Książki czytałem całe wieki temu więc całe szczęście że już nic nie pamiętam bo inaczej bym się tylko bulwersował niepotrzebnie jak autorzy innych wątków na forum, że fabuła pozmieniana, jeden bohater jest czarnoskóry, drugi gejem itp itd - także jak odłożymy tego typu rozterki na bok to co nam zostaje? Ano przede wszystkim piękne widoki - widac że Apple wyłożyło sporo hajsu bo wszystko począwszy od scenografii po kostiumy i efekty CGI cieszy oko, wg mnie poziom kinowych Star Warsów spokojnie utrzymany pod tym względem.
No dobrze a co poza tym? Aktorzy obsadzeni "so so" - jedne postaci są bardziej udane inne mniej, szału wg mnie pod tym względem nie ma, fabularnie z kolei w pierwszym odcinku dzieje sie sporo takze trzeba ogladąc uwaznie zeby sie nie pogubic, aczkolwiek pod koniec odcinka się juz wszystko ladnie (przynajmniej wg mnie) klaruje.
Jak to się wszystko dalej rozwinie ? - zobaczymy, aczkolwiek takiej wciągajcej od pierwszego odcinka tajemnicy i napiecia jak w np. Raised by Wolves tutaj niestety nie uswiadczymy.