PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615608}

Gomorra

2014 - 2021
8,4 32 tys. ocen
8,4 10 1 32005
8,8 9 krytyków
Gomorra
powrót do forum serialu Gomorra

Co to za gość , który odbił na końcu Don Pietro?

sanni_hietalahti

Ten gangster ze starszyzny, który jako jedyny przeżył czystkę urządzoną przez Gennaro.

ocenił(a) serial na 9
mirek2002

No właśnie w tej czapie na łbie nie byłem pewien :)

ocenił(a) serial na 10
sanni_hietalahti

Ten gość to Malammore

sanni_hietalahti

To chyba był ten wujek Tonino Spidermana, nie?:D
2 sezon (chociaż bez Genny'ego i jego mamuśki) będzie mega bo uwolnienie Dona Pietra daje wielkie pole do manewru.
Conte chyba na stałe wróci z Barcelony:D

ocenił(a) serial na 8
MikeParcero

Bez Gennaro? Na koniec odcinka poruszył dłonią. Może miał kamizelkę? Może stracił przytomność tylko? No nie wiem, byłoby to trochę nieprawdopodobne, ale zobaczymy. Jest niepewność.

robson2222

Serio poruszył ręką? Gdyby przeżył to byłaby dla mnie przesada. Genny i jego młode wilki zachowywali się jak królowie życia więc kara musi być. Jego ojciec to naturalny skurczybyk i lider a on po powrocie z Hondurasu zapadł tylko na jakąś psychozę. Zielony w interesach a myślący o sobie jak o ojcu chrzestnym. Zdecydowanie wolałbym go martwym.

ocenił(a) serial na 8
MikeParcero

przeżył na 100 procent ;)

ocenił(a) serial na 9
MikeParcero

Serio, serio, rzeczywiście poruszył ręką w ostatniej scenie. Szkoda że na kolejny sezon trzeba będzie trochę poczekać. Według włoskiej wiki zaczynają produkcję dopiero w 2016.

A w między czasie można by obejrzeć np "Romanzo Criminale". Podobno też bardzo dobry włoski serial. Gdyby tak tylko ktoś teraz zechciał zrobić do niego napisy ;)

ocenił(a) serial na 10
patrykusAtFw

Panowie jak możecie oglądąc serial i nie widzieć tak istotnych w nich scen oczywiście że ruszył ręką!! Ja osobiście uważam iż to Ciro powinien zginąć troszkę się na tym zawiodłem ponieważ sądziłem że Genarro zabiję jego żonę (za to co zrobił Jego matce) a potem Jego...Jednak no cóż już było wiadomo po którymś z pierwszych odcinków że Genarro z daleka strzelać nie potrafi...A teraz no coż pozostaje czekać na drugi sezon jednak 2016r ? to już przesada....

ocenił(a) serial na 10
karol_336

Ciro nie zginie, bo on jest tu odpowiednikiem Saviano, autora książki Gomorra, nawet jeśli chodzi o sam wygląd.

ocenił(a) serial na 10
Wiazaniechemiczne

Odpowiednikiem? Chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej, mam na myśli genezę serialu, wiesz coś więcej jeszcze? Na podstawie jakiej rodziny wzorowany jest serial?

ocenił(a) serial na 10
sebek2000

Odpowiednikiem poglądów, bo akurat Saviano sam w mafii nigdy nie był. Trzeba by się wziąć, za oglądanie wywiadów z poszczególnymi aktorami i trochę powęszyść na włoskich stronach.
Skąd moje wnioski? Właśnie z jednego wywiadu, w którym aktor grający Ciro porównuje się do autora Gomorry i jego rozterek. Oczywiście mogłem coś źle zrozumieć i z perspektywy czasu(oglądałem to w maju) pewne rzeczy po prostu pomylić, ale na dzień dzisiejszy i finisz serialu - pasuje mi porównanie tych dwóch osób i choć jeden tylko z nich jest "gangsterem" o tyle ich dylematy są podobne.

ocenił(a) serial na 10
Wiazaniechemiczne

Z tego co sam wyczytałem historia jest na bazie klanu Di Lauro, nawet historia torturowanej dziewczyny jest prawdziwa, miała miejsce w 2004 roku, na bazie kogo jest Don i jego syn już wiem, ale ciekawi mnie matka Gennaro, czym się autor inspirował, nie znalazłem żadnej informacji o żonie bossa, którą ukatrupili. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
sebek2000

Chyba Saviano gdzieś mówił, że Imma to połączenie wszystkich kobiet mafii.

ocenił(a) serial na 10
patrykusAtFw

A po co Ci napisy do "Romanzo Criminale", jak serial jest dostępny w sieci z lektorem ;)

ocenił(a) serial na 10
patrykusAtFw

A po co Ci napisy do "Romanzo Criminale", jak serial dostępny jest w sieci z lektorem ;)

chris3110

gdzie znajde romanzo criminale z lektorem ? oczywiscie chodzi o serial
a jezeli chodzi o gamorre to jest to najlepszy serial jaki widzialem