PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=832320}
7,8 8,5 tys. ocen
7,8 10 1 8474
8,0 4 krytyków
For All Mankind
powrót do forum serialu For All Mankind

że już 5 wpisów, a jeszcze żaden oszołom nie pisze, że lewacki serial ;)

sputnick

Bo wszystko już lewackie. Ale skoro już tak afiszujesz ze swoją indolencją to mam do ciebie merytoryczne pytanie - jaki będzie ciąg dalszy tego procesu lewaczenia, bo on się nie zatrzyma. 10 lat temu nie było geja i transa w każdym serialu a teraz jest. Co będzie za następnych 10 lat? :)

Yodzinsky

Rozumiem, że chodzi Tobie o postacie, a nie o aktorów. A odpowiadając na to pytanie, a co za różnica co będzie za 10 lat skoro ani ja ani Ty nie mamy na to wpływu. Ale podpowiem, że pewnie to co się najlepiej sprzeda największemu kręgowi odbiorców. Bo taka jest logika przedsięwzięć komercyjnych.

sputnick

Czyli twoim zdaniem gej i trans w każdym serialu to efekt rynkowy?

Yodzinsky

Nie. To spisek tajnej organizacji, która chce przekonać jak największą liczbę ludzi do przejścia na gejowstwo lub transseksualizm aby przejąć kontrolę nad światem. W tym celu Pinki został gejem a Mózg transem ;)

sputnick

Sorry, ale dla mnie ktoś kto nie widzi tego agresywnego wpychania homo motywów to albo jest ślepy albo po prostu udaje bo mu to odpowiada, no albo już dał sobie wmówić, że to norma bo takich ludzi jest coraz więcej. Niestety, ale przeradza się to w coś niebezpiecznego bo nie dociera do takich osób żadna logika. Szufladkują każdego komu to nie odpowiada jako naziola, homofoba czy co tam jeszcze wymyślą podczas gdy pod prostym argumentem np poszanowania moich poglądów religijnych wybuchają śmiechem a czasem agresją, że kogo ja bronię, pedofilów w sutannach itd. No ok powiedzmy, że jakiś tam promil księży się trafi (tak samo jak aktorów, reżyserów, polityków ba nawet ostatnio ktoś z rodziny królewskiej) to spójrzmy na to kogo te osoby bronią. Bronią de facto facetów którzy wsadzają sobie nawzajem i mają fetysz poinformować o tym cały świat. Kogo to obchodzi? Zostaw to w swojej sypialni. Parę lat temu mówiłem do kumpla, zobaczysz jeszcze trochę i bardziej krępujące będzie przyznanie się do tego, że chodzisz do kościoła aniżeli oświadczenia, że jesteś gejem i co? Mamy to...

kobe_bryant88

Ja jestem ciekaw jak to wszystko będzie wyglądać za 5-7 lat. Ten proces jest sztuczny i wymaga ciągłego przekraczania granic. Co jeszcze wymyślą? Hetero to faszyści i rasiści? Osobiście uważam że razem z falą problemów gospodarczych cały ten lewacki przemysł propagandy gładko przekieruje się na lokalne nacjonalizmy i szowinizmy. Czy Żółte Kamizelki interesują przywileje dla jakichś dewiantów? Gdy kończy się hajs to człowiek łapie prosty i oczywisty wektor życiowy.

Yodzinsky

Ja myślę, że jesteśmy w uprzywilejowanym położeniu bo możemy zauważyć do czego to prowadzi na przykładzie zachodu. W Holandii wprowadzono eutanazję w Wielki Piątek a pani minister wprowadzając to prawo wypowiedziała słowa przypominające te które Jezus wypowiedział w czasie ukrzyżowania "wykonało się" ot taki żarcik, coś kiedyś czytałem też o partii która chciała zniesienia limitu wieku osób z którymi można uprawiać seks. Gdzieś w Skandynawii jest dom publiczny dla... lubiących zwierzęta a ponoć niemcy stanowią główną klientelę. W Szwecji jakaś partia chciała legalizacji kazirodztwa - myślę, że to jest kierunek w którym to wszystko zmierza. Mamy falę gwałtów na kobietach przez tzw "uchodźców", ataki na synagogi w Niemczech, ale to nadal my jesteśmy tymi najgorszymi antysemitami. Niestety nie wygląda to dobrze bo teraz nas Polaków chcą na siłę "naprawiać" a my nie potrafimy kompletnie wyciągać wniosków na przykładzie zachodu i cieszymy się tzw "postępem" zachodu który nota bene jest na skraju upadku. Ciężko mieć swoje zdanie gdy tak nachalnie jest narzucane odgórnie co masz myśleć, ale aż tak być ślepym? Nie rozumiem tego...

kobe_bryant88

To wszystko jest "fajne" do puki nie dotyczy własnej osoby. Ludzie na zachodzie akceptują to całe to szaleństwo bo dzieje się ono gdzieś na zewnątrz - "jakaś" eutanazja, jakieś przywileje LGBT... , to wszystko gdzieś we wiadomościach w telewizorze. Co innego będzie gdy te kwestie zaczną ich dotyczyć - "uchodźców" już się ciężko toleruje, tendencja się zmieniła.
Zauważ że ten cały "progresizm" to ma miejsce tylko w ZAchodniej Europie i w wielkich metropoliach w stanach. Reszta świata jest normalna albo totalitarna.

kobe_bryant88

W krajach anglosaskich 6% :) czyli jeden na piętnastu. Środowisko sprzyja nadreprezentacji w stosunku do ogółu populacji. Ale żeby było zabawniej to gejów wśród nich procentowo jest podobno jeszcze więcej. Tak, że wzajemnie jedni drugich trzymają w szchu.

kobe_bryant88

Spróbuj przestać się wywyższać z powodu swojej religii, która wyobraź sobie może dla niektórych nic nie znaczyć, to może zrozumiesz dla czego są na tym świecie osoby, które chcą przestać ukrywać swoje cechy przez, które do tej pory były wyśmiewane.

sputnick

No tak, bo do tej pory ścinano im głowy za to, że są gejami. Nie wiem gdzie Ty żyjesz, może w Arabii Saudyjskiej? Dla mnie możesz nie akceptować religii jednak była ona tutaj przed tobą, przede mną a nawet przed twoimi przodkami i jednak znaczy dla mnie i dla wielu ludzi bardzo wiele, ale oczywiście możesz jej nie akceptować. Jednak agresywne zachowania ludzi lgbt i obrażanie uczuć religijnych sprawia, że niechęć do tych środowisk rośnie. Czy widziałeś kiedyś żeby np po Mszy Świętej ludzie szli i manifestowali przeciw gejom lub lesbijkom? Bo ja chodzę od dawna i nigdy czegoś takiego nie widziałem. Mimo obrażania przez nich np wizerunku Maryi. Tym ludziom nikt nie zabrania żyć, ale porównywanie środowiska które manifestuje swoje fantazje łóżkowe do wielotysięcznej kultury i wiary jest trochę chore chyba przyznasz? Trzeba porównać co nam dała wiara a co środowiska gejowskie poza wymuszaniem na nas tolerancji wobec nich. Przypominam, że czas mierzymy od urodzenia Mesjasza a święta które zapewne obchodzisz są na Jego cześć. Tyle w temacie, bo w dupach wam się przewraca porównując swoje jazdy łóżkowe do Wiary. Żyjcie sobie, tego nikt wam nie odbierze, ale przekraczanie pewnych granic jest bez sensu bo nie powoduje to większej tolerancji a niechęć - to już taka moja prywatna rada. Pozdrawiam

kobe_bryant88

Nie wiem jak z tymi kontrmanifestacjami po mszy bo nie śledzę kto na msze chodzi ale w moim mieście np. organizuje się kontrmanifestacje przeciwko dzieciom chodzącym za cukierkami w wigilie wszystkich świętych. Tak, że już za walkę z tak poważnymi zboczeniami biorą się tradycjonaliści.

sputnick

Masz wspaniałą wspólnotę w mieście sprzeciwiającą się tym pogańskim, zachodnim trendom. Szkoda, że u mnie takowej nie ma :)

ocenił(a) serial na 8
kobe_bryant88

Gdyby czarno sukienkowi nie nawoływali do nienawiści w kościołach, to pewnie geje nie czepialiby się Maryi Matki Bożej. Każdy ma prawo do obrony XD Ponadto obraza uczuć religijnych nie różni się od obrazy uczuć gejowskich. Jeden pies.

Ezo_Okami

Tak? a byłeś na jakiejś mszy i słyszałeś? Czy lewackie media ci tak powiedziały?

Yodzinsky

Udowodnij, że w każdym serialu. :)

Yodzinsky

Ja z tego powodu odpuszczam sobie The Watchmen

Yodzinsky

Lewackie? Jesteś wielbicielem Lenina i jego retoryki dla głupiej tłuszczy?

ocenił(a) serial na 8
sputnick

W tym serialu tego nie ma. Tzn. są kwestie mniejszości, ale proporcje są zachowane. Nie jak u Netflixa gdzie 30% postaci to homoseksualiści. Tu mamy odwzorowanie rzeczywistości i dlatego serial broni się przed zarzutami o lewackość.