PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624592}

Głęboka woda

2011 - 2013
7,7 11 tys. ocen
7,7 10 1 11351
Głęboka woda
powrót do forum serialu Głęboka woda

Oczywiście jest to moje, w pełni nieobiektywne zdanie :)))
Tematyka trudna.
Taką tematykę lubię, tego typu problemy do mnie przemawiają, tego typu sprawy życiowe dają mi do myślenia.
Polecam serdecznie.

ocenił(a) serial na 8
peza_92

W zupełności się zgadzam. Nawet jeśli niektóre odcinki sa trochę słabsze, to i tak ten serial jest bardzo sensowny i mądry, chce się oglądać kolejne odcinki, kolejne historie. Wydaje mi się jednak, że to nie serial dla ludu, bo jest to trudna tematyka i nie każdego zainteresuję.

dziubek1991

Dokładnie, niektórzy myślą, że ten serial pokazuje wyimaginowane problemy. Nie zdają sobie sprawy, że taki jest świat :(

peza_92

Na tle wszystkich dzisiejszych seriali emitowanych w telewizji, które ogląda regularnie większość Polaków "Głęboka woda" wyróżnia się niesamowicie. Przede wszystkim tematyka dotycząca wreszcie ludzi, a nie wyidealizowanej miłości i wymyślonych problemów. Fajnie, że wreszcie pokazane jest życie, a nie bajka.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 8
Szulfada

Co znaczy '+1'???

ocenił(a) serial na 10
peza_92

Ze jestem za :)

ocenił(a) serial na 8
Szulfada

aHa ;)))))

ocenił(a) serial na 8
peza_92

Mi też spodobał się ten serial ze względu na tematykę. Problemy w nim poruszane naprawdę dotyczą naszej społeczności tj. alkoholizm, przemoc domowa, bezdomność, narkotyki i wiele innych. Póki co tylko ostatni odcinek o tym aktorze tak mi się nie bardzo podobał ale reszta jak najbardziej na tak :)

ocenił(a) serial na 8
Sylwinka1991

Ten ostatni odcinek nie był zły (całkiem ciekawa rola Bartka Opani), ale był bezsensowny. Tzn nie miał nic wspólnego z tytułem odcinka "Rola życia" i wogóle z tematyka tego serialu. No, ale ogólnie serial naprawdę dobry.

ocenił(a) serial na 8
dziubek1991

Tytuł tego odcinka (Rola życia), moim zdaniem, dotyczył psycholożki pracującej w ośrodku ;)
Mi się on bardzo podobał, pokazał Jej (tej psycholożki) poświęcenie, oddanie i to, że ten wybór daje szczęście ...

ocenił(a) serial na 8
peza_92

Lubie seriale bliskie zyciu

ocenił(a) serial na 8
peza_92

Muszę się zgodzić z woją opinią. Ogólnie rzecz biorąc nie przepadam za filmami i serialami "z tezą", ale ten mnie nie razi. Tematyka trochę inna niż w większości seriali, ludzie trochę więcej krwi i kości mają (btw świetni aktorzy tu grają), problemy niewydumane. Podoba mi się też sposób realizacji - to, że widz jest wprowadzany w nowe sytuacje bez przygotowania - często poznaje ich kontekst dopiero pod koniec sceny, musi się sam domyślać, co się tak właściwie dzieje, jak w życiu...