PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=365605}

Forbrydelsen

2007 - 2012
8,1 7,6 tys. ocen
8,1 10 1 7572
6,6 5 krytyków
Forbrydelsen
powrót do forum serialu Forbrydelsen

Może czegoś nie załapałam, ale jaki związek miał Vagn z mieszkaniem? Czemu Nana najpierw
była tym mieszkaniu (gdzie straciła zresztą sporo krwi), potem w domu (gdzie też było dużo krwi) a
skończyła w samochodzie (teoretycznie po utracie takiej ilości krwi nie powinna nawet dożyć tych
bagien co dopiero uciekać)?

myszor_m

Ja też tego nie zrozumiałem do końca. W tym mieszkaniu spotykała się z Jensem Holckiem, tym politykiem. Ale jaki związek ma mieszkanie z jej morderstwem? Przecież Van w ostatnim odcinku oznajmił Teisowi, że zabrał ją do ich nowo budowanego domu. Nie rozumiem tego.

myszor_m

Beznadziejnie poprowadzony wątek. Ciągnęli go przez tyle odcinków żeby skończyć w ten sposób ;( Wątek z politykiem z którym spotykała się ofiara, jak i wiele innych został nie do końca przemyślany (może planowano więcej odcinków z których później zrezygnowano?) i beznadziejnie zakończony. A tak w ogóle skąd Vagn wiedział o nowym mieszkaniu i po co obcinać paznokcie komuś kto najpierw został zgwałcony trzy razy (w tym analnie i z prezerwatywą) i zawieźć do kolejnych dwóch mieszkań po czym gonić po lesie i na końcu utopić w samochodzie partyjnym skradzionym spod szkoły?Woził ją w tym samochodzie po tym jak znalazł ją w mieszkaniu partyjnym, w tej szopie, domu Birk Larsena czy dopiero jak uciekała po lesie to poszedł po szkołę ukraść samochód? Zero w tym logiki...

Prisonbull

Serial jest trochę naciągany. Zgadzam się. Dodatkowo byliśmy wodzeni za nos, że zabójcą jest seryjny morderca. A tutaj? Zbrodnia w afekcie. Ta pierwsza sprzed lat na Mette Hauge również. Szkoda. Naprawdę liczyłem na seryjnego mordercę. W książce on występuje i nie jest nim Vagn.
Ostatni odcinek, który powinien być przysłowiową kropką nad "i" oraz domknięciem całego sezonu, zawiódł na całej linii.

użytkownik usunięty
forek23

Nazywanie Vagna seryjnym mordercą jest trochę naciągane. Pierwszą ofiarę zabił w afekcie, druga to Nana, a trzecia policjant...

użytkownik usunięty
myszor_m

Z tego co pamiętam, to zamordowana wróciła do mieszkania służbowego po paszport, którego zapomniała zabrać przed wyjazdem. Wcześniej "bawiła" się tam z jednym liderów politycznych(Holcki), ale gdy spotkała znajomego z dzieciństwa przerwała romans. Taksówkarz, który dorywczo pracował u ojca Nany, zobaczył dziewczynę i zadzwonił do jej domu rodzinnego, ale wiadomość odebrał Vagn. Początkowo chciał z nią tylko porozmawiać, ale trochę go poniosło. W służbowym mieszkaniu było sporo krwi, ale w mieszkaniu znaleziono jej znacznie mniej(kilka odcisków dłoni i plama pod podłogą).

myszor_m

beznadziejne zakończenie, czekać 20 odcinków, gdzie rozkręca się akcja tak naprawdę w 15stym, a kilka odcinków wcześniej już "wiadomo, kto" . Mam inne pytanie, co chciał powiedzieć radny Truls, gdy w ostatnim odcinku dzwonił do przełożonego Lund? Podobno burmistrz zostawił jakiś dowód w tym mieszkaniu.

ocenił(a) serial na 5
marckoza

Nie pomogę Ci :( Serial zatarł mi się kompletnie w pamięci. Znaczy - nie warto go pamiętać :p

marckoza

Zostawił w biurze zdjęcie z jakiejś imprezy sportowej na którym jest Troels (Truls) i Nanna. Zdjęcie to miało świadczyć zdaniem burmistrza o tym, iż Truls jednak znał Nannę i zataił tą informację. Natomiast radny jej w ogóle nie pamiętał a ze względu na chęć bycia całkowicie uczciwym postanowił powiadomić o tym policję. Tak się stało że w międzyczasie okazało się, iż to Van jest mordercą a przełożony Lund nie szczególnie był zainteresowany tym, co Truls chciał mu powiedzieć więc ten przemilczał tą sprawę.

Patricia_5

dzięki wielkie, tak od razu sie zapytam czy sezon 2 ma bardziej klarowne zakończenie, czy tak w stylu 1nki

marckoza

Dopiero wczoraj zaczęłam oglądać drugi sezon. Mam tylko dwa pierwsze odcinki bo niestety jest problem ze ściągnięciem pozostałych :/

Patricia_5

na gryzoniu są wszystkie sezony, ripy telewizyjne z alekino