PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27122
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów

Poniżej oczekiwań

ocenił(a) serial na 8

Serial w mojej ocenie wypada kiepściutko. Jeżeli na pilot wydali najwięcej kasy , a scenariusz tego odcinka jest wg nich dopieszczony , to boję się pomyśleć co będzie dalej. Naiwność i przewidywalność goni głupotę na każdym kroku. Nie wykracza ponad poziom 14 letniej fanki Britney/Dody.
Wymienię tylko parę bubli (bo na więcej bazgrołów ten serial nie zasługuje).
Łączniczka FBI z innymi agencjami. Matko boska kto to wymyślił żeby ta baba brała czynny udział i do tego jako prowadząca w operacjach w terenie?
Jeśli mnie pamięć nie myli to udało jej się wszystko załatwić coś w 2-3 doby . Śmieszą mnie takie rzeczy (zero realizmu)
Laboratorium uruchomili bez problemów w 10 min instalując nowe urządzenia medyczne (hehe tarzam się ze śmiechu). Do tego jak zwykle 1 naukowiec (za mało kasy na stażystów) . Widział ktoś takie laboratorium ?
Podczas "obławy" na jednego z bliźniaków do przewidzenia było że super agencja pod dowództwem "super pani" nie obstawi budynku i wszystkich wyjść a pierwszą osobą podążającą za uciekinierem będzie kto ? (bez komentarza).
Dziwnym zbiegiem okoliczności było też to że reszta "bohaterów" akurat siedziała w samochodzie przy drodze ucieczki (masakra)
Więcej nie chce mi się pisać bo szkoda na to mojego czasu. Mam nadzieję że lepiej będzie jak na tym pilocie się zakończy.

ocenił(a) serial na 10
SyNtEr

Zgadzam się, że scenariusz był dziurawy jak sito, ale mimo to przyjemnie się oglądało i dam serialowi szansę. Obejrzę jeszcze przynajmniej 5 odcinków zanim podejmę się oceniania całego serialu.

SyNtEr

Zgodzę się z Twoją wypowiedzią. Ale jako wielki fan seriali dam mu jeszcze szansę na wykazanie się. Cenie sobie w serialach i filmach realizm ale ciężko w obecnych produkcjach zachować linię nie przekraczającą obu światów.
Co do bubli to przesadzili troszkę z czasem akcji. Nie realne jest załatwienie tych wszystkich spraw w ciągu tych kilku dni. Podróż do Iraku, przygotowanie laboratorium i praca tego doktora z pewnością zajęłaby o wiele więcej czasu.
Nie wiem czemu przyczepiłeś się do tej łączniczki. Istnieją zapewne ludzie odpowiedzialni za współpracę między tymi organizacjami.
Co do "obławy" masz w połowie rację. Widać było nawet snajperów którzy obserwują budynek i są przygotowani na okoliczność ucieczki. Z drugiej strony musieli go mieć żywego. Jednak na zewnątrz budynek powinien zostać obstawiony.
Co do bohaterów siedzących w aucie to nie ma nic dziwnego, ponieważ główna bohaterka specjalnie wzięła ich ze sobą, żeby po ujęciu bliźniaka doktor mógł się dowiedzieć od razu od niego rzeczy na temat tych substancji w garażu.
Od siebie dodałbym regenerację tkanki, która trwa tylko tydzień. Rozumiem, że jest to serial sci-fi ale zwykłe rozcięcie skóry zrasta się czasami z 3 dni. A regeneracja tkanki na całym ciele...

P.S. Za bardzo "zdeptałeś" ten serial ale i tak pozdrawiam:D

SyNtEr

Pozwolę się nie zgodzić z Waszą oceną. Po pierwsze co to znaczy "poniżej oczekiwań"?. To jest serial a nie 1,5 godziny w kinie , które ma Cię przygnieść w fotelu , oczywiście pomijając różnicę w budżecie. Mamy dobry pomysł ( może nie najświeższy ale dobrze ujęty)i naprawdę dobrą grę aktorów. Po drugie czepiacie się drugorzędnych kwestii , to tak jakby mówić , że herbata nie była dobra bo na dnie zostały brzydkie fusy. Ważne jest czego tak naprawdę oczekujecie od tego serialu. Czy tego , że agentka ma celnie nazwany etat , czy może tego , że jest przekonująca w swojej roli?Hmm. A może tego , że jak przygotowują laboratorium to przynajmniej w tydzień bo inaczej trzeba sobie zadać pytanie "Jak oni to zrobili?".Kończąc bo nie chce mi się więcej pisać na temat szukania dziury w całym, serial zapowiada się bardzo dobrze - 8/10.
Pozdrawiam :)

SyNtEr

Dziwi mnie mowiac szczerze Twoja ocena. Mi akurat serial przypadł do gustu. Ciezko by bylo oglodac serial w którym przez 3 odcinki przygotowywują np. laboratorium. Potem przez kolejne 2 odcinki robia jedno badanie. A przyczepianie się do zawodu itp to troche bez sensu. No ale nie kazdy lubie takie seriale. mi się spodobał i na pewno obejrze nasstepne odcinki.