PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46517
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Ryan Murphy zdradził kilka szczegółów dotyczących kolejnego sezonu hitu stacji Fox, Glee. Jak zmieni się serial? Na kim bardziej skupią się producenci? Co planują? Sprawdźcie! Spoilery!

Spodziewajcie się sporych zmian w nowym sezonie Glee. Dość gościnnych występów gwiazd. Producenci serialu zmniejszą też ilość piosenek. W nowej serii to bohaterowie będą na pierwszym planie i to na nich skupi się fabuła trzeciego sezonu. Ryan Murphy planuje tylko jeden odcinek poświęcony w całości piosenkom konkretnego artysty. Nie zdradza jednak, kto nim będzie.

Serial w kolejnym sezonie bardziej skupi się na Mercedes, Tinie i Mike'u oraz panu Schuesterze. To ci bohaterowie wysuną się na pierwszy plan i dostaną głos, czyli będą więcej śpiewać. W ich życiu wiele się będzie dziać. Natomiast Sue znacząco się zmieni. Już nie będzie pałała taką żądzą zniszczenia szkolnego chóru. Bohaterkę czekają też spore zawirowania uczuciowe.

Producenci jeszcze nie mają żadnych planów wobec Blaine'a, Sama i Lauren, bo pomysły na kolejny sezon dopiero się klarują. Z wcześniejszych spoilerów wynika jednak, że, przynajmniej na początku trzeciego sezonu Glee, widzowie będą mieli okazję obserwować jak Mercedes i Sama radzą sobie z byciem parą.

Przyszłoroczny finał sezonu, który Ryan Murphy zaplanował już trzy lata temu, to rozstanie w kilkoma bohaterami serialu, którzy ukończą wtedy liceum. Czy widzowie będą musieli pożegnać cały pierwotny skład New Directions? Możliwe, że nie. Producent wspominał coś o słabych wynikach w nauce Brittany. Czyżby niezbyt rozgarnięta blondynka miała powtarzać klasę? O tym dowiemy się dopiero za jakiś czas.

Trzeci sezon Glee stacja Fox zacznie emitować jesienią.

Najbardziej podoba mi się fragment ze złymi wynikami Brittany. Jeżeli będzie nowy skład ona zostanie. Może być fajnie :)

Megara

SPOILERY

Pewne źródła donoszą, że pierwszy odcinek 3 sezonu będzie zatytułowany The Purple Piano Project. W premierowym epizodzie zobaczymy podobno transfer Blaine’a do liceum McKinley. Blaine wykona utwór It’s Not Unusual (org. Tom Jones), a podczas występu będą mu towarzyszyć cheerioski. Podczas tej sceny zobaczymy wszystkich członków New Directions razem, jedynie Quinn będzie stała z inną grupą, paląc papierosa. Znudzona występem rzuci swojego papierosa w stronę pianina, które stanie w płomieniach.

Entertainment Weekly donosi, że w tym sezonie Mike i Tina będą zmagać się z pewnymi problemami, a ich związek będzie przechodził ciężkie chwile. Dlaczego? Otóż Mike będzie już w ostatniej klasie, a Tina jest młodsza o rok, więc czeka ją jeszcze jeden rok dłużej w liceum. Będzie to dla niej ciężkie przeżycie, bo większość z członków ND, w tym jej chłopak, będą myśleć o swojej przyszłości po liceum, a ona będzie musiała pożegnać swoich najlepszych przyjaciół.

Do obsady Glee w nowym sezonie dołączą Vanessa Langies (American Dreams) oraz LaMarcus Tinker (Cougar Town, FNL).
Vanessa zagra Sugar, pochcodząca z bogatej rodziny dziewczynę, z "drewnianym" uchem, opisywaną jako połączenie żony z New Jersey i Molly Shannon, a LaMarcus zagra nowego chłopaka Mercedes, który będzie ją wspierał i zachęcał, aby wymagała i chciała dla siebie więcej.

PS Czytałam gdzieś, że Quinn, po zmianie swojego wizerunku, będzie chciała spotykać się z największym chuliganem w szkole - czyli z Puckiem. Co Wy na to?

edyyttaa

Ale Quinn będzie taka cały sezon,czy tylko przez pierwsze odcinki ? xD

Lily_115

nie mam zielonego pojęcia. zobaczymy we wrześniu :)

ocenił(a) serial na 10
edyyttaa

Ja od tego sezonu wymagam tylko jednej rzeczy - jak najwięcej Rachel, nic więcej mi nie jest potrzebne, później już nie będzie takiej okazji, skoro nie będzie jedną z głównych bohaterek i zejdzie trochę na bok.

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

Quinn podobno już wróciła do swojego koloru włosów, więc motyw pankówy raczej będzie chwilowy:/
SPOILER: Mike i Tina będą mieć problemy, bo rodzice Mike(którzy się pojawią na ekranie) są konserwatywni i nie będą przekonani do Tiny. Będą ją uważać za "mało Azjatycką", bo została adoptowana (najwyraźniej nie przez dwoje Azjatów).

dags89

Kilka promo, gdyby ktoś był zainteresowany:
http://www.youtube.com/watch?v=ny5nEqdpEqs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=IWob5-jNr-8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Sehy3JpzCf4

vinszea

Łaaaał :D
Świetnie się zapowiada !!!

ocenił(a) serial na 10
vinszea

Już widziałem :) I nie podobają mi się za bardzo, moim zdaniem te zapowiadające poprzedni sezon były ciekawsze ;] Ale przynajmniej przekonały mnie do Quinn w różowych włosach :D Na zdjęciach z planu mi się nie podobały, ale jednak są boskie <3

ocenił(a) serial na 9
edyyttaa

http://gleeforum.com/Episode-3x01-The-Purple-Piano-Project-Music-f177.html a tu piosenki, które podobniez mają się pojawić w pierwszym odcinku :D

ocenił(a) serial na 9
myasiaticboy

a wie ktoś może czy Jessie St. James pojawi się w 3 sezonie? : >

ocenił(a) serial na 8
little_emm

jezeli quinn , rachel i fina nie bedzie w 3cim sezonie to nawet po niego nie sięgne, niech mi ktoś powie że to nieprawda;p bo nie czytalem całego tematu, a potrzebuje pociechy !;P ;)

ocenił(a) serial na 9
bastet21

W trzecim sezonie główna obsada serialu w większości nie zmienia się. Ryan Murphy zapowiedział, że Finn, Rachel i Kurt skończą szkołę, ale mimo to i tak zobaczymy ich w czwartym sezonie. Być może w trochę innej scenerii, ale to już są moje spekulacje. Jessie St. James będzie w nadchodzącym sezonie co potwierdził w jednym z wywiadów Jonathan Groff.

balwin4

Jessie będzie w kolejnym sezonie?? Świetna wiadomość. Gdzieś czytałam, że się nie pojawi i się załamałam... ale to już przeszłość xDD mam tylko nadzieję, że zrobi coś z włosami, bo w 2 sezonie nie wyglądał zbyt korzystnie.

ocenił(a) serial na 9
balwin4

yay, ale suepr! @balwin4 dziękuję : )

ocenił(a) serial na 7
little_emm

SPOILER
SPOILER
juz wiadomo ze to lindsay pearce bedzie najwiecej z nowych:)))) bedzie liderka innej grupy wokalnej .Damien pojawi sie juz w 4 odcinku i bedzie mial cos wspolnego z brittany nastepnie samuela bedzie mozna zobaczyc w 10 lub 11 odcinku i bedzie tez alex oczywiscie.AWESOME!

a tu link do artykulu
http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/glee-ryan-murphy-reveals-details-2361 54

ocenił(a) serial na 7
XxXsweetkate20XxX

lindsay ma byc już w pierwszym odcinku..
kurcze to źle ze jej ma byc wiecej;/ ona i Alex mielibyc tylko 2 odcinki...

ocenił(a) serial na 7
edyyttaa

No cóż, po trzecim sezonie nie planuję oglądać Glee - to już nie będzie to samo. Nie jestem przekonana do nowych.

qlenaa

Jak na razie mam to samo zdanie co Ty.

qlenaa

Oglądać może nie przestanę, ale będzie mi szkoda odejścia tych postaci. Zwłaszcza Rachel . Co prawda nie należała do moich ulubionych postaci (wręcz przeciwnie), ale będzie brakowało mi jej charakterku w serialu. Napędzała wszystko i dodawała wielu kolorów, a i jej irytujące zachowanie wnosiło coś do odcinka.

Wiecie coś może o Samie? Ponoć ma go zabraknąć w 3 sezonie. I pozostali z rocznika Finn'a, Kurta i Rachel? Co z ukończeniem szkoły przez Quinn, Santane, Mikea?

vinszea

Podobno Sam będzie tylko w pierwszym odcinku, aby wyjaśnić jego odejście.
Krążą informacje, że Finn, Rachel, Kurt, Santana, Mike, Mercedes, Karofsky, Puck, Blaine i Quinn po tym sezonie ukończą liceum, natomiast Artie, Tina i Brittany są rok młodsi niż pozostali.
Szczerze mówiąc nie jestem tym zachwycona. Pozbywają się najlepszych postaci. Dobrze, że chociaż Brittany zostanie.

ocenił(a) serial na 10
edyyttaa

5 odcinek ma mieć tytuł " the first time" i ma się skupiać na parach Finnchel i Klaine, i podobno Rachel i Kurt mają stracić dziewictwo ze swoimi chłopakami:)

gwiazdka123_2

już to słyszałam xD może być ciekawie.

ocenił(a) serial na 10
gwiazdka123_2

To fantastyczny news jeśli chodzi o Klaine, bo Rachel mogła trafić lepiej ;)

serialomaniaczka85

Ooo zgadzam się. Rachel powinna z Jessiem :P

edyyttaa

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Chord, serialowy Sam, wraca do serialu.
Portal TV Line informuje, że Overstreet wrócił do negocjacji i bardzo szybko doszedł do porozumienia w sprawie nowego kontraktu. W "Glee" pojawi się w dziewiątym odcinku 3. sezonu i prawdopodobnie w kolejnych. Na tą chwilę nie wiadomo jak scenarzyści wytłumaczą powrót Sama do serialu i jakie będzie on miał znaczenie dla Quinn i Mercedes.

I co Wy na to?

edyyttaa

Ja bardzo sie ciesze z jego powrotu, brakowalo mi postaci Sama. Juz nie moge sie doczekac 9 odc..

green_tea91

Łał! Jak na razie to super wiadomość:) Gdyby jeszcze Quinn znowu była z Samem byłoby super:)

ocenił(a) serial na 9
edyyttaa

To fajnie :) Brakowało mi go xd

coconutP

No,a kiedy Jessie ? ;/
Tęsknie za nim :((

Lily_115

Też tęsknie za Jessiem! Już nie mogę się doczekać, kiedy znowu pojawi się w serialu.

edyyttaa

Jessie powróci do 'Glee' jeszcze w tym roku kalendarzowym i wystąpi w kilku (!) odcinkach 3 sezonu. Tym razem wystąpi w roli... trenera Vocal Adrenaline! Tym bardziej nie mogę się doczekać ;)

Ewi

Właśnie przeczytałam to na jednej stronie i chciałam się podzielić z Wami tą wiadomością, ale widzę, że mnie wyprzedziłaś :P

Ewi

Serio ? :D
No to będzie ciekawie !!!
Już nie moge się doczekać : )