PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27162
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów

Odcinek 21

ocenił(a) serial na 7

Umieramy za chwilę żyjemy i jeszcze raz umieramy i znowu żyjemy po mału to się stanie motywem przewodnim tego filmu hehe. Nie tak na serio jakie wrażenia Belly znowu żyje Jones służył jako pionek tylko w większej grze no i moce Oliv ??

ocenił(a) serial na 7
Aaron_4

Ogólnie to jest trochę zakręcone, raz Bell pomaga Olivi, raz jest przeciw nim, tak samo Nina. Wszyscy zmieniają się jak flagi na wietrze ;)

Aaron_4

Bell zginął naprawdę w poprzednim świecie, tutaj nigdy nie było to tak oczywiste. Ale bardzo mnie ciekawi dlaczego w tamtym im pomagał. W tamtym świecie też walczyli z Jonesem, ale wtedy nic nie wskazywało na to, że Bell ma swój udział, a Jones jest pionkiem.

ocenił(a) serial na 10
Wiezimag

Peter został wymazany więc teoretycznie wszystko co działo się w sezonie 1-3 nigdy nie miało miejsca oczywiście nie dotyczy to Olivi i Petera którzy to pamiętają tak więc w tej rzeczywistości Bell jest złym charakterem;) Tak żeby było ciekawiej;)

Aaron_4

Ktoś na stronie internetowej poświęconej temu serialowi przedstawił bardzo interesującą i moim zdaniem trafną tezę: Olivia opanowała w pełni swoje moce dzięki temu, że jest po prostu w ciąży. Widziała jak dzielnie w obliczu śmierci radzi sobie matka dziewczynki, Jessika Holt i udzieliły jej się silne, matczyne emocje. A z Cortexiphanem zawsze łączyły się silne emocje, do tej pory była to miłość do Petera, teraz także do Henrietty.

Nigdzie też nie ma powiedziane wprost, że Wiliam Bell jest w rzeczywistości zły. Przypomnijcie sobie wątek pierwszych ludzi i maszyny przez nich zbudowanej, Peter z Walterem także ingerowali nie raz w linię czasową. Nie wiadomo jaki związek jest między Bellym a Obserwatorami. Myślę, że twórcy przygotują nam tutaj niemałą niespodziankę.

Wątek z Jonesem trochę mnie zawiódł, jego śmierć była zbyt bezsensowna i przedwczesna. Przez cały sezon budowano postać genialnego złoczyńcy stojącego zawsze o krok przed naszymi bohaterami, a w tym odcinku stał się zwykłym i naiwnym pionkiem.

Mam nadzieję że jest jakiś związek między leczniczymi zdolnościami Olivii, regenerującym się plackiem i postrzałem sympatycznej Astrid.

Nanotechnologia i tajemniczy pan X z końca 3 sezonu. Gdy Walter bada nanity pod mikroskopem, widać na nich ten sam znak X co na koszulce tajemniczej postaci w rysunkowym odcinku trzeciego sezonu. Walter twierdzi, że to Belly zaprojektował ten nanotechnologiczny wirus, jaki jest więc związek Bella i pana X?

Gościnny występ córki Johna Noble też oceniam bardzo pozytywnie, Samantha zagrała postać nowej nadzorczyni St. Claire i będę długo pamiętał scenę, w której Walter zabiera jej notes i mówi, że jest lepsza niż poprzednik.