PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=365605}

Forbrydelsen

2007 - 2012
8,1 7,6 tys. ocen
8,1 10 1 7597
6,6 5 krytyków
Forbrydelsen
powrót do forum serialu Forbrydelsen

w Ale Kino, jak wrażenia w porównaniu z wersją usa, ja niestety ze względu na pracę, chyba nie będę mógł oglądać regularnie, może za jakiś czas będzie w sieci.

maximus01

Pewnie gdybym wcześniej oglądała wersje duńską to podobałaby mi się bardziej niż amerykańska.
W duńskim pierwowzorze wyjaśnia się zagadka śmierci dziewczyny, w wersji USA nie wiemy kto zabił ( wyjaśnią to w drugiej transzy albo i nie ). Ja mam tak, że najbardziej podoba mi się ta wersja, którą oglądam pierwszą.

ocenił(a) serial na 10
surogat

A ja przeciwnie obejrzałem "Dochodzenie" i zaczynam oglądać Duński oryginał " Forbrydelsen" uważam go za lepszy. Jest mroczniejszy dużo bardziej klimatyczny i stawia na psychologię a to lubię. Może to, dlatego że charakteryzuje się wielkim zamiłowaniem do Europejskich produkcji czy to filmowych czy telewizyjnych. Jeśli miałbym porównać kryminał z USA i ten sam kryminał z Danii zawsze wybiorę Danię. Cóż jestem europejczykiem nie Amerykaninem i nie próbuje nim być na siłę W wersji ze stanów może jest i taka sama nawet niezła fabuła, ale jest zmiękczona na tę amerykańską purytańską modłę. Zabrakło mi smaczku Noire, który z Duńskiej wersji aż biję. Poza tym Skandynawowie są lepsi w kryminałach, ale to tylko moje zdanie.

ocenił(a) serial na 8
Zbyszek_2

Podpisuję się pod postem Zbyszka_2!!
Po przewidywalnych serialach amerykańskich,kino skandynawskie ma sie coraz lepiej!! jest klimatycznie,ciekawie,i kolejnych odcinków doczekać się nie mogę!!
polecam!

ocenił(a) serial na 10
kobicina

Dzięki za wsparcie żałuję tylko, że nie mogę oglądać przez limity sieciowe. Dostęp, do ale kino miałem, ale już nie mam, czego z serca żałuję.