Drugi odcinek obejrzało TYLKO 4,5 milionów(4,42) ludzi co jest najgorszym wynikiem w całej historii Glee. Jeśli tak dalej pójdzie to skończy się faktycznie na 6 sezonie...
Jeśli tak dalej pójdzie to podejrzewam że FOX nie zrobi nawet tego drugiego sezonu a podejrzewam że i druga połowa 5 będzie zagrożona
Tak bo ludzie są pewnie przywiązani do starych postaci których już nie ma , a wątek tych nowych z chóru jest nudny i ich nie interesuje,. więc się zgadzam że jeśli oglądalność spadnie a już spada to nie wiem czy 6 sezon nakręcą
Jeśli każdy odcinek tego sezonu będzie miał tak słabą oglądalność to jak najbardziej FOX nie będzie wydawał grubej kasy na serial który nie będzie przynosił im zysków Business Is Business
Nie wiadomo, ale zdarza się niestety tak że urywają w połowie ;/ Wiec równie dobrze mogą zakończyć w połowie 5 sezonu, do czego mam na dzieje z cełego serca nie dojdzie ;)
boze co ja zrobie jak nie bedzie leciało .Jeśli np w The Quarterback bedzie wyższa oglądalność to bd dalej lecieć ? :(
Spokojnie to tylko serial bardzo fajny ale tylko serial ;> W 3 odcinku oglądalność będzie większa na 99 % ale jeśli po nim oglądalność 3 czy czy 4 odcinków będzie dalej tak niska to podejrzewam że 6 sezonu nie będzie. Nie wiem jak to jest z umowami z obsadą i twórcami jesli podpisali na te 20 odcinków to raczej 5 sezon dograją
Zapowiedzieli dwa kolejne sezony, więc raczej będą dwa kolejne sezony. Jak można gdybać po 2 pierwszych odcinkach?
Swoją drogą, czy komuś jeszcze skojarzyło się to co mówił Kurt właśnie z tym, że będą dwa sezony serialu? Powiedział do Rachel i Santany, żeby zawarli umowę, że zostaną w NY przez dwa lata itd. tak jakby to było nawiązaniem do tego, że będziemy mieli ich na ekranie jeszcze przez dwa lata. Nie wiem ile trwa NYADA, to mogło być z tym związane, ale raczej żadne z nich nie wróci już do Limy, więc i tak będą dłużej razem.
A no można :) gdybyć nikt mi nie zabroni :) było już parę takich seriali przerwanych ze względu na tragiczną oglądalność a Glee taką właśnie ma i jeśli dalej będzie mieć taką to FOX zdejmie ich ze swojej anteny :) Jak byś miała fabrykę produkująca jakieś dwa produkty jeden nie sprzedawał by się wcale i przynosił ci straty a drugi sprzedawał by się świetnie to który przestała byś produkować ? ;) FOX musi dbać o swój interes i tyle
Pewnie dużo osób będzie oglądało 3 odcinek wiadomo z jakiego powodu, ale dalej zobaczymy jak z oglądalnością. To że powiedzieli że będą 2 sezony to jedna sprawa a ile będzie na prawdę to druga sprawa. Wiadomo serial był hitem sezony 1-3 miały dużą oglądalność, 4 chyba też? dlatego ze względu na dobre statystyki zapowiedzieli jeszcze 2 sezony. Ja sama oglądałam kiedyś takie seriale które mi się bardzo podobały, amerykańskie jeden kryminalny, 2 komediowy i też po 2 sezonach które były świetne miały być następne sezony ale potem nic nie było, zdziwiłam się dlaczego i okazało się że dlatego że w następnych sezonach nie osiągnęły zadowalającej oglądalności dzięki czemu były stratne dla stacji, po prostu nie opłacalne i je znieśli z anteny, Nie mówie że tak będzie z Glee ale tak się zdarza, a oglądalność spada z powodu takiego że każdy człowiek oglądając serial ma wiadomo swoją ulubioną postać, swój ulubiony wątek czy też parę. W Glee było dobrze w sezonie 1-3 bo wszyscy mieli tego kogo chcieli: dla jednych ulubienicą była Rachel, dla innych Mercedes,. dla jeszcze innych Quinn, z facetów powiedzmy Puck a dla innych Finn. No ale teraz tych postaci już nie ma, a pozostałe( Sam, Tina, Artie) skończą liceum i nie wiadomo czy będą dalej( Artie będzie w NY) ale nie wiadomo czy nie będą epizotycznie tylko. Wiadomo dalej będzie Kurt, Rachel i Santana, ale tak jak mówię nie ma już Finchel, nie ma Brittany, Faberry itp- tak jak mówię kto co lubi,. zostało tylko z takich lubianych par Klaine. Więc pewnie znając życie jak ktoś się do kogoś przywiązał do jakiejś postaci a potem jej nie było to przestaje oglądać oglądalność spada itp. Dokładnie biznes to biznes, kasa to kasa jak w pewnym momencie jest przerost wydatków nad zyskami to wiadomo... Chociaż może oglądalność się jeszcze poprawi, zobaczymy co nam dadzą w dalszych odcinkach.
Czytałem też opinię że oglądalność jest słaba bo większość widzów ogląda Glee w internecie ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć po co oglądać coś w necie skoro można obejrzeć coś wcześniej w tv ? zapewne są takie osoby ale nie sądzę zeby było ich aż tak wiele żeby miało to wpływ na tak tragiczne wyniki. Zastanawiam się teraz czy czasami nie przecieniamy wartości tego 3 odcinka jak teraz tak myślę to wydaje mi się to takie troche nie logiczne Jestem fanem serialu nie oglądam z jakiś przyczyn 2 pierwszych odcinków i nagle oglądam 3 ? Troche nie logiczne. Nie sądzę by nie-fani Glee nagle z ciekaowści obejrzeli sobie 3 odcinek bo jakiś tam aktor z serialu którego nie oglądam zmarł i chce zobaczyć jak go pożegnają Myslę że szansą Glee jest utrzymanie poziomu z dwóch pierwszych odcinków ( które nie były takie złe chociaż 2 czegoś brakowało pewnie każdej osobie czegoś innego mi np Karite ) jeśli powiedzmy 3 czy 4 odcinki następne będą dobre to myslę że spora cześć byłych widzów może powrócić
"Jestem fanem serialu nie oglądam z jakiś przyczyn 2 pierwszych odcinków i nagle oglądam 3 ? Troche nie logiczne. "
Może chodzi o byłych fanów, o tych co kiedyś oglądali Glee, ale z biegiem czasu przestali i może włączą odcinek właśnie ze względu na pożegnanie Finna. Pytanie się pojawia czy zostaną, czy nie.
Ale to wszystko jest gdybanie ciągle, poczekajmy na wyniki oglądalności.