... jakie oglądałem od dłuższego czasu. Ciekawy pomysł wyjściowy na obszerną wiedzę głównego bohatera. Zazwyczaj jest to geniusz z pewną ułomnością albo sifksowaną osobowością, a tu mamy długowiecznego bohatera, z ciekawą historią. Jak sądzę fakt że jest on długowieczny, sprawił że sporo ludzi odrzuciło od serialu, bo zaleciało fantasy. A ludzie którzy oglądają kryminały rzadko kiedy lubią takie pomieszane gatunki. Wolą już coś jak "Kości", "CSI", "Castle" albo inne normalne kryminalne seriale. A szkoda, bo jak napisałem serial świetny. Fabuła z odcinka na odcinek niczego sobie, ta ciągnąca się przez cały sezon też. Muzyczka w tle co prawda do moich ulubionych OST'ów nie trafi, ale jest dobra i dopasowana do scenerii i sytuacji. I obsada, ta jest świetna! W serialach czasem oglądamy dla jednego aktora, albo dwóch, a resztę lubimy bo są dobrzy w swoim fachu. Tu? Mamy świetnego z obszerną wiedzą Dr. Morgana, ładną i miłą Detektyw Jo, dziwacznego pomocnika Doktorka i chyba mojego ulubieńca Abe'a - który moim zdaniem za rzadko występuje. Dodać do tego ciekawy scenariusz i mamy perełkę. I tym bardziej dziwi mnie fakt że serial został anulowany. Co prawda przebąkuje się o kontynuowaniu, ale i tak sam fakt że w pierwszym miejscu został anulowany, jest to dziwne. Znam seriale które mają mniejszy budżet, gorszych aktorów i mniej ciekawą fabułę a ciągną się po kilka sezonów i nie widać końca. No nic, pożyjemy zobaczymy. Trzymam kciuki za tym serialem, bo przypadł mi do gustu nad wyraz.
Polecam!