[SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER]
[SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER]\[SPOJLE R][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER][SPOJLER]\\
+wreszcie się spotkały 2 Astrid
+walter i altolivia sie pogodzili
-nowy obserwator(nie podoba mi się)
-altastrid zachowywała się jak opóźniona...
końcówka jak zwykle świetna ;P
Mnie najbardziej zaciekawiło to, że obserwator, którego znamy najbardziej to Wrzesień. Czyli można założyć, że jest 12 obserwatorów? Mieszają.
że jest 12 to od dawna wiadomo ;p
http://fringe.com.pl/images/stories/obs3x22.png tu jest 10 (3 sezon) a w 2 sezonie postrzelili jednego ;p gdzieś mi 1 umknął xD
i taki ciekawy dodatek z tego odcinka ;>
ciekawe co to,jak działa i co robi ^^
http://desmond.imageshack.us/Himg252/scaled.php?server=252&filename=przechwytywa nieqp.jpg&res=medium
no zachowywala sie jak opozniona.. ale sama powiedziala ze taka jest ..nie wiem oco chodzi w jej zachowaniu ale normalna nie jest.. i to raczej celowy zabieg tworcow.. ale dowiedzial bym sie chetnie czy na cos choruje (od czego to zalezy)
swoją drogą wkurzaja mnie niedokończone wątki w czyli co knuje Nina ,co z jones'em, i August'em ["Miałeś rację.To Września.Będzie chciał wiedzieć,co się z nią stało." czyli żyje(?) ] i najważniejsze czyli moce olivi (telekineza,podróże)
ps coś mi się wydaje że peter zostanie na zawsze w tym świecie :)
ale to jest świat petera. Jak już pisałem Peter pochodzi z tego świata, chodzi o to że w żadnym z światów Peter nie mógł przeżyc, stało się tak wyłącznie dzieki obserwatorowi który uratował jego i waltera tonących w jeziorze co spowodowało zboczenie biegu wydarzeń z właściwego toru, zostało to skorygowane wymazaniem Petera, którego strzępki postanowiły wrócic do swojej Oliwi która go nie pamięta i ma ochotę na małego chorowitego okularnika. Smutne jak ten serial upada i robi sie przewidywalny.
Kamilu, ten obserwator to March (Marzec). August umarł w 2 sezonie :)
Wątpię także aby Peter pozostał w "tym świecie". Wiadomo że (tu mogę zaSPOILERować) w finale zimy ma się wydarzyć jakiś przełom. A inne źródła donoszą o nakręceniu sceny w której młody Bishop i Olivia spotykają się i całują.
Swoją drogą, z tego co wiem Olivia nie ma mocy telekinezy. Ona tylko widzi przedmioty z alternatywnego świata i umie między nimi podróżować (światami, nie przedmiotami ;) ). Choć mogę się mylić....
Co mi się na minus rzuciło w oczy, to ta reklama nissana elektrycznego. No jakoś ciężko mi uwierzyć, że agenci FBI, którzy muszą być ciągle mobilni jeżdżą sobie autkiem które co chwile trzeba podpiąć do zasilania które jest pewnie tylko w paru miejscach w mieści a poza nim to już pewnie nigdzie.
Jeśli dzięki lokowaniu produktów dostana kasę na kolejny sezon to mnie to nie przeszkadza :P
No niestety akurat ten product placement jest zupełnie poroniony - wcześniej też to było, ale nie tak nachalne. Np. w którymś z poprzednich odcinków Olivia chwali Nissana ile to kilometrów zasięgu mu jeszcze zostało... Niech jeszcze utnie sobie z kimś uroczą pogawędkę, że Leaf wypada o wiele lepiej od konkurentów i jest całkiem tani (tu cena wraz z podaną możliwością rozłożenia jej na dogodne raty). Takie Top Fringe;)