PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27123
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów

Nieustanna akcja, zwroty akcji i fabuła leci do przodu jak burza. Genialne pomysły również zatwierdziłem. 10/10

ocenił(a) serial na 9
Movie_Crash_Man

no tylko trochę boli że to końcówka

ocenił(a) serial na 10
witex84

ta molgi zrobic z tego z 10 razy wiecej odcinkkow

ocenił(a) serial na 9
Movie_Crash_Man

po 200 odcinków na sezon to by było coś:)

ocenił(a) serial na 10
witex84

Nie wiem czy wystarczyło by im pomysłów, by to nie nudziło, bo były w poprzednich sezony okresy, że nic się nie działo, ale w tym sezonie 5 jest naprawdę masa pomysłów i ciągle coś się dzieje. Chciałbym tu o wiele więcej odcinków z motywem wykorzystywania tych wszystkich eksperymentów z poprzednich serii przez bohaterów do walki z obserwatorami. Odcinków mogło by tu być chociaż 2 razy więcej, ale rekompensuje to ilość akcji i pomysłów i pędzenie akcji do przodu.

ocenił(a) serial na 9
Movie_Crash_Man

ale brakuje tego klimatu który był w poprzednich 4 sezonach które bez problemu obejrzałem 2 razy :), z 5 będzie ciężej żeby go jeszcze raz całego powtórzyć, pod względem specyficznej atmosfery którą Fringe tworzył od 1 odcinka 5 sezon jest najgorszy niestety, są momenty gdzie można poczuć ten klimat co w poprzednich sezonach ale jest tego za mało, akcja , fabuła, pomysły jak najbardziej ale to nie to co wcześniej.

ocenił(a) serial na 10
pasior87

wedlug mnie jest lepiej. Skonczyl sie ten caly proceduralizm odcinków. Nie ma przestojów w w akcji

ocenił(a) serial na 9
Movie_Crash_Man

Akcja fajna, tylko trochę męczy ilość sentymentalno-emocjonalnych wstawek, za dużo tego.

ocenił(a) serial na 10
persephyona

no akcja ruszy parę kroków i zaraz wszystko komentują xd

Movie_Crash_Man

zgadzam się, ale... KIM JEST DONALD ???!!! :D

ocenił(a) serial na 8
ibbi

jak to kim to Donald Tusk :}

bafiakb

jeśli Tusk pomagałby Walterowi, to myślę, że nic by z tego planu nie było ; )

ocenił(a) serial na 8
ibbi

hehe ;)

ocenił(a) serial na 8
ibbi

Donald to Obserwator / September.Przynajmniej tak wyszło w 10 odc.

ocenił(a) serial na 9
Movie_Crash_Man

Zgadzam się. 5 sezon jest swietny a fringe to chyba jedyny serial ktory z kazdym sezonem jest coraz lepszy.

ocenił(a) serial na 7
Movie_Crash_Man

A ja się nie zgadzam. Moim zdaniem 5 sezon jest jednym z gorszych, jak nie najgorszym. Oglądając kilka pierwszych odcinków czekałam, aż bohaterowie wrócą do przeszłości, czyli te 20 czy ile lat, no i się zawiodłam. Nadzieja matką głupich. Wgl cały pomysł z tym, że byli uwięzieni w bursztynie tyle lat jest durny. Nie wspominając już o córce, której nie było dane nam poznać bliżej, bo ja zabili. Nie podoba mi się również, że serial stracił swój stary dobry klimat i już całkowicie inaczej się to ogląda. Łe.

Movie_Crash_Man

Sezon wyśmienity, byłby równie dobry co - moim zdaniem najlepszy - 3, ale przez zbyt szybkie rozwiązanie motywu przemiany Petera w Obserwatora i kiepsko rozegrany wątek wyprawy po magnes odrobinę mu brakuje ;) Czekam na finał i jestem pewien, że się nie zawiodę! :D