Czy moglby ktos mi przypomniec co sie stalo z Olivią? jej nie bylo w bursztynie tak? pamietam ze
wyjeli jej kule z glowy w ostatnim odcinku czwartego sezonu, juz sie troche pogubilem, widze ze
jest teraz jej curka
bylbym wdzieczny gdyby ktos mi krotko strescil ostatnie 3-4 odcinki 4 sezonu :)
Od wydarzeń z ostatniego odcinka 4. sezonu minęło 20 (chyba) lat. Obserwatorzy przejęli kontrolę nad Ziemią. Olivia i Peter myśleli, że ich córeczka zaginęła - Peter szukał jej nadal, a Olivia działała aktywnie w ruchu oporu, pomagając Walterowi w skonstruowaniu broni, dzięki której będą mogli zniszczyć Obserwatorów. Olivii nie było w bursztynie razem z Peterem, Walterem i Astrid, bo akurat poszukiwała części do urządzenia Waltera. Ale Dunham znalazła się w innym bursztynie, skąd wydobył ją ten niski gostek z komisu (z poprzednich sezonów), ale nie wiedział jak ją z niego uwolnić ostatecznie, więc praktycznie używał jej jako stolika do kawy ;) W końcu Peter, Walter i Etta (córka) wpadli na ten trop i cała ekipa jest w komplecie.
No i oczywiście ci co byli w bursztynie nie postarzeli się, bo ma on właściwości "konserwujące" ;P
Mam nadzieję, że pomogłam choć trochę :)
Jak juz zalozylem temat, moze mi ktos wyjasnic czym wlasciwie sa obserwatorzy? skad sie wzieli/jak powstali? bo albo nie pamietam, albo przeoczylem, albo poprostu nie bylo to jeszcze wyjasnione :P
Obserwatorzy to ludzie z przyszłości, którzy zniszczyli swoją Ziemię i zrobili najazd na "naszą", bo u nich nie dało się mieszkać.
Podczepię się do tematu :) Pogubiłam się... Zaczynam czwarty sezon i nagle pojawił się altenatywny Broyles, który przecież zginął (chyba w trzecim sezonie), jak Walternator sprowadzał "swoją" Dunham. Później Lee przejął dowodzenie w oddziale... więc skąd on się wziął? :P
Po prostu oglądaj dalej, będzie to wyjaśnione. Oczywiście powinnaś domyślać się o co chodzi już po obejrzeniu finału 3 sezonu. Dla podpowiedzi dodam, że po "zniknięciu" Petera wiele rzeczy uległo zmianie.