DO CENTRAL CITY; PEYTON LIST GOŚCINNIE JAKO LISA SNART - The Flash (Grant Gustin) dowiaduje się że, Captain Cold (gościnnie Wentworth Miller) i Heat Wave (gościnnie Dominic Purcell) wrócili do miasta. Tym razem Snart przyprowadził ze sobą swoją młodszą siostrę Lisę (gościnnie Peyton List), aby pomogła mu siać spustoszenie w mieście.
Premiera 24 marca 2015 r.

BluRay2012

OMB, już się nie mogę doczekać :D Dopiero co zdawało mi się, że czytałem jak ktoś napisał, że 'Rouges' ma już nie być w tym sezonie a tutaj taka nowina :)))

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Jeszcze w finale sie pojawią na 100%. Brakuje nam jeszcze tylko Mirror Mastera. Mam nadzieję, że pojawi się w tym sezonie, w końcu zostało jeszcze parę odcinków.

BluRay2012

Finał z Rogues? Na dokładkę pewnie RF? Nie mogę sobie tego wyobrazić ale brzmi nieźle :D
A ta Lisa jest w ekipie Rogues? Jeśli tak to dowiemy się czy ten Mirror Master pojawi się po emisji 16 odcinka i co tam 'wyniknie' (w ostatnim z wprowadzeniem Heat Wave'a dostaliśmy ciekawy cliffhanger z tą Lisą więc albo takie rozwiązanie, albo całkiem osobny odcinek z MM)

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Tak jest w Rogues, a w New 52 jest ich przywódcą (Captain Cold jest obecnie w Justice League). W odcinku z Coldem wprowadzili Heat Wave'a, a w odcinku z Coldem & Heatem wprowadzili Lisę. Co odcinek jeden Rogue więcej, tak więc było by to logiczne gdyby w ten sposób wprowadzili Mirror Mastera.

BluRay2012

Racja :)

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Nowy zwiastun odcinków 15 - 17,a na nim Tricksterów dwóch, Golden Glider (ze swoja własną bronią, jak Cold i Heat guns), badass Weather Wizard i... Flashpoint?
http://www.comicbookresources.com/article/watch-weather-wizard-golden-glider-ham ills-trickster-terrorize-the-flash

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

czad !!!! :D

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

Zaczynam się zastanawiać czy serial z 1990 nie okaże się alternatywną linią czasową do nowego serialu. Trickster to praktycznie ta sama postać z tego co widać w zwiastunie. To samo z Dr Christiną McGee. Może jeszcze zobaczymy starą wersję kostiumu flasha.

ocenił(a) serial na 10
taPcz4N

czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co to jest ten flashpoint?

ocenił(a) serial na 9
Madzik0_0

Barry cofie się w czasie i powstrzymuje Reverse Flash (wyrzucają go poza czas, przez co stał się żywym paradoksem) nim ten zabija matkę Barry'ego. Wydarzenie to drastycznie zmienia linię czasu (wojna pomiędzy Wonder Woman a Aquamanem, zatopiona zachodnia Europa [Polski nie zatopili], Wielka Brytania podbita przez amazonki, Bruce Wayne ginie w alejce, jego ojciec Thomas zostaje Batmanem, a matka Martha Jokerem, rakieta z małym Supermanem rozbija się w Metropolis niszcząc większą część miasta, zabijając tysiące ludzi, ojciec Barry'ego nie żyje, a on sam nigdy nie zostaje Flashem), ale dzięki wspomnieniom z poprzedniej linii czasu, Barry odtwarza swój wypadek, odzyskuje moce, podróżuje w czasie i powstrzymuje samego siebie przed ocaleniem Nory. Powracając dokonuje rebootu DC Comics, tworząc obecną serię wydawniczą nazwaną New 52 (przynajmniej do maja, bo w czerwcu porzucają tę nazwę). Mnie więcej tak to było. Trochę słabo to opisałem, ale nie umiem opowiadać.

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

Trochę dziwny ten flashpoint. Bo co ma wspólnego śmierć matki Barrego z zatopieniem Europy czy Atlantydą

ocenił(a) serial na 9
D00nald

Reakcja łańcuchowa. Zmieniając jedną, nawet najdrobniejszą rzecz w przeszłości, można spowodować serie zdarzeń, które nie są ze sobą w ogóle powiązane. Każde wydarzenie historyczne, nawet najmniejsze, to jedno z ogniw łańcucha, które pociąga za sobą inne zdarzenia (ogniwa). Zerwanie jednego z nich powoduje, że cały łańcuch się rozsypuje. Tak też było z Flashpointem

D00nald

Wydaje mi się (i tylko mi się wydaje), że chodzi o to, że zmienianie przeszłości może mieć daleko idące konsekwencje - jedna zmiana nie oznacza jednej zmiany a o wiele więcej :) W ten sposób postać Flasha nie zmienia przeszłości jak chce ponieważ następstwa mogą być drastyczne (nie czytam komiksów ale Flash chyba nie przemieszcza się w czasie jak leci bo umie, niech mnie ktoś poprawi najwyżej).