Co byście chcieli zobaczyć w piątym sezonie? Oddzielny temat, aby nie śmiecić w spoilerach :)
Pozwolę sobie zacząć - moje życzenia na sezon 5:
- Klaine. Wreszcie razem - dużo scen i dużo piosenek :)
- przeniesienie akcji całkowicie do NY, pożegnanie z wątkiem liceum po zakończeniu roku szkolnego
- Blaine w NY mieszkający z Kurtem, Rachel i Santaną. Ponadto spełnienie marzeń i sukcesy całej czwórki.
- dużo wątków Hummel-Hudson.
- wątek Andersonów - przedstawienie rodziców Blaine'a, powrót Coopera
- postać Adama i Adam's Apples (i może Kurt z nimi?). Co do Adama to nie shipuję go z Kurtem, bo wolę Klaine, ale
jego postać jest pozytywna i fajnie gdyby zostali przyjaciółmi.
- pojawianie się co jakiś czas Pucka, Mike'a, Mercedes
- jeśli moje marzenie o pożegnaniu wątku liceum się spełni, to chciałabym, aby Will trafił do NY i spełniał się na
scenie
Tak :) Chodziło mi o wątki rodziny Hummel-Hudson, czyli Burt, Kurt, Carole, no i Finn...Uwielbiam ich i mogłabym oglądać ich sceny w każdym odcinku. :)
A i jeszcze zapomniałam wyżej napisać o Isabelle! :) Cudowna postać, oby było jej dużo :)
#podzielam Twoją opinię; jak najwięcej Klaine
#pożegnanie z najnowszą obsadą, tj z Kitty, Marley itd.; jak dla mnie to niewypal; ich postacie sa sztuczne i nikogo nie obchodzą ich losy
#rozwinięcie wątku Artie'go
#Tina+Mike
1) Finn zostanie uśmiercony - to więcej niż pewne.
2) Puckermana już nie będzie w Glee - po aferze z oskarżeniem o gwałt twórcy nie zdecydowali się na przedłużenie mu kontraktu
3) Co do przeniesienia akcji w całości do NYC, to już od dawna o tym tu piszę, ale twórcy cały czas się wahają co zrobić. Jasne jest to, że serial bez pierwotnej obsady nie pociągnie, ale jednoczesnie cały czas próbują dać nowym szanse
4) Nie wiem, po co ten cały Adam w serialu, bo to wątek zbędny. To już wolałabym, żeby Kate Hudson nie rozstawała się z Glee i wymyślono dla niej jakieś nowe zadanie
5) co do Willa i jego przeprowadzki do NYC - to możliwe, jeśli jego małżeństwo się rozleci, a prawdopodobnie tak będzie, skoro Bambi wylatuje z obsady po 5. sezonie
a co do mnie, to ja nie mam żadnych oczekiwań co do 5. sezonu - byle by tylko przyzwoicie rozwiązali kwestię Finna, bez żadnych uchylonych drzwi ;/
i tak będę oglądać odcinki fragmentarycznie, przesuwając na sceny ze starą obsadą
2. - jakie oskarżenie?
4. - Skąd wiadomo, że Kate Hudson się rozstaje z Glee? Przeoczyłam coś?
aktor który zagrał Pucka uprawiał seks z jakąś tam swoją dziewczyną, a ona potem zgłosiła na policję, że ją zgwałcił - poszukaj w internecie - było o tym bardzo głośno - głównie już dlatego Pucka w ogóle nie było w 4. sezonie od drugiej połowy
co do kate hudson, wiadomo, że podpisała kontrakt? przecież to filmowa aktorka, naprawdę chcesz wierzyć, że stać ich, żeby ją zatrudniać na kolejny sezon? zresztą Rachel skończyła z nią już chyba zajęcia - tak ja to odebrałam - kupiła jej laskę z Fame na pożegnanie - oj ludzie, ludzie
Puck pojawił się w drugiej połowie sezonu, mieszkał z Finnem w akademiku.
Równie dobrze można by powiedzieć, że nie będzie Whoopi Goldberg czy Sarah Jessiki Parker, bo to znane aktorki i ich nie stać, więc nie rozsiewajmy plotek, bo nam coś się wydaje. Tak naprawdę nie wiemy czy Hudson będzie czy nie. Takie niesprawdzone informacje lepiej pisać zaznaczając, że to nasza opinia, a nie jakby to było coś potwierdzonego. Jeśli ktoś wie to niech poda źródło.
Co do laski to rzeczywiście Rachel dziękuje za cały rok, ale to nie znaczy, że musi całkowicie kończyć zajęcia z nią, może mieć coś w przyszłym roku. Swoją drogą, nie skoczył się rok szkolny/akademicki w Glee, sezon zacznie się w kwietniu? maju? Zajęcia nadal trwają, chyba, że w NYADA kończą jakoś wcześniej.
ja tylko przekazuję informacje, kto kontrakt podpisał, a kto nie - i hudson w tej grupie nie ma
a parker i goldberg to rzeczywiście miały tak rozbudowane wątki, że każdy będzie za nimi tęsknił ;/
No mają wątki, dość znaczące nawet. Goldberg gra ważną osobę w kontekście NYADA i dziwne gdyby się już nie pojawiała. Chociażby na koncertach, uroczystościach różnych w NYADA, albo przesłuchując Blaine'a w piątym sezonie, który jak wiemy, chce się dostać do tej szkoły właśnie.
Parker z kolei gra szefową Kurta, osobę, która pomaga mu realizować się z tej "modowej" strony jego zainteresowań. Osobę, która jest dla niego bardzo ciepła i serdeczna, która potrafi mu doradzić, pomóc, pocieszyć. Tak, jest ważną postacią w kontekście wątków nowojorskich. Powiedziałabym, że jedną z najważniejszych wokół Kurta w NY. Też byłoby baaardzo dziwne gdyby nagle mieli uciąć ten wątek.
I tak, będą osoby, które będą tęsknić za nimi. Polubiłam Isabelle bardziej niż wszystkich nowych w glee w czwartym sezonie razem wziętych, Carmen Tibideaux też należy pozytywnych postaci i też byłoby mi jej szkoda, gdyby miała przestać się pojawiać.
teraz obejrzałam wywiad z Jaymą Mays, która powiedziała, że nie wykluczone, że Morrison również odejdzie z obsady
no i pamiętajmy , że nie będzie Brittany, ponieważ H. Morris wkrótce zostanie mamą
Ja jedynie bym chciała żeby było znów Klaine , i też żeby nie było tej nowej obsady jak Kitty,Marley ,Jake Ryder itd
Ja chciałbym rozwinięcia wątku Artiego tego żeby wreszcie jego związek nie skończył się po kilku odcinkach z durnowatego powodu Ja z kolei chciałbym mniej Kurta i Blaina oraz ich związku już wystarczająco się napatrzyłem przez 3 ostatnie sezony momentami ten serial obracał się wyłącznie w około Kurta. Mniej homoseksualizmu w Glee wybaczcie nie mam nic przeciwko osobom innej orientacji ale tegojest po prostu ZA DUŻO w Glee ciągłe wałkowanie problemów osób homo staje się nudne jak tak patrze na serial to wydaje mi się że co drugi Amerykanin kocha inaczej Kurt Blain Santana Karofsky Sebastian Adam Unique (?) i teraz zapewne dojdzie postać grana przez Lamberta jak dla mnie przesada. I mocno trzymam kciuki za jak najszybsz powrót Heather do serialu :) a już w ogóle moim marzeniem jest Bartie ale to niestety juz nie realne
- też chciałabym, żeby Artie dostał jakiś porządny wątek i mógł więcej śpiewać, bo uwielbiam jego głos i jego tak generalnie.
- Nie chce, żeby Blaine i Kurt się jeszcze schodzili. Niech Baline pojedzie do NYC i mieszka z Artiem i Tiną naprzeciwko mieszkania Rachel, Kurta i Santany, będzie jak we friendsach :D
- Tina do Nowego Yorku!!! Niech przestaną z niej robić ofiarę losu i dadzą jej pośpiewać, bo śpiewa pięknie. Może jak się spełni artystycznie, to przestanie być taka wredna
- Kitty i Artie, opcjonalnie Kitty i Ryder
- Mniej Marley błagam
- Jak Blaine, Sam, Tina i Artie skończą szkołę, to chciałbym, żeby zminimalizowali wątek szkoły i skupili się na NY
- Po śmierci Finna, chcę żeby Rachel skupiła się na swojej karierze, zagrała w jakimś nowym musicalu, stałą się nową Barbrą, wygrała Tony i była świadkiem Kurta na jego ślubie z Blainem :D. Finn był jej wielka miłością i niech tak zostanie, nie musi być z nikim innym
Właśnie.
Niech rozwinął wątek przyjaźni Blaine'a Tiny i Sama.
Klaine, chcę żeby wreszcie się coś zaczęło u nich dziać, bo od 14 odcinka posucha.
Mniej nowych.
Rachel skupiająca się na sobie, a nie nowych wątkach miłosnych, po śmierci Finna.
Ja chciałabym aby było więcej Quinn( chociaż Dianna nie gra już regularnie) razem z Santaną i Brittany( ale jak wiadomo Heather też raczej nie będzie w Glee), chciałabym żeby się skupili bardziej na NY Rachel i Kurcie i żeby jakoś połączyli Artiego, Tinę i Sama z nimi i żeby ci nowi( Marley, Kitty, Ryder, Jake i Unique) zniknęli najlepiej zapadli się pod ziemię
Co do Tiny to raczej nie będzie w NY. Zostało powiedziane w jednym z odcinków, że jest na liście oczekujących do Columbus College of Veterinary Medicine. No chyba, że się nie dostanie.
Widzimy co twórcy robią z dawnymi absolwentami - część została w stałej obsadzie, a część będzie tylko gościnnie. Myślę, że podobnie będzie teraz z absolwentami.
Mam nadzieję, że Blaine dostanie się do NYADA. Ciekawe co z Samem.
-Powrotu Klaine
-Skupienie się na starych bohaterach,bez dodania nowych
-Nowe przyjaźnie,nie romanse
-Poruszenie nowych,ważnych problemów
-Znalezienie odpowiedniej dziewczyny dla Santany,która by ją odmieniła
-Fajnie by było gdyby jeden z absolwentów założył jakiś biznes albo coś w tym stylu