Chciałem napisać to samo. Oglądać bez ostatniego sezonu:) Lepiej sobie samemu po ściemniać zakończenie niż patrzeć na upadek świetnego serialu. Obniżyłem ocenę do 6 za ostatni sezon.
Nie warto, jeśli nie ma się na tyle czasu do siedzenia przed tv czy lapkiem, bo serial totalnie wciąga.. Zazdroszczę tym, którzy dopiero trafili na serial, ja do skończyłem wraz z końcem serialu. Fakt, 5 sezon to trzeba po 4 piwach, bo wszystko przekracza pojęcie nauki i sci fi :)
Tak. I nie słuchać rad w stylu "obejrzyj bez ostatniego sezonu", bo to tak, jakbyś przerwał oglądanie wciągającego filmu na 15 minut przed jego zakończeniem.
Dokładnie.
Dla mnie ostatni sezon wymiata tak samo jak poprzednie. Najlepszy serial SF, jaki kiedykolwiek powstał:) Uwielbiam po prostu, kocham. Świat przedstawiony, super-ciekawa koncepcja ( i nie obchodzi mnie to, czy ma pokrycie w zjawiskach fizyki, jeśli ma - wspaniale, jeśli nie ma - jeszcze lepiej ;D), piękna wrażliwość, dylematy moralne, z serialu płynie niepokój ale jednocześnie uczucie ciepła i wiara w człowieka. Piękny, wspaniały serial, wzruszający, dający do myślenia, piękni bohaterowie, mądre przesłanie, dla mnie serial absolutnie wzbogacający.
A więc warto oglądać, bardzo, bardzo warto!