PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=365605}

Forbrydelsen

2007 - 2012
8,1 7,6 tys. ocen
8,1 10 1 7597
6,6 5 krytyków
Forbrydelsen
powrót do forum serialu Forbrydelsen

ale w ogóle mi nie przypadł do gustu. Zainteresowałem się serialem z rekomendacji, obejrzałem dwa pierwsze odcinki. Za nic nie zauważyłem genialności i zachwytów, miałem dać sobie spokój ale dla czystego sumienia przebrnąłem jeszcze przez trzeci odcinek. I wyłączyłem z przyjemnością.
Niech nawet potem akcja się rozkręca, jak dla mnie skoro przez pierwsze 3h (!) rewelacji nie znalazłem to nie mam zamiaru oglądać kolejnych 17h by dowiedzieć się kto zabił :-) Jak dla mnie serial mocno rozciągnięty i bez jakichś "ochów" i "achów". Ot, tu ktoś zginął, tu policja, to śledzą, tu zamieszany polityk, tam napad na staruszkę - nic ponad to co można zobaczyć w tysiącu innych seriali kryminalnych.
Bardzo fajny klimat serialu, naturalność - ale brakuje mi "czegoś" co by mnie zachęciło do dalszego oglądania.

ocenił(a) serial na 10
zmechu

zaraz tam lincz :) każdy ma inny gust, o gustach się nie dyskutuje :) dla jednych ten film to najlepszy serial kryminalny wszech czasów a dla innych nie.......... po prostu :)

ocenił(a) serial na 6
zmechu

Gra aktorów jest jakaś bez emocji.o wiele lepsza jest wersja serialu z Kinnaman'em i Enos.

ocenił(a) serial na 10
zmechu

To najlepszy serial jaki widziałem. Amerykańska wersja... po prostu nie przyjmuję do wiadomości że coś takiego istnieje :)
A że Tobie się nie spodobał... na szczęście każdy z nas ma inny gust. Bawi mnie jak czasami ktoś głosem pełnym oburzania pisze, że ten czy inny film to arcydzieło, i że jak ktoś śmiał w ogóle...
Może mnie dziwić, że ktoś uważa za arcydzielo Zmierzch, Piłę czy inny Avatar. Będę głęboko zdziwiony - to prawda ;) Ale jak ktoś twierdzi, że nie podoba mu się coś co mnie zachwyciło... no cóż. Mnie też parę ogólnie cenionych klasyków strasznie zawiodło - i nawet się cieszę. Widać mamy swój gust :)

ocenił(a) serial na 7
zmechu

ja też jakoś tak bez przekonania ale ... około 7-8 serial bardzo się rozkręca. tak, że ciągle go oglądam. przełam się i spróbuj raz jeszcze :)

zmechu

Jestem już na 12 odcinku i jeszcze, jak na mój gust się nie rozkręcił, tak jak ja bym tego chciał. Niby wszystko fajnie, ale taki jakiś monotonny jest.

wilczekstepowy

Ale z drugiej strony nie potrafię przerwać. Mimo wszystko wciągnął mnie. Ale po zachwytach nad nim spodziewałem się czegoś innego. Sam nie wiem czego.

zmechu

Serial typu: W każdym odcinku podejrzenie skierowane na innego bohatera, które w końcówce okazuje się mylne, i tak co odcinek, tak, że po kilku odcinkach wiesz już, że ten na którego wskazują to nie jest zabójca:-) a prawdziwym mordercą okaże się cicha myszka, którego nie podejrzewano, bo był tak sobie obok tej historii, pokazywany w każdym odcinku, ale mimo wszystko nic nie wskazywało na niego. Nie lubię takich seriali, choć oczywiście obejrzałem:-)

ocenił(a) serial na 7
mino87

Mnie morderca już nie podobał się przy drugim/trzecim odcinku. Więc dobrze obstawiałam od początku. Ciągnie się wszystko jaj flaki z olejem... Okropnie niezdarnie prowadzone śledztwo ;( niestety, ale wciągający tak jak Most nad Sundem albo W pułapce to ten serial niestety nie jest.