Z pewnością ten odcinek zalicza się do jednych z najlepszych z pierwszego sezonu. Najlepszym momentem jak dla mnie było kiedy Finn powiedział Rachel, że ją kocha, aż na sercu zrobiło mi się cieplej :D Czułam, że ND nie wygra tych zawodów, ale za to w trzecim sezonie będzie lepsza motywacja do wygranej. Najbardziej wzruszyłam się kiedy wszyscy zaczęli śpiewać "To Sir, With Love" normalnie popłakałam się, a jak zobaczyłam, że Will też się wzruszył to już wogóle zaczęłam ryczeć. Widzieć Sue Sylvester słuchającą ich śpiewu bezcenne, było widać, że też ją wzruszyła ta piosenka.
Musi być trzeci sezon.... Musi
to już potwierdzone, że będzie 3. sezon;)
też przeczuwałam, że nie wygrają, bo przedostatni odcinek zakończył się zbyt optymistycznie, byłoby zbyt pięknie, gdyby wygrali. poza tym, jakby wygrali, to kiedy byłyby odcinki z ich przygotowaniem i uczestnictwem w następnym etapie, skoro sezon się skończył.
hehe, to z porodem w trakcie zawodów było do przewidzenia. ;p
moja ulubiona scena: "besides we have got something that the other groups don't. what? finn's dancing!", wszyscy się śmieją, a finn zrobił taką minę, jakby myślał, że will to na serio powiedział^^
Dla mnie najlepsza scena to "Bohemian Rapsody" w połączeniu z porodem Quinn. Naprawdę mnie wzruszyła, a to niełatwe :) Ten ból z piosenki (btw świetnie wykonanie Vocal Adrenaline, niestety :D) tak świetnie zgrywał się z bólem Q., nie wiem kto to wymyślił, ale to geniusz!
Drugi najlepszy moment to "Somewhere Over the Rainbow", oooch :)
Cudowny finał!
Miałem cichą nadzieję że ND jednak wygra :) Niestety moja nadzieja rozwiała się gdy usłyszałem co przygotował Vocal Adrenaline. Nie ma co ukrywać że VA było w tym odcinku o kilka klas wyżej od ND. Patrząc pod kątem samych zawodów niestety się rozczarowałem - spodziewałem się że nasz Glee Club przygotuje coś więcej. Na szczęście odcinek ratują pozostałe sceny, w tym scena porodu Quinn czy "To Sir, With Love". Gdyby Glee wymieniło repertuar na te 2 ostatnie piosenki (czyli wspomniany "To Sir, With Love" oraz "Over the Rainbow") to mogliby spokojnie wygrać, widać nie taki był zamysł scenarzystów. Wspomniałem najlepsze sceny, to przy okazji powiem o najgorszej - tańczący tłum poczas występu New Direction. Okropnie przerysowana scena, zastanawiałem się gdzie ci ludzie trafili - na zawody czy na jakąś imprezę techno :) Na zawodach lokalnych nie rzucało się to tak strasznie w oczy :]
PS: Takie małe info - teraz skończył się sezon 1, ta długa przerwa nie była przerwą pomiędzy sezonami ;) Co do przyszłości serialu, nie mamy czego się obawiać - tak jak już misshesitant wspomniała, Fox zamówił już 3 sezon.
Szkoda,ze ND nie wygrało, ale trzeba przyznac, ze VA była duzo lepsza. Zarówno wykonanie piosenek jak i chereografia były swietne. Miejmy nadzieje,ze ND wygra w kolejnym sezonie:)
Mam mieszane uczucia co do Jesse'go. Strasznie mi sie nie podoba to co zrobił Rachel, ale jakoś nie potrafie przestać go lubić. Odnosze wrazenie, że postąpił jak postąpił dla VA, ale naprawdę zależy mu na Rachel. Mam nadzieje,ze zobaczymy go 2 sezonie, w pozytywnej odsłonie. Moglby chcieć odzyskać Rachel:D Jakoś wolę ją z nim niż z Finnem.
Mialam nadzieje,ze Quinn i Puck zatrzymają Beth, ale po rozmowie rachel z matką podejrzewalam już, ze to ona adoptuje małą.
Strasznie podobala mi sie scena porodu Quinn i to jak Puck pchał ją na tym wózku, a potem Quinn darła sie na niego You suck:D
Szkoda, ze Puck tak malo spiewal w tym odc. Duzo bardziej wole sluchac jego niż Finna. Ogolnie mogliby czesciej dawac Puckowi Quinn i Santanie cos do spiewania. Maja świetne głosy, a praktycznie nie mają kiedy tego pokazać.
w ogole w tych regionalnych obydwa zespoly ND i VA (a VA to juz zupelnie, dla mnie powinni za to przegrac) skupili sie na liderach. w VA nie spiewal nikt poza Jessym! no prosze, wystep byl niezly, ale nie choralny. wiec mialam do konca nadzieje ze wygraja ND.. a potem ze Sue zfalszowala wyniki. ale jednak. no trudno.
sa jakies kolejne etapy po regionals na ktore pojada VA (a w kolejnych seriach moze i ND) czy juz nie? stanowe, krajowe, byloby fajnie;D
i zgadzam sie z poprzednikiem: Quinn, puck, SANTANA, Tina! (swietny dobrze slyszalny glos w jednym z fragmentow 'to sir with love') i jeszcze Kurt. piosenki w ktorych kazdy sie popisuje sa najlepsze. takie jak Prayer madonny, Bad Romance (...)
zajebisty odcinek!!!!!!!!!!!!!!! co tu się więcej rozpisywać :D
kurde szkoda, ze teraz trzeba czekać na nowy sezon..... świetne wykonanie w piosenka przez ND, VA tez niezła, szkoda, ze nie pokazali tego trzeciego, nazwy którego nie pamiętam, ale z której Sue żartowała :P ona jest boska, po trupach do celu, ale jak się okazało ma serce ;) uwielbiam ją ;)
ja chcę już kolejny sezon ;)
JAK COŚ TO DRUGI SEZON !!! TO BYŁ CAŁY 22 ODCINKOWY 1 SEZON PODZIELONY NA DWIE CZĘSCI !!! WIĘC OD WRZEŚNIA BĘDZIE 2 SEZON !! POZDRO
Piękne zakończenie sezonu. Patrząc na występy miałam nadzieję, że to ND wygrają - w Adrenalinie śpiewał głównie Jessie, raz chyba tylko udzieliła się jakaś dziewczyna, także z chórem miało to mało wspólnego, bardziej to była solówka. Poza tym nie spodobał mi się ich trochę operowy występ ale już połączenie piosenki ze sceną porodu było cudowne i wzruszające. Występ ND był dynamiczny, składny i nie mogę uwierzyć, że przegrali! Drugi sezon zakończy się pewnie upragnioną wygraną a trzeci - udziałem w zawodach krajowych (kitowo by było, gdyby tam też za pierwszym razem przegrali).
P.S. Josh Groban ciepło wypowiadał się o ND, Sue też oddała na nich swój głos - myślałam, że dzięki temu wygrają a tu zaskoczenie, bo okazali się najgorsi.
nie no brak mi słów. wylałam morze, właściwie ocean łez. nieważne, że przegrali, bo wiadomo, że "wygrali" :) piękny. "somewhere over the rainbow" totalnie rozłożyło mnie na łopatki. nie mogę się doczekać drugiego sezonu...p.s.a dla mnie było pewne, że Sue zagłosuje na ND :)
Żartujecie prawda? VA lepsze od ND? W finale? Chyba oglądam inny serial, niedośc że VA poszli na łatwizne bo pisosenka która mieli jest sama w sobie majestersztykiem, no i gdyby nie to że była ogólnoznanym hitem można by ją uznać za nieprzewidywalną. No i jak milion osob przede mna powiem, ze spiewał tylko Jesse - któremu talentu ani urody odmówić nie można ale wciąż... No a reszta to dokładnie jak te bezduszne roboty. No fakt lepszą mieli choreografie, ale to zależy komu na czym zależy w występie. Dobrze naoliwiona maszyna wciąż pozostaje maszyną i tyle mogę powiedzieć o występie VA. Natomiast ND - rewelacyjne piosenki i cały zestaw ze świetnym przesłaniem - ja sie wzruszyłam, widać było że włożyli w to całe swoje serce, w sposobie w jaki śpiewali i w tym co śpiewali i uważam że byli genialni. Te przejścia do kolejnych piosenek - zaskakujące, no a tego 2 to się już w ogóle nie spodziewalam. I zasłużyli na wygraną jak dla mnie. No ale jeśli jest kolejny sezon, to nie jestem jakaś rozgoryczona - chociaż to, ze się nie zakwalifikowali na 2 uważam, za chamstwo :P Dla mnie wygrali i tyle powiem :)