PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27123
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów

zaczynać?

ocenił(a) serial na 8

Widziałem serial w TV kilka razy i powiem szczerze że mi się bardzo spodobał. To było jakiś czas temu, już nawet nie pamiętam. Opłaca się zacząć od początku ? Lubie seriale o tej tematyce, właśnie kończe herosów, ale nie wiem czy jest tak dobry jak wskazuje ocena.

ocenił(a) serial na 10
ironmaiden1996

oczywiscie ze zaczynac :) tylko to nie jest taki luzny serialik-czasem trzeba pomyslec,polaczyc fakty.i nie zniechecaj sie pierwszym sezonem,dalej jest jeszcze lepiej :d

ocenił(a) serial na 8
kamil665544

Dzięki, osobiście uwielbiam takie seriale, ale nie byłem pewny czy sięopłaca :) Wiesz może czy supernatural jest o podobnej tematyce ?

ocenił(a) serial na 10
ironmaiden1996

o podobnej nie jest ale i tak polecam ;) w SP poluja na rozne bestie,demony,duchy i przerozne potwory

ocenił(a) serial na 7
ironmaiden1996

Ja jestem po 3 odcinkach, jakoś nie ciągnie mnie oglądać dalej szczerze mówiąc, jedynie stary Bishop powiedziałbym, że jest interesującą postacią, reszta taka przewidywalna, a młodemu Bishopowi zdecydowanie bliżej do 90 IQ niż do 190.

ocenił(a) serial na 9
Cash

Pierwszy sezon to wierzchołek góry lodowej tego co dzieje się w dalszej części serialu :))
Ostatnia scena pierwszego sezonu to jakby wprowadzenie do całego sensu serialu, no i oczywiście 5 sezon, który zbliża się wielkimi krokami - gdyby ktoś mi powiedział w pierwszym sezonie, że ktoś jest w stanie wymyślić taką fabułę dla serialu, to bym stwierdziła, że to jest zbyt radykalne i żadna stacja nie podejmie się takiego ryzyka.
Wszystkie finały to najlepsze odcinki serialu i wprowadzają ogromne zmiany w dalszej części fabuły.

Polecam oglądanie dalej, zwłaszcza finał 2 sezonu i cały 3 :)

ocenił(a) serial na 7
Mrs-B

no zobaczymy ;->

Cash

SP nie jest o podobnej tematyce, ale jest świetny, zwłaszcza pierwsze sezony ;p
Fringa polecam, bo z sezonu na sezonu jest coraz lepszy..

ocenił(a) serial na 7
elenkaa

Ale nie będzie tak jak w przypadku Lost (widzę, że scenarzystą jest Abrams), że same zagadki i niewiele się wyjaśnia, a jak już się wyjaśnia to badziew z tego wychodzi... Chociaż lubiłem zagubionych to drugi raz tego nie zdzierżę. ;p

Cash

W sumie są same zagadki, ale czy badziew.. dla mnie nie ;)

ocenił(a) serial na 10
Cash

Abrams nie jest scenarzystą. W sumie poza podpisywaniem się swoim nazwiskiem pod nazwą "Fringe" to wątpię, żeby miał jakiś wpływ na Fringe podobnie jak to było w Lost. Tutaj moim zdaniem scenarzyści w porównaniu z Lost radzą sobie całkiem dobrze z wymyślaniem zagadek i ich rozwiązywaniem - trochę tych zagadek jest, ale na szczęście są wyjaśniane w miarę szybko i co najważniejsze sensownie. W przeciwieństwie do Lost tutaj nawet małe pierdoły są wyjaśniane, nie tylko główne zagadki.

ocenił(a) serial na 7
ironmaiden1996

a ktoś wie ile ma być sezonów ? żeby nie przedłużali jak to się często dzieje

ocenił(a) serial na 10
Cash

ten jest ostatni

kamil665544

Tak, jeszcze tylko 13 odcinków do końca serialu.

ocenił(a) serial na 7
elenkaa

no to git

ocenił(a) serial na 10
ironmaiden1996

Nie chcę znowu rozpisywać się na praktycznie ten sam temat, który pojawiał się wielokrotnie, ale zobacz ten temat:

http://www.filmweb.pl/serial/Fringe%3A+Na+granicy+%C5%9Bwiat%C3%B3w-2008-467127/ discussion/Warto+kto%C5%9B+pomo%C5%BCe,1941656

W tamtym temacie masz wyjaśnione praktycznie wszystko odnośnie tego czy warto oglądać serial Fringe, czy zaczynać od początku itd. Jest tam wiele wypowiedzi osób, którzy mają odmienne opinie, jest również nawiązanie do serialu Supernatural. Jednak uważaj bo znajduje się tam sporo spoilerów szczególnie w ostatnich postach.