Genialna Morgane
powrót do forum 4 sezonu

Jestem po sensie czwartego sezonu. Nie będę spojlerowac, ale mogę powiedzieć, że wierni fani nie zawiodą się! Tylko kulminacja oczekiwań nastąpi w ostatnim odcinku.
P.S : Do ludzi rozumiejących francuski. Czy Morgane serio zwraca się do super gliny ciągle per pan czy to wymysł polskich tłumaczy? Bo trochę mnie to mierzi, choć może przeoczyłam jakiś oficjalny powrót do zwrotów grzecznościowych po tym, jak zawiodła jego zaufanie w poprzednim sezonie.

Karoolajna_

Nie oglądam na bieżąco, ale mnie też zastanawia to zwarcanie się per Pan do Karadeca. Dziwne. Mówiła mu uz wcześniej na ty

justynaopyrchal

W 42mn pierwszego odcinka sezonu 4 mowi corka do Morgane ze nie sa nawet na TY z Super Poule.

Karoolajna_

tak, zwracają się do siebie w formie grzecznościowej na "vous", u nas pan / pani.

ocenił(a) serial na 8
auri_auri

Ok, dziękuję za odpowiedź. Tak jak pisałam wyżej - nie znam francuskiego i zastanawiałam się czy lektor dobrze tłumaczy. To tak jak z angielskimi dialogami czytanymi po naszemu, gdzie ewidentnie jest "Ty", a nam tlumaczą na Pan , Pani.

Karoolajna_

Gdzie to znaleźć???? Podoba mi się wersja amerykańska więc zakładam, że ta jest dwa razy lepsza jak to zazwyczaj.

Karoolajna_

A gdzie można go obejrzeć?

anna_sol_fw

Na vi.derze (bez kropki) jest wersja francuska, akurat jestem po drugim sezonie i zgodnie z oczekiwaniami bardzo dobry serial, ten ze Stanów pewnie będzie z elementami DEI, już widzę po screenach i u mnie pewnie poleci do kosza ale oczywiście go sobie sprawdzę.