Skoro już wspominamy serial to może odpowiemy na pytania dotyczące tego co najbardziej lubimy bądź nie lubimy w serialu:
1. Ulubiona postać żeńska
2. ulubiona postać męska
3. ulubiona para
4. Nie lubiana postać żeńska
5. nie lubiana postać męska
6. nie lubiana para
7. Najładniejsza bohaterka
8. Najprzystojniejszy bohater
9. Ulubione cytaty
10. Najśmieszniejsza scena w serialu( może być kilka)
11. Najbardziej dramatyczna scena w serialu( kiedy serce wam zamarło, albo kiedy chciało się płakać)
12. Ulubiona solówka( może być kilka)
13. najlepszy duet("-")
14. Najlepszy występ grupowy( chodzi np. o występy w sali chóru)
15. Najlepszy występ grupowy na zawodach
16. Najlepszy głos żeński
17. Najlepszy głos męski
18. Ulubione przyjaźnie
19. Ulubiony sezon
20. Ulubiona aktorka
21. Ulubiony aktor
Dodam jeszcze że fajnie by było gdybyśmy uzasadniali nasze odpowiedzi np. " Ulubiona bohaterka to powiedzmy Tina" i piszemy dlaczego ona, albo dlaczego ten moment z serialu jest dla nas ważny
1 Brittany S Pierce
2 Artie Abrams
3 Bartie
4 Santana Lopez
5 San Evans
6 Brittana i Bram i Tartie
7 Obiektywnie Santana Lopez
8 Nie wypowiem się bo nie gustuje
9 Nie pamiętam
10 Większość scen z Brittany w roli głównej
11 Nie mam takiej
12 Za dużo żeby pisać
13 Jak wyżej ale przychodzi mi do głowy don't sleep in the subway i You've Got To Hide Your Love Away
14 Jak wyżej DSB z 5 sezonu
15 Loser Like Me
16 Rachel Berry
17 Artie Abrams
18 Rachel i Artie ( choć czy można nazwać ich relacje przyjaźnią ? )
19 2 i 5
20 Mam 3 Heather Morris Becca Tobin i Lea Michele
21 Kevin McHale
1. Rachel- zaczęłam ją uwielbiać w 2 sezonie po Original Song kiedy zaśpiewała Get It Right (taki specjalny dla mnie moment) i Mercedes-od samego początku. Za jej szczerość, autentyczność. Nigdy nikomu niczego złego nie zrobiła i była chyba jedyną,która nie knuła, nie spiskowała żadnych po prostu dram z jej udziałem :)
2.Kurt-od 1 odcinka go uwielbiam. Nikogo nie udawał, był sobą. Za jego odwagę i mądrość. No i jego głos <3 i Finn- od początku. Mimo że momentami nie błyskał inteligencją to był po prostu najkochańszą postacią. Chciał dla każdego dobrze. Nikogo nie zdradził, zawsze był szczery. Chciał jak najlepiej dla glee club i zawsze sie starał robić wszystko najlepiej jak potrafił :)
3.Szczerze to uwielbiam i kibicuje każdej parze z Glee, niech wszyscy będą szczęśliwi! no ale oczywiście Finchel forever <3
Klaine, Brittana,Tike - to moje ulubione :)
4. Z glee clubu to nie mam ale Terri Schuester O BOŻE JAK TEJ KOBIETY NIE ZNOSIŁAM :D
5. ten trener z 1 sezonu co zarywał do Emmy? Ben? XD nawet nie pamiętam :D
6. nie przepadam z Samchel - ale tak jak mówiłam niech każdy będzie szczęśliwy :P
7. Quinn,Santana,Rachel - w tej kolejności :3
8.Puck- z irokezem :D Sam- w krótkich włosach, Blaine i Finn - najprzystojniejszy <3
9. ojj tyle ich ale tak : Quinn "You can't change your past, but you can let go and start your future" i Kurta " When you're diferent.. When you're special. Sometimes you have to got used to being alone". Oczywiście takie klasyki jak "Being a part of something special makes you special, right? Rachel i "The show must go.. all over the place or something" Finna <3
10. Wszystkie z Britt <3 kiedy Finn chce dać na imię dziecku Mrzawka :D slushie każde - takie klasyki Glee
11. Kiedy Rachel wyjeżdża do NY i Finn biegnie za pociągiem i śpiewają Roots Before Branches, rozmowa Burt-Kurt kiedy Kurt ma jechać na studia, scena Kurta kiedy mówi do Burta w szpitalu a ten jest w śpiączce, kiedy Kurt jest w szpitalu w 5 sezonie, rozmowa Britt-San w New York (ostatni odcinek 2 sezonu) no i oczywiście The Quarterback </3
12. Dużo tego więc wymienię kilka : Get it Right, Girls jst want to habe fun, I Have Nothing, Valerie, I'll stand by You, My Man, Take a Bow i I Was Here, którego nie ma w odcinkach ale jest na albumie Graduation :)
13. I feel pretty/unpretty, Faithfully, Pretending, Defying Gravity, Who are you now, Perfect, Need you now - i wiele innych
14. We are young, Don't stop Believing z pilota, Keep holding On, My love is your love :)
15. I believe i can fly/Fly, Loser Like Me <3
16. nie oszukujmy się Rachel potem Mercedes <3 Sanatana i Quinn mają też niesamowite głosy.
17. Blaine, Kurt, Puck - mają najlepsze głosy, no ale Finn wzrusza mnie jak nikt inny swoimi wykonami <3
18. Rachel-Marecedes-Kurt ,Puck-Finn, Artie-Mercedes, Unholy Trinity <3 uwielbiam też to, że starają wszyscy trzymać się razem jako rodzina <3
19. 3-ulubiony potem razem 1 i 2 - podobne bardzo :3 potem 6 (jeśli można już liczyć) , 5 i.......................................................4-mogło by go równie dobrze dla mnie nie być.
20. Lea Michele - moja największa inspiracja i idolka <3 Diana, Amber, Naya, HeMo, Jenna ojj kocham je wszystkie :D
21. Chris Colfer - ohh uwielbiam go... Cory oczywiście na zawsze będzie w moim sercu <3 Mark, Darren, Chord, Kevin, Harry,Mattew - ich wszystkich też kocham :D
zabrakło pytania o ulubiony odcinek
napiszę później, bo trochę czasu zajmuje tego typu zestawienie
1. Rachel
2. Finn
3. Finchel
4.nie mam
5.nie mam
6.chyba Samchel
7.Quinn,Santana,Rachel
8.Finn,Puck
9.Being a part of something special makes you special, The show must go.. all over the place or something, Life really has only one beginning and one end. The rest is just a whole lot of middle i wiele więcej
10.tego jest tak wiele :D a te które teraz pamiętam to Kurt-Oh Bambi, I cried so hard when those hunters shot your mommy, Rachel- I wanna get married Finn- I heve gym,
11. cały odcinek The Quarterback, gdy Finn biegnie za pociągiem, wiele scen Kurta z ojcem i gdy śpiewają To Sir with love
12.większość solówek Rachel ,Jessie's girl, I'll stand by you, i have nothing
13.Faithfully, Pretending,Need you now,Fight For Your Right,Ding-dong the witch is dead i inne :)
14.Don't stop believing (pierwsze) we are young, you can't stop the beat, keep holding on, one
15.you can't always get what you want, loser like me, Paradise By The Dashboard Light, i believe i can fly/fly
16.Rachel,Santana,Mercedes
17. Blaine,Finn,Kurt,Puck
18.Rachel-Kurt,Finn-Puck
19.2,3,1
20.Lea Michele
21.Cory Monteith,Chris Cofler,Mark Salling ale wszyscy są świetni :D
1. Rachel
2. Blaine
3. Britanna, Finnchel, Klaine
4. Terri Schuster
5. Jake
6. Samchel, Jake - Kitty
7. Santana, Quinn
8. -r
9. -
10. Dużo scen z Brittany, Rachel pod prysznicem jako bohaterka z Ringu
11. rozstanie Britanny, rozstanie Klaine, występ Rachel podczas odcinka pożegnalnego Finna, słowa nienawiści Santany do Rachel (odcinek 5x13 przed głosowaniem)
12. Teenage dream acoustic, It's time, Cough Syrup, Let it go, Everytime
13. Alone, Don't you want me, Shout, PerfectSomebody loves you
14. Raise your glass (Warblers), Pompeii, Closer, Som nights, Don't speak, Roar, Rise, Dno't stop believin (pilot i s. 5)
15. Looser lke me, Fly/I believe I can fly
16. Rachel, Mercedes, Santana
17. Blaine
18. Blam, Kurt - Rachel, Tina-Sam-Blaine, Tina-Artie
19. 2, 3
20. Lea Michele, Dianna Agron
21. Darren Criss, Mark Salling
1. Brittany S Pierce
2. Noah Puckerman
3. Quick, Tike, ostatnio Brittana
4. Rachel
5. Ryder
6. Samchel
7. Quinn
8. Nw, słyszałem dużo opini, że Jake jest przystojny
9. "Being part of something special, makes you special" , "You can't change your past, but you can let go and start your future" "Family is a place where everybody loves you no matter what and they accept you for who you are"
10. Wszystkie sceny Brittany, reklama Santany i wiele innych
11. Odcinek o Finnie
12. "Valerie", "Colorblind", "Keep Holding On", "Without You"
13. "Valerie", "Just Give Me a Reason", "River Deep, Mountain High", "Hand In My Pocket"/"I feel the earth move"
14. "Lean On Me", "Keep Holding On", "Somebody to Love"
15. "Chandelier", "Loser like me", "Paradise by the dashboard light"
16. Rachel lub Mercedes
17. Puck lub Artie
18. Santana/Mercedes, Kurt/Mercedes, Quinn/Santana, Brittany/Kurt
19. 1, 2 i 6
20. Dianna i Heather
21. Mark i Harry