PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27162
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów

[SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER]
[SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER]\[SPOJLE R][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER]\\

+wreszcie się spotkały 2 Astrid
+walter i altolivia sie pogodzili

-nowy obserwator(nie podoba mi się)
-altastrid zachowywała się jak opóźniona...

końcówka jak zwykle świetna ;P

kamil665544

Mnie najbardziej zaciekawiło to, że obserwator, którego znamy najbardziej to Wrzesień. Czyli można założyć, że jest 12 obserwatorów? Mieszają.

ocenił(a) serial na 10
martusia565

że jest 12 to od dawna wiadomo ;p

http://fringe.com.pl/images/stories/obs3x22.png tu jest 10 (3 sezon) a w 2 sezonie postrzelili jednego ;p gdzieś mi 1 umknął xD

kamil665544

Możliwe. Może nie dokładnie oglądałam. Ale dzięki. :)

ocenił(a) serial na 10
martusia565

i taki ciekawy dodatek z tego odcinka ;>
ciekawe co to,jak działa i co robi ^^

http://desmond.imageshack.us/Himg252/scaled.php?server=252&filename=przechwytywa nieqp.jpg&res=medium

kamil665544

No dokładnie. Nie powiem zaintrygowały mnie te znaki.

użytkownik usunięty
martusia565

no zachowywala sie jak opozniona.. ale sama powiedziala ze taka jest ..nie wiem oco chodzi w jej zachowaniu ale normalna nie jest.. i to raczej celowy zabieg tworcow.. ale dowiedzial bym sie chetnie czy na cos choruje (od czego to zalezy)

Jej choroba prawie na pewno należy do spektrum autyzmu.

ocenił(a) serial na 10

Syndrom Aspergera.

ocenił(a) serial na 10
kamil665544

swoją drogą wkurzaja mnie niedokończone wątki w czyli co knuje Nina ,co z jones'em, i August'em ["Miałeś rację.To Września.Będzie chciał wiedzieć,co się z nią stało." czyli żyje(?) ] i najważniejsze czyli moce olivi (telekineza,podróże)

ps coś mi się wydaje że peter zostanie na zawsze w tym świecie :)

ocenił(a) serial na 9
kamil665544

ale to jest świat petera. Jak już pisałem Peter pochodzi z tego świata, chodzi o to że w żadnym z światów Peter nie mógł przeżyc, stało się tak wyłącznie dzieki obserwatorowi który uratował jego i waltera tonących w jeziorze co spowodowało zboczenie biegu wydarzeń z właściwego toru, zostało to skorygowane wymazaniem Petera, którego strzępki postanowiły wrócic do swojej Oliwi która go nie pamięta i ma ochotę na małego chorowitego okularnika. Smutne jak ten serial upada i robi sie przewidywalny.

kamil665544

Kamilu, ten obserwator to March (Marzec). August umarł w 2 sezonie :)
Wątpię także aby Peter pozostał w "tym świecie". Wiadomo że (tu mogę zaSPOILERować) w finale zimy ma się wydarzyć jakiś przełom. A inne źródła donoszą o nakręceniu sceny w której młody Bishop i Olivia spotykają się i całują.
Swoją drogą, z tego co wiem Olivia nie ma mocy telekinezy. Ona tylko widzi przedmioty z alternatywnego świata i umie między nimi podróżować (światami, nie przedmiotami ;) ). Choć mogę się mylić....

ocenił(a) serial na 8
kamil665544

Co mi się na minus rzuciło w oczy, to ta reklama nissana elektrycznego. No jakoś ciężko mi uwierzyć, że agenci FBI, którzy muszą być ciągle mobilni jeżdżą sobie autkiem które co chwile trzeba podpiąć do zasilania które jest pewnie tylko w paru miejscach w mieści a poza nim to już pewnie nigdzie.

ocenił(a) serial na 9
adrians87

Jeśli dzięki lokowaniu produktów dostana kasę na kolejny sezon to mnie to nie przeszkadza :P

ocenił(a) serial na 9
adrians87

No niestety akurat ten product placement jest zupełnie poroniony - wcześniej też to było, ale nie tak nachalne. Np. w którymś z poprzednich odcinków Olivia chwali Nissana ile to kilometrów zasięgu mu jeszcze zostało... Niech jeszcze utnie sobie z kimś uroczą pogawędkę, że Leaf wypada o wiele lepiej od konkurentów i jest całkiem tani (tu cena wraz z podaną możliwością rozłożenia jej na dogodne raty). Takie Top Fringe;)