Według mnie serial jest bardzo dobry. podoba mi się wątek z tym drugim nieśmiertelnym . Troche podobne do sherloca . co sądzicie?
oj tam sredni serial szalu nie ma i amerykanom tez nie przypadl do gustu bo serial zagrozony anulowaniem jest na czerwono czy juz blizej niz dalej do casaci
zgadzam się , bardzo dobry serial , a pierwsza rzecz która mi przyszła do głowy to sherlock , ale widocznie tak tylko mają fani gatunku.
Co to znaczy na czerwono i gdzie? :) Mam nadzieje, ze sie odmieni w takim razie, bardzo przyjemnie sie oglada, fajna pomysl na serial :)
na czerwono znacyz ze blizej niz dalje do anulowania .wpisz sobie spoiler tabel i tam masz cala tabelke pokazana seriali..
Serial ma porównywalne statystyki z Agents of SHIELD, a nawet lepsze, patrząc na stopniową tendencję spadkową agentów. Nie wiem jak możnaby zdjąć serial oglądany, przez 4.4mln osób.
Podobno chodzi też o ratingi, powinno być co najmniej 1.2, a "Forever" ma 0.9 - czy jakoś tak, nawet nie chce mi się wnikać, bo strasznie mnie wkurza to krakanie nad serialem...
Niestety, wydarzenia z ostatniego odcinka ("Dead Men Tell Long Tales") dają wrażenie, jakbyśmy zmierzali do finału. Mam nadzieję, że tylko serii, nie całości.
Trochę wkurzające, że oceny losowych widzów "Nielsena" są bardziej znaczące, niż to, że serial ogląda ponad 4 miliony osób. Niby mamy w stosunku do ostatniego odcinka +200tyś widzów, ale rating spada. Niby oceny filmu na portalach są w okolicach 8/10, ale nadal jest zagrożony. Kompletnie tego nie rozumiem.
Tak to widzę: Henry dotąd nie musiał się przejmować czasem, bo jako nieśmiertelnego czas go nie dotyczył. Adam otworzył przed nim możliwość zakończenia życia... a więc zegar zaczął odmierzać czas (jak w tym powiedzeniu: Która godzina? - Pierwsza reszty twojego życia).
Dokladnie.
Jesli serial nie otrzyma 2 sezonu to pewnie zakoncza to tak ze Henry stanie z bronia w skroni i strzeli.
Nie sądzę, żeby to Henry użył pistoletu (bo, jak rozumiem, musiałby użyć go przeciw sobie). To Adam przejawia skłonności autodestrukcyjne. Badania Henry'ego skupione są na fenomenie nieśmiertelności, nie interesuje go (jeszcze) zakończenie życia. Nadal przecież żyje - i ma się dobrze - jego syn, czemu miałby chcieć go opuścić?
Tez mam takie wrażenie ze serial może sie zakończyć na 1 sezonie ,zobaczymy co przyniesie nowy odcinek :D
Moim zdaniem świetny serial, a najlepsze chyba motywy związane z kolejnym nieśmiertelnym i retrospekcjami. Bardzo dobre scenografie, odwzorowanie różnych planów czasowych nie kole w oczy, a sama gra głównego bohatera jest świetna. Strasznie polubiłem ten serial.