PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27162
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów

"Fringe" - ładny, krótki, zwięzły i tajemniczy tytuł. Serial jako jeden z hitów stacji jest często na niej reklamowany. Zdobył już aprobatę wielu widzów na świecie przez co stał się rozpoznawalny dla wielu osób jego tematyką zainteresowanych.

Czemu zatem ktoś wpadł na inteligentny podtytuł brzmiący "na granicy światów"??? Nie jest on zbyt ciekawy, mówi niewiele, ale nie sugeruje ujęcia tematu w poważniejszy (w sensie mało baśniowy) sposób. Widocznie jednak według decydentów stacji to właśnie on miał poszerzyc zainteresowanie serialem. Mnie by osobiście odstraszył, gdybym nie wiedział z jakim serialem mam do czynienia.

Zresztą to nie pierwsze dziwne użycie zwrotu "na granicy światów" w ofercie stacji TVN. Wcześniej był tam nadawany całkiem ciekawy (chociaż to było jakiś czas temu, więc może obecnie zmieniłbym zdanie) serial "the Others", który został dokładnie tak samo przetłumaczony. Jeżeli tamten serial przetłumaczony w taki sposób nie wygenerował dla stacji odpowiedniej ilości widzów, aby choc raz ten jeden jego sezon powtórzyc, to po co decydenci zaryzykowali z tą zbitką słów ponownie? Dzięki temu tytułowi czuję, że jestem przez Was traktowany jako idiota, którego raduje każda forma efekciarskiej rozrywki i nie ma dla mnie znaczenia czy to "Władca Pierścieni", "Harry Potter", czy "Matrix" - grunt że to fantastyka i jestem cały happy. Dziękuję Wam za to po stokroc i przesyłam "pozdrowienia i różne wyrazy".