Głowa rodziny

Family Guy
1999 -
8,0 69 tys. ocen
8,0 10 1 69251
7,9 18 krytyków
Głowa rodziny
powrót do forum serialu Głowa rodziny

I nie za bardzo śmieszą mnie te ich żarty, pięknie w south parku, opisali to czym jest Family
Guy, drętwe to strasznie. Nie mówię że to totalna porażka, bo widziałem kilka dobrych akcji,
ale większość jest słaba.

ocenił(a) serial na 9
IOOI

obejrzyj sobie np. 5 sezon, SUPER

ocenił(a) serial na 10
IOOI

Family Guy to nie jest rozrywka w stylu south Parku.. Nic dziwnego, że Ci się nie podoba..

ocenił(a) serial na 10
IOOI

A w którym odcinku South Parku to opisali?

ocenił(a) serial na 9
robert2207

dwuczęściowy odcinek Cartoon Wars jest właśnie o Family Guy'u:)

użytkownik usunięty
IOOI

Kluczem do pełnego zrozumienia Family Guya jest oglądanie tego serialu z pojęciem na temat amerykańskiej popkultury. Tutaj nie ma przebacz, nie rozumiesz aluzji - nie jesteś w stanie zrozumieć zamysłu sceny.
Co do South Parku - jestem ciekaw, w którym odcinku padło takie stwierdzenie, z chęcią bym zobaczył. Poza tym, w moim odbiorze South Park jest w porządku, ale jest na dłuższą metę dość prostolinijny. Śmieszy to, co jest śmieszne - jeśli rozumiesz, co mam na myśli ; )

ocenił(a) serial na 6

Prostolinijny? South Park zyskał taką popularność bo przez 10 lat utrzymywał świeżość i każdy odcinek był inny. Family Guy do mnie nie trafia jedynie Blue Harvest był ok. Niektóre żarty o katolikach są bardziej obraźliwe niż w SP i Mony pythonie.

użytkownik usunięty
kamilxmas8

@kamilxmas8, tak - prostolinijny.

Emisję Family Guy'a rozpoczęto w 1999.
Jak na razie to przez 13 lat każdy odcinek był inny, czego nie mogę powiedzieć o Sotuh Parku.

ocenił(a) serial na 6

To oczywiście twoje zdanie. Ja obejrzałem kilka odcinków 1 sezonu i kilka na foxie. Jak dla mnie Dużo żąrtów jest do siebie podobnych. Serial mnie nudzi i nie bede go systematycznie oglądał.

ocenił(a) serial na 8
kamilxmas8

Żąrt do żąrtu niepodobny.

ocenił(a) serial na 9
IOOI

Wydaje mi się, że głównie dlatego, że aby zrozumieć żarty jakie się tam pojawiają trzeba znać sytuację polityczną i społeczną w U.S.A inaczej wydają się kompletnie niezrozumiałe i bez sensu. Ja na początku nie rozumiałam fenomenu tego serialu dopóki nie zaczęłam bardziej interesować się polityką. Wtedy zaczęłam się śmiać bo wreszcie rozumiałam żarty :D

ocenił(a) serial na 9
IOOI

Dokładnie, jest tu masa naiwązań do polityki. Chociaż jest tez dużo żartów, które nie muszą śmieszyć każdego (np. Cartmana:P), typu rozmaite chamskie zachowania Petera.

ocenił(a) serial na 9
Giuseppe_Baldini

Przede wszystkim FG jest pełen absurdalnych żartów, gier słownych, przejaskrawienia pewnych sytuacji. Ciężko jest porównywać FG i SP bo mają trochę różną budowę. FG pełen jest krótkich gagów, bardzo luźno - lub wcale - powiązanych z głównym wątkiem odcinka, czego raczej nie ma w SP (oczywiście to żadna wada, raczej różnica). Humor w SP jest moim zdaniem bardziej bezpośredni - dużo przeklinania, często obleśnych żartów ale przy tym wiele nawiązań do - jak wyżej wspomniano - kwestii politycznych. FG operuje absurdem w przewadze nad nie smacznością.

Myślę, że SP miał więcej fajnych pomysłów na oryginalne odcinki, ale FG przebija go jeśli chodzi o żarty. "Coodcinkkowe" żarty w SP przybierają stałą i dość zrutynizowaną formułę - Cartman drwiący z Kyle'a, umierający Kenny, wyśmiewanie otyłości Cartmana

Jarcon

Rzekłeś prawdę.

ocenił(a) serial na 10
IOOI

Bardzo lubię South Park ale nie dawno zaczołem oglądać FAmily gaya i powiem szczerze zajebiste chumor inny n iż w SP ale i tak Rewelacyjny nie wiem czy lekko nie wole juz tego od sp bo sp schodzi na psy :(
Stewie to najlepsza postać jaką kiedykolwiek widziałem :)

Felek4777

"Chumor", "zaczołem"... Typowy przykład przeciętnego widza "South Park", no wybacz.

ocenił(a) serial na 10
Pomidorowy

Oj przepraszam humor i zacząłem

ocenił(a) serial na 10
Pomidorowy

i każdy ma prawo do pomyłki

ocenił(a) serial na 10
Pomidorowy

Teraz duuuzo bardziej wolę FG

ocenił(a) serial na 10
IOOI

trzeba ogladac po angielsku-proste... po polsku zadne dialogi z US nie sa smieszne

Persefona87

Zgadzam się. Ja oglądam właśnie z angielskimi napisami. Dodatkowo język można podszkolić.

IOOI

FG ma pewien specyficzny humor, związany z Ameryką. Niektóre sceny mogą nie śmieszyć, bo się ich nie rozumie... Serial do tej pory utrzymuje popularność. South Park jest już w pewien sposób zapomniane...

ocenił(a) serial na 4
medykydem

A co jeśli rozumiesz scenę i nadal cię to nie bawi? Ba, jeśli zobaczysz drugi raz scenę której wcześniej nie rozumiałeś uświadamiasz i uświadamiasz sobie-to nadal nie jest śmieszne?

użytkownik usunięty
IOOI

A ja zawsze jak oglądam FG to nie mogę przestać się śmiać, dosłownie każda scena :D A w SP jest zbyt dużo przeklinania (czego nie znoszę) i te ich żarty są po prostu płytki;/ Taka moja ocena.