Chodzi o to co zauważyliśmy do czego można się przyczepić, co nam sie nie zgadzało:\
Ja dodam od siebie:
- Ojcowie Rachel w pierwszym odcinku Rachel ma zdjęcia ojców w szafce i jeden z nich jest murzynem, jednak kiedy widzimy ich podczas ślubu Rachel żaden z nich nie ma czarnego koloru skóry
- Quinn jako Lucy Caboosey- chodzi o moment kiedy widzimy zdjęcia Quinn kiedy była Lucy, wyraźnie widać na zdjęciach że nosi okulary, czyli musiała mieć wadę wzroku, kiedy Quinn opowiada o tym jak wyglądało jej życie ( mówi że była gruba, ,miała aparat i trądzik, ale o okularach niczego nie wspomina) Następnie w Liceum już Quinn nie nosi żadnych okularów, w ogóle nie widać żeby miała jakąś wadę wzroku, w to że nosiła szkła kontaktowe też wątpię, więc ciekawi mnie czy ona się wyleczyła ot tak ( chociaz nie wiem czy można tak sobie wyleczyć wadę wzroku? nigdy nie miałam to się nie znam, ale moi znajomi w większości którzy jak byli młodsi nosili okulary, teraz nadal je noszą lub szkła)
- śpiew Mika, było wyraźnie powiedziane w serialu że Mike nie potrafi śpiewać dlatego niby nie śpiewał, jednak kiedy usłyszałam ze śpiewa w Homeward Bound Home i usłyszałam jego głos to byłam pod wrażeniem i myślę że on potrafi śpiewać miał całkiem fajny głos w tej piosence dlatego nie rozumiem czemu nie śpiewał wcale wcześniej
ad1 - Pilot to Pilot, raczej co do dalszej fabuły tutaj błędów bym nie wytykała. Dla przykładu w Gossip Girl matkę głównej bohaterki grała inna osoba niż później, więc raczej od pierwszego odcinka, który kręcony jest wcześniej (był już w 2008 o ile dobrze pamiętam) nie wytykałabym błędów.
ad2 - okulary to nie jest jakaś zła rzecz, jak miała te 17 czy 18 lat to jako minus już się ich nie wypomina, bo się mądrzeje i rozumie, że to dla zdrowia. W liceum mogła nosić kontakty, mogła mieć jakiś zabieg, który naprawił jej wzrok, mogła po prostu przestać nosić, bo i tak się zdarza - można przestać nosić, bo np. nosi się okulary ze względu na jedno oko, które jest w takim stanie, że i tak okulary nic nie dają i rezygnuje się z nich.
ad3 - może po prostu nie chciał śpiewać, nie odnajdywał się wcześniej w tym? Tym bardziej, że były różne dobre głosy, więc mieli w czym wybierać, a i byli właśnie członkowie chóru, którzy chcieli bardzo śpiewać solówki, więc jak Mike mógł tylko tańczyć to może to wybierał.