PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27162
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów

koniec 3 sezonu

ocenił(a) serial na 9

ktoś rozumie zakończenie 3 sezonu... rozwaliło mnie totalnie, jak on mógł nie istnieć ze tak zniknął

ocenił(a) serial na 9
marcinxxxp

mnie też rozłożyło. mam nadzieję, że to jednak nie koniec.

ocenił(a) serial na 8
marcinxxxp

Widziałam go wczoraj... zupełnie nie zrozumiałam. Właściwie nawet nie rozumiem tego, w jaki sposób maszyna sprawiła, że dwa światy nagle się połączyły. A Obserwatorzy i ich stwierdzenie, że Peter nigdy nie istniał? Cóż, pozostaje mi wierzyć w to, że Peter w rzeczywistości nie zniknął i że zobaczę go w czwartym sezonie... ;)

ocenił(a) serial na 9
limonka.

maszyna z tego co pamiętam zniszczyła alterświat, i ja myślę że Peter nie zginął skoro widzieliśmy go w odcinku gdzie bł pokazany świat ileś tam lat później i on tam był to pewnie wróci

ocenił(a) serial na 10
limonka.

wydaje mi się, limonka że to nie maszyna a Peter sprawił , oczywiście za pomocą maszyny że dwa światy się połączyły, a 4 sezon to podobno będzie świat bez Petera, wygląda generalnie trochę przygnębiająco bo Walter będzie dalej chory i stanie się nie miły,gdzieś widziałem krótki filmik z wywiadem aktorów

ocenił(a) serial na 8
marcinxxxp

a ja słyszałem natomiast, że Peter za pomocą maszyny przeszedł do jeszcze innego świata. 3 wymiar czy coś w tym stylu ;)

ocenił(a) serial na 8
bloodlikevine

tak, bo bedzie wiecej swiatow niz tylko 2 pokazane w poprzednich seriach.
Wlasciwie to jest logiczne bo idac tokiem myslenia scenarzystow - jest tyle swiatow ile decyzji podejmowanych przez ludzi (definicja Deja Vu w ktoryms odcinku... )

ocenił(a) serial na 9
rascal0pl

a i owszem... była taka teoria, ba nawet potworzyłem sobie kilka następnych... i wyszło mi, że Peter jest błędem... i to poważnym, skoro do zapłodnienia doszło tylko w jednym świecie (Peter + alterOlivia) ;-)
Co do kolejnych alterświatów gdzieś słyszałem, być może czytałem, że możliwe, że będą jednak na razie nic takiego w scenariuszu się nie znajduje. (znaczy wtedy a było to ho ho na wiosne jeszcze)

ocenił(a) serial na 7
marcinxxxp

Po prostu Peter nie istniał i wszystko co z nim było związane uległo zmianie. Peter po prostu nadpisał te dwie rzeczywistości nazwijmy je czerwona i niebieska, usunął z nich siebie, zeby zapobiedz zniszczeniu obu rzeczywistosci.
Od 4 sezonu ma być to serial w tym stylu, że nowi widzowie mogą zaczynać oglądać od 4 sezonu nie musząc nadrabiać pozostałych 3 gdyż nie mają już one odbicia w fabule tak jakby ich nie było po prostu. Bohaterowie nie będą już tacy jakich znamy gdyż nie był Petera to np Walterem nie miał się kto opiekować i jest mniej przystosowany do życia etc. dziecko AlterOlivi też ziknęło itd itd.
Jak mniemam zostaną też wprowadzone flashbacki jak w loście które będą opowiadać o tym jak świat wyglądał bez Petera, a normalnie będzie działa się nowa akcja, ale to takie moje przypuszczenie a nie pewnik.

ocenił(a) serial na 10
marcinxxxp

Obserwator stwierdził na końcu, coś w stylu, że uwierzyli, że Peter nigdy nie istniał, co znaczy, że Petera nie będzie . Mnie interesuje to połączenie światów, ten most, który maszyna stworzyła. Może to oznaczać wiele rzeczy, tym bardziej, że Walternatywny jest dość zacięty i raczej z Walterem nie podadzą sobie ręki na zgodę. Ciekawe jak to będzie funkcjonować.
Dodatkowo czytałam gdzieś, że 4 seria jest ostatnią serią, więc musi się wszystko wyjaśnić właśnie teraz.

ocenił(a) serial na 10
aagnieszkanow

ej. ale Peter ma wrócić. a że wariacja Waltera ma trwać tylko kilka odcinków to wydaję mi się że tyle go nie będzie. ;) bynajmniej mam nadzieje, ze to co pisza na oficjalnej polskiej stronie to prawda. ;)

ocenił(a) serial na 7
aagnieszkanow

A skąd takie rewelacje, że 4 ma być ostatnia. Twórcy mówili, że mają zaplanowane 8 sezonów, a ile wyjdzie w praktyce nie wiadomo. Tak samo Fox nie mówił, że ma to być ostani sezon.

ocenił(a) serial na 10
Zetnakatel

no właśnie, prawda jest taka że pewnie w okolicach kwietnia czy wcześniej może mniej więcej zapadnie decyzja o kontynuacji bądź rezygnacji, a w sumie póki co Fringe źle nie stoi w rankingach, zobaczymy jak wyjdzie 4 sezon ;)

marcinxxxp

Chodzi o to, że to Obserwator uratował Peter'a (i Walter'a) gdy wpadł do zamarzniętego jeziora. W ten sposób zainterweniował (a co do zasady nie powinien) i zmienił tor wydarzeń. Zrobił to dlatego, gdyż wiedział że któregoś dnia Peter będzie tym, który udaremni zagładę obydwu światów. Gdy Peter tego dokonał, jego rola/misja dobiegła końca, czyli dalsze jego istnienie było zbędne. Gdy zniknął została przywrócona pierwotna 'równowaga' - nikt nie pamięta dorosłego Peter'a, gdyż utonął on jako dziecko.

Taki mniej więcej był zamysł twórców serialu.

ocenił(a) serial na 8
marcinxxxp

Ha! Ale Peter musi powrócić bo ... no .. po prostu musi ;D Wiecie nie oglądałam jeszcze 3 sezonu o.O ale zamierzam ... zdradzicie mi czy Olivia i Peter będą mieli ten romans czy nie?

ocenił(a) serial na 10
Wampirzycaaaa

tyle chyba można zdradzić więc gen. no coś sie tam poukłada w sumie miedzy nimi :))

ocenił(a) serial na 8
madziula21

Dzięki ^^