PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615608}

Gomorra

2014 - 2021
8,4 32 tys. ocen
8,4 10 1 32228
8,8 9 krytyków
Gomorra
powrót do forum serialu Gomorra

Moim zdaniem Ciro przeżył. Cała ta scena była dość dziwna, jeden strzał w brzuch i potem od razu wyrzucenie do morza. Gdyby chcieli rozwiać wątpliwości to był by strzał w głowę. Następnie co się rzuca w oczy to była scena w poprzednich odcinkach jak Ciro ubiera kamizelkę pod kurtkę a pozostali ubierali na , myślę że też to było pokazane nie bez przyczyny. Także scena w której upozorowano śmierć tych dwóch ziomków daje do myślenia (strzał w brzuch i wyrzucenie do morza) niemalże kopia. Na koniec ostatnie co to te bąbelki powietrza jak ciro idzie na dno jakby chciano coś przekazać.. się czepiam ale jak by chcieli to zrobili by to jak z Pietro.

Ktoś ma podobne odczucia ?

ocenił(a) serial na 10
Pavku83

Nie ma takiej opcji. Historia Cira została zamknięta, cały sezon do tego zmierzał ;)

ocenił(a) serial na 8
Pavku83

Drugi sezon zamknięto śmiercią starego bossa Pietra (na marginesie chyba najlepiej dobranej i zagranej postaci w serialu jak dotychczas) a trzeci sezon zamknięto śmiercią Cira. W czwartym sezonie na pewno nie będzie cudownego zmartwychwstania Cira bo serial straciłby na autentyczności i stałby się mydlaną operą o bandziorach;-)
Tak czy siak trudno będzie twórcom serialu utrzymać poziom. Trzeci sezon i tak był już gorszy niż dwa pozostałe a w czwartym zabraknie dodatkowo Cira....

ocenił(a) serial na 10
Pavku83

Zajrzyj na oficjalną stronę Gomorry na ryjbuku. Nie ma żadnych domysłów, Ciro nie żyje i nie wróci. Taki news wczoraj tam się pojawił z wyjaśnieniami jednego z twórców serialu. Głównym bohaterem jest śmierć, nie postaci.

Pavku83

no bez przesady, od pierwszego sezonu czekałem kiedy go zlikwidują i jakby w 4 sezonie powróciłby to byłaby kpina

ocenił(a) serial na 10
szykuj

Ten był chyba najlepszy ze wszystkich . Jestem jedna zaniepokojony jak im się uda wypełnić lukę w 4 sezonie po Ciro .

ocenił(a) serial na 9
michalkuc1993

Patrizią.

ocenił(a) serial na 10
oppserwatorr

No jestem pod wrażeniem jak im się udało rozwinąć ta postać .

ocenił(a) serial na 10
michalkuc1993

Piękny finał , łezka szła od 11 odc :( cudo po prostu cudo :(

I na 101% ciro nie powróci

Pavku83

serial generalnie się zakończył -jak Genny zejdzie z tej łodzi żywy to będzie piramidalna bzdura i kompromitacja twórców
cały finałowy odcinek kręcił się wokół tego iż Genny musi zginąć bo inaczej nie będzie pokoju, pozabija resztę i zagarnie Neapol
a teraz jeszcze dodatkowo został zmuszony zabić brata
to niech Enzo od razu na tej łodzi z resztą tych brodatych głupoli strzeli sobie w łeb bo tak się dla nich skończy jak go puszczą żywcem -nieważne że dostarcza kokę, co im z tego jak będą martwi

niestety ale obawiam się że tak właśnie zrobią scenarzyści zaprzeczając logice jak i całemu sezonowi 3
Genny będzie szalał, zdobędzie Neapol a na końcu Patrizia go ustrzeli

ocenił(a) serial na 8
machiavellimind

Nie zabiją Gennego, Enzo mówił do Valerio, że bez Gennego to oni mogą tylko zielskiem handlować, a jemu już to na pewno nie wystarczy.

ocenił(a) serial na 9
lkolasa3h05

Tak. Mam nadzieję że 4-ty będzie finałowym i będzie rozprawą między Gennaro a Hrabią. Tak mi się wydaje..

lkolasa3h05

Tak powiedział ale ustalenia były jasne między nim a Okularnikiem i Wariatem-Genny ginie
poza tym Genny nie dałby już im grama koki po tym do czego został zmuszony
do tego dochodzi reszta federacji-jakby go puścił to albo Genny go ubije albo federacja za złamanie ustaleń
także uważam że jak wyjdzie żywy to bzdura totalna scenarzystów

wiele osób uważa że Ciro nie żyje na 100% a Genny sobie zejdzie z łodzi na luzie
a może zrobią nam twist- Ciro dostał postrzał w okolice brzucha(może nawet miał kamizelkę) , wodą zmyła go na brzeg, ktoś znalazł, szpital i przeżyje
w końcu nie zapominajmy-to Immortale i już raz przeżył na pełnym morzu parę h
Genny ginie na łodzi, Ciro wraca do zdrowia, masakra wszystkich, zostawia Patrizi Neapol i odjeżdża w siną dal z nową rodziną Azzurą i Pietro

ocenił(a) serial na 9
Pavku83

Wg mnie zginął ale zaraem słyszę jego słowa z 1 sezonu jak uczył Gennaro że zawsze strzelasz 2 razy najpierw w ciało potem w łeb - tak było czy mi się seriale pomyliły ??

ocenił(a) serial na 10
mordarg

Tak samo w ostatnim odcinku Patrizia odstrzeliła tą wywłokę Chanel. Najpierw w brzuch a potem w głowę. Moim zdaniem prawdopodobne jest, że to właśnie Ciro przeżyje akcję na łodzi

Pavku83

wizyta na cmentarzu daje jednak więcej do myślenia co do jego przeżycia

ocenił(a) serial na 10
Dark_Reaper

No i druga sprawa,nawet jeśliby twórcy reanimowali ta postać to co dalej,za kogo by robił,znowu by układał plan życia Gennaro?