"Michael Bay ("Transformers", "Bad Boys") i doświadczony scenarzysta serialu "Z Archiwum X" James Wong szykują serial "Occult" o specjalnej jednostce FBI zajmującej się tajemniczymi sprawami. Projekt zamówiła stacja kablowa A&E.
Akcja skupia się na agencie FBI, który powraca z przymusowego urlopu, na który został wysłany po zatraceniu się w śledztwie w sprawie zniknięcia jego żony. Dostaję nową partnerkę - młodą agentkę z własną skomplikowaną przeszłością, która specjalizuje się w okultyzmie. Razem pracują nad sprawami w nowej jednostce walki z okultyzmem."
Wygląda na to, że może być z tego coś dobrego :) Nie wiem czy pamiętacie, ale w momencie rozprawy w sądzie nad Wydziałem Fringe padło nawiązanie do rozwiązanego Wydziału X - jeżeli w Occult w jakiś sposób nawiążą do Fringe, to wtedy można by obejrzeć te seriale chronologicznie: Z Archiwum X -> Fringe -> Occult ;)
Nie sądzę, żeby Occult był jakoś powiązany z Fringe :( I jak na razie przedstawia się dla mnie, jako dość przeciętny pomysł na serial, kto wie czy nie jednosezonowiec, no ale zobaczymy ;)