PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334539}
8,2 2,9 tys. ocen
8,2 10 1 2905
Friday Night Lights
powrót do forum serialu Friday Night Lights

może ktoś mi przybliżyć o czym jest ten serial i czy jest godny uwagi?

ocenił(a) serial na 10
paprzycki

Serial opowiada o codziennym życiu w małym miasteczku w stanach w którym wszystko kreci się wokół footballu, a dokładniej licealnej drużynie z tradycjami. Cała drużyna traktowana jest jako własność miasta i oczekuje się od nich samych zwycięstw, a grający w niej zawodnicy traktowani są jako lokalni bohaterowie. Serial skupia się na kilku podstawowych zawodnikach i trenerze i osobach z nimi powiązanymi, pokazuje jak football zbliża do siebie ludzi którzy pochodzą z rożnych środowisk i maja inne problemy. Dla jednych to tylko zwykła gra i korzystają z tych 5 minut sławy, a drudzy chcą się dzięki niej wyrwać i osiągnąć coś więcej. Ogólnie polecam serial, jeżeli po pierwszych paru odcinkach uznasz, że pasuje Ci ten klimat nie będziesz zawiedziony kolejnymi sezonami bo według mnie zdarzają się mało ciekawy odcinek ale serial trzyma dobry poziom.

lscott

Dzięki za info

ocenił(a) serial na 10
paprzycki

na prawde warto go obejrzec, ma wiele pozytywow ktore nie sposob wymienic (Klimat, gra aktorska, scenariusz, muzyka). I moge was zapewnic ze nie jest to serial ktory skupia sie przede wszystkim na sporcie i kazdemu moze sie spodobac. Ja obejrzalem wszystkie 4 sezony i podrzucilem go mojej dziewczynie ktora nie interesuje sie tak bardzo sportem a o futbolu amerykanskim nie ma pojecie a oglada go z wielka pasja i za kazdym razem nie moze sie doczekac kolejnego odcinka.Tak wiec POLECAM WSZYSTKIM!!!!!!!!