to są 4 pełnometrażowe filmy podzielone na odcinki ? jeśli tak to dlaczego dopiero te filmy miały
premiery kilka lat później ?
Względem serialu bo 5 sezon był jak jest podane tutaj emitowany w 2002-2003 roku a pierwszy pełnometrażowy film miał premierę w 2007 roku.A z tego co wyczytałem 4 pełne filmy to niby ten 5 sezon podzielony na 4 odcinki dla każdego filmu,więc chciałem się po prostu upewnić jak to z tym jest.
Aaa, chyba rozumiem na czym polega pomyłka.
Więc tak: owszem filmy były podzielone na 4 odcinki każdy i były 5 sezonem. Ale nie tym 5 sezonem o którym myślisz.
Otóż Futurama ma dwa podziały na sezony. Jeden według emisji, a drugi według produkcji. Przez to jest pewne zamieszanie. Według jednej Futurama ma 7 serii, a drugiej 9 (nie mam pojęcia która jest która). Według jednej 5 seria była wydana w 2002-2003 r., ale to były zwyczajne odcinki, a według drugiej 5 seria była wydana w 2007 i to właśnie były filmy.
Filmy powstały w 2007, gdyż była przerwa w emisji z powodu anulowania serialu.
Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłem. :/
ale czy oglądając 5 sezon w formie tych filmów zamiast zwykłych odcinków stracę coś czy będzie to samo ?
Obejrzałem wszystko i w sumie wydaję mi się że po 5 sezonie najlepiej oglądać pełnometrażowe filmy i ostatnie 2 sezony.
Nic się nie traci a nie oglądając pierwszego pełnometrażowego filmu wiele się zyskuje.
Filmy w odcinkach posiadają na początku krótkie sceny z jakąś postacią i napisem ,,w poprzednim odcinku...". Te sceny można obejrzeć w dodatkach do Volume 5.