PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45423
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Odcinek pełny jakichś logicznych głupot, nie wiem czy twórcy lecą na fejmie, czy jaki jest z nimi problem. Już zostawmy sam motyw, że panienka podpuszcza Flasha, aby upewnić się co do jego tożsamości - intryga na poziomie 5-latka, nikt by tego nie kupił. Mozna jeszcze to bronić tym, że musiał iść zobaczyć. Ale nie o tym - chodzi mi o reakcję pasażerów w pociągu - przybywa superbohater i ucieka, a ci siedzą grzecznie na swoich siedzeniach, żadnego zainteresowania, no normalnie nic. Niepojęte. Przecież, gdyby zastosowac jakąś logikę to powinna być panika, a co najmniej powinno być pokazane kilkju ludzi filmujących telefonami cale zdarzenie. Nie wiem co to ma być, mają wszystkich za idiotów?

Kolejna rzecz, która mi się bardzo nie podobała w filmie to sprawa, z jaką łatwością Cisco przypomniał sobie godzinę ze wspomnienia, jaka dokładność perfekcja, skupiał się na Reverse Flashu a dokładnie zapamiętał położenie zegara i ustawienie? Litości. Rozumiem, że trzeba było rozwiązać jakoś wątek widzenia przyszłości, no ale na pewno nie w taki sposób.

Kolejna sprawa, to lamowaty Reverase Flash. Ktoś kupuje to, że to niby ten sam demoniczny typ z pierwszego sezonu? Taki laluś? Tak łatwo daje się pobić? To naprawdę ten sam umysł? Przecież tego nie kupi 5-latek.

besty

Zgadzam się, poza ostatnim. To był RF który dopiero poznał Flasha, to był jego pierwszy kontakt z rywalem. Pewnie po tej porażce zaczął trenować, ćwiczyć. Nauczył się przechodzenia przez ściany własnie od Barrego. Wcześniej nie miał kontaktu z Flashem. RF w pierwszym sezonie był już doświadczonym wrogiem Flasha, bo to był Eobard pod koniec swojego życia.

marchewsz

Jak pod koniec? Charakteryzacja aktora jest niezmieniona, wygląda na ten sam wiek, więc to też mi nie pasuje. Ale ogólnie jeszcze można przyjąc jakoś to tłumacznie.

besty

w pierwszym sezonie Riverse siedział w naszych czasach 15 lat , od 2000 bodajze a w 2015 zginął a ten jest 15 lat młodszy

razor96

Ok sprawa braku charakteryzacji wyjaśniona, odnosnie reszty napisałem ci w drugim przypadkowo zdublowanym temacie.

besty

Niiieee no... kończ waść, wstydu oszczędź. Nie ograniasz tematu w ogole. Proponuję zapoznać się z historią RF, to może zaczaiasz ocb. A z resztą... wystarczy czytać ze zrozumieniem, to co ludzie piszą i oglądać uwaznie odcinki.

lexus123

Reverse Flash jest na dokładkę, w nagłówku topica masz napisane, że chodzi mi o ostatnią scenę głównie. To, że dałeś 9 i jestes czegos fanem nie zwalnia cię z normalnego odpisywania.

besty

A mnie chodzi o RF. Odpisałem normalnie tyle tylko, że z lekką irytacją ;p

"Kolejna sprawa, to lamowaty Reverase Flash. Ktoś kupuje to, że to niby ten sam demoniczny typ z pierwszego sezonu? Taki laluś? Tak łatwo daje się pobić? To naprawdę ten sam umysł?"

NIE, to nie jest ten sam demoniczny typ z pierwszego sezonu. A dlaczego ? razor96 Ci odpowiedział. I tylko tego się czepiam. Nooo mógłbym jeszcze doczepić się odnośnie Cisco, ale zostawię to ;) :P

lexus123

Aktor jest marny i tyle, to komediant a nie demoniczny Reverse Flash i tłumaczenie, że 15 lat się odmłodził jest cienkie.

Wątek założyłem głownie po to, aby napisac o ostatniej scenie, bo strasznie lamerska była, a sam serial w miarę lubię.

besty

Ostatnia scena to masz rację. Zgadzam się w 100%. A czy aktor taki marny ? A pamiętasz ten odcinek ? https://www.youtube.com/watch?v=pKivZCUxgSc
Tutaj jest Reverse Flash, zbliżony wiekiem do tego z 2 sezonu. Ale jest to Eobard, który już raz wcześniej cofnął się do 21 wieku (było to własnie pokazane w 2x11), który następnie wrócił do swoich czasów, dalej... następnie podróżował w czasie i walczył z Flashem. Także to już jest ten "stary wyga" Reverse Flash. A ten z 2 sezonu, to jest raczkujący Eobard, (jeszcze nie taki demoniczny) który jeszcze nie stoczył wielu pojedynków z Barrym i nie pałał taką straszną złością/ zemstą. Ale po wydarzenia w 2x11, to się właśnie zmieniło. Mam nadzieję, że wyjaśniłem, a jeśli nie, no to trudno skończymy temat i żyjemy (piszemy) dalej.

razor96

chodzi o ostanią scenę, o czym masz w leadzie, postac reverse flasha nie podobałą mi się jako całość i to jest jedynie na dokładkę.