PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27122
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów

Mamy za sobą 10 odcinek Fringe, pojawiają się kolejne pytania jak i dostajemy kolejne odpowiedzi. Żaden serial jaki obejrzałem w swoim życiu nie rozkręcił się tak jak ten. Początki były po prostu dobre. Każdy odcinek opowiadał ciekawą historię śledztwa. Kolejne sezony jednak przynosiły coraz to ciekawsze wątki. Pierwsi ludzie, tajemnicza maszyna walternate'a, druga oliwia...sprawiają że ten serial nabiera rozpędu i oryginalności. Do tej pory każdy sezon był coraz lepszy....sam serial pokonuje według mnie V czy Sanctuary. I choć wyżej wymienione seriale są ok....to jednak Fringe z odcinka na odcinek kipie coraz to nowymi pomysłami i coraz to bardziej interesującą i zagęszczającą się fabułą. Anulowanie tej produkcji byłoby poważnym błędem, porównywalnym z zakończeniem Firefly'a (nawiązując do tytułu najnowszego odcinka Fringe). Wydaję mi się że serial przetrwa piątkową ramówkę i zostanie z nami na długi czas, mało jest takich produkcji teraz....24 się skończyło, podobnie jak Heroes, Lost także dobiegło końca, Flash Forward jak i Firefly zostały anulowane....trzeba bronić istnienia takich produkcji jak Fringe i naprawdę warto obejrzeć ten serial....polecam!!!!

indyjones

A widziałeś "polowanie na człowieka" ? występuje też pod tytułami "Prey" i "Walka o przetrwanie"wcale nie gorszy od "Fringe" a może i lepszy mnie osobiście się bardziej podobał,ale było tylko 13 odcinków i został zakończony a raczej przerwany chyba w najgorszym możliwym momencie z prozaicznej przyczyny za mała oglądalność,więc w sukces "Fringe" niestety nie wierzę ale może zdarzy się cud.Też marzę o tym by przetrwał bo to jeden z najlepszych a może i najlepszy jakie można obejrzeć ze "świeżych" seriali,co nie znaczy że nie jest nowszą odmianą "archiwum X".

szarit

Przeczytałem niedawno informację że FOX nie zamierza anulować tego serialu, przenieśli go na piątkowe pasmo, ale nawet jeżeli straci koło 20% oglądalności nie będzie źle. Co do Polowania na człowieka to nie widziałem, jak znajdę czas to obejrzę. A co do powiązania z archiwum X to ja pamiętam że tam często pewnych spraw się nie dało rozwiązać, serial był bardziej tajemniczy, niektóre wątki nie były kontynuowane. We Fringe jest inaczej. Każdą sprawę się udaje rozwiązać, także główni bohaterowie to odmienne kreacje. We Finge mamy obserwatorów podróżujących w czasie, a w archiwum mamy szare ludziki.

indyjones

Bo to jest "nowszy model" ale ogólne podobieństwo jednak istnieje a nierozwiązanie niektórych spraw było raczej tylko oficjalne.Już"sliders'"miał kilka sezonów właśnie o innych światach równoległych,co do "polowania na człowieka" może być ciężko chyba że gdzieś na jakiś torrentach bo normalnie on line raczej nie znajdziesz,niestety.A "fringe" mam nadzieję że to pewne i zostanie na kolejny sezon.

szarit

No i zostanie. Dostanie kolejny sezon, ponad 20 nowych odcinków.

indyjones

A mnie się wydaje, że 'Z archiwum X' było zaplanowane tylko częściowo, a znaczna większość serialu wynikała z sytuacji życiowej aktorów i reżyserów - Duchovny grał w filmie, więc porwali go kosmici, Anderson była w ciąży, to ją porwali i zapłodnili... Serial był super i mam do niego ogromny sentyment, ale koniec końców wiele wątków pozostało niewyjaśnionych, a ostatni film staram się wyprzeć z pamięci, bo psuje mi miłe wspomnienia ;) We 'Fringe'u' wszystko jest idealnie poukładane, każdy szczegół dopracowany (nawet postura Bolivii jest bardziej wyluzowana, niż wiecznie wyprostowanej jak struna Olivii), wszystko ma sens i wyjaśnienie, a i jeszcze John Noble jest świetny!!! Mam nadzieję, że będzie jeszcze co najmniej kilka sezonów, które będą utrzymywać dotychczasowy poziom :)

szarit

"Polowanie na człowieka" nie do zdobycia. :( Niestety, a takiego apetytu mi narobiłeś.