Flash (2014-2023)
Flash: Sezon 7 Flash sezon 7, odcinek 4
odcinek Flash (2014-2023)

Flash | Central City Strong

7,5 157  ocen
7,5 10 1 157
Flash
powrót do forum s7e4

Co to ?

ocenił(a) serial na 8

Co to za podróbka Hulka ???

ocenił(a) serial na 10
SibonWobu

Sam nie wiem ale z tego co słyszałem to jakiś giant krążą plotki że on powstał przez te pioruny na niebie w 4 kolorach w poprzednim odcinku

ocenił(a) serial na 8
Barte_X_2

No i z tego co widać, będą z nim nie lada problemy, skoro nawet antymateria nic nie dała

SibonWobu

W nowym odcinku jest większość wyjaśniona, i akcją będzie toczona mniej więcej wg komiksów które są obecnie wydawane. Jest to Fuerza. Będzie też Psych, który odpowiada za moce telepatyczne. No i pojawiła się Nora... oprócz Speed Force są jeszcze 3 moce i zakładając że Nora odpowiada za Speed Force, to Iris podczas tworzenia nowego SF uwolniła 3 kolejne moce, które prawdopodobnie dostały 3 osoby:
- Fuerza dostał Strenght Force;
- Psych dostał Sage Force (telepatia, telekineza, itp);
- i jest jeszcze Still Force, czyli entropia i bezwładność.

DaDarr0slaV

Albo raczej nikt tego nie dostanie i te siły po prostu wylazły w tych postaciach jakie są, tylko ciekawe kim będzie ten 4?

ocenił(a) serial na 8
DaDarr0slaV

Czyżby powrót Turtle'a ?

SibonWobu

Wątpię. Tzn po części ten ktoś będzie mieć też moce Turtle'a, ale niby gdzieś czytałem że jakiś student/uczeń (w każdym bądź razie sportowiec szkolny) ma mieć te moce

ocenił(a) serial na 8
DaDarr0slaV

Może Bart Allen ?
Czytałem że został oficjalnie potwierdzony w 7. sezonie.

SibonWobu

Inny aktor jest chyba przedstawiony jako Bart. Poza tym z nim będzie chyba inna historia, może będzie brał udział w walce z Godspeedem lub Thawne'm? Nie mam pojęcia

ocenił(a) serial na 8
DaDarr0slaV

Ten w serialu ma być synem Barry'ego, a nie wnukiem jak w komiksach

ocenił(a) serial na 9
DaDarr0slaV

Ja zaś myślałem, że oni tworząc na nowo SF, stworzyli też Negative SF i dlatego potrafią moc Flasha pochłonąć.

gronek31

No właśnie nie. Oni mają inne moce niż Speed Force ale patrząc na ich ogrom nie są gorsi, dlatego trudno ich pokonać

ocenił(a) serial na 8
DaDarr0slaV

Odnośnie tych nowych mocy, bo nie orientuje się bardzo w temacie, ale jedno mnie zastanawia
- Czy Strengh force, still force i sage force mają swoich użytkowników tak jak ma ich speed force ( speedsterzy) ?

- Skoro Nora jest ,, fizyczną" formą speed force, to czy Fuerza i Psych również są fizycznymi formami, czy może są tylko ,, użytkownikami"

SibonWobu

W komiksie byli to użytkownicy jak Barry, ale w serialu będą to raczej fizyczne formy

ocenił(a) serial na 8
DaDarr0slaV

W takim razie, teoretycznie można powiedzieć że są ,, bogami". Zresztą nawet Cisco coś takiego powiedział.
Czyli Cecile pokonała Boga ?
Nie powiem, ciekawe.
W sumie jeszcze jedna kwestia mnie zastanawia.
Nie pamiętam czy to było poruszane w serialu, ale czy ,, formą" Speed force zawsze będzie Nora, czy może każdy speedster widzi kogoś innego ?

SibonWobu

Speed Force potrafi przybrać dowolną formę, dla Flasha była to akurat matka.
Na swój sposób są bogami, a raczej bytem który przybiera fizyczną formę (przynajmniej tak mi się wydaje)