PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615608}

Gomorra

2014 - 2021
8,4 32 tys. ocen
8,4 10 1 32005
8,8 9 krytyków
Gomorra
powrót do forum serialu Gomorra

Styl mafii z Neapolu

ocenił(a) serial na 10

Nie uważacie, że ta cała "mafia" przedstawiona w serialu jest hmm śmieszna?
Zero stylu, brak myślenia tych ludzi itd aż razi w oczy.
Jakieś 20 letnie dzieciaki z patologicznych rodzin bez wykształcenia to ma być mafia? Przecież takie pacany w Polsce zostały by sprowadzone do pionu w jeden dzień.
Cały ten styl ubierania się tych ludzi jest obrzydliwie tandetny. Te ich fryzury, które były modne 20 lat temu i to spinanie tyłka o to kto może co i ile sprzedać.

Taka mafia w Polsce została by rozbita podejrzewam w ciągu roku, a w USA w ciągu jednego dnia.

Jedyny człowiek, który mi się "podoba" jako mafioso jest ten ojciec kobiety Gennaro.

ocenił(a) serial na 10
Xsaav

No generalnie właściwie pierwszy sezon pokazuje właśnie takiego bossa z głowa na karku Sevastano,poźniej przez mały niefart musi odejść na boczny tor i właśnie wtedy wskakują młodzi,którzy najpierw działają a poźniej dopiero myślą.No i trzeba pamietac,że to tylko jedna z wielu odłamów macek włoskiej mafii.Tak więc mam nadzieję,że w trzecim sezonie wejdą nowi gracze z zewnątrz i będzie mniej monotematycznie.No a odnosnie stylu włochów ich ubierania,fryzur itp no nie ma się co dziwić,każda nacja ma swoje.

ocenił(a) serial na 10
aronn

Neapolitańczycy to nie do końca Włosi. Na północy są uważani za niewykształconych brudasów i śmieciarzy. Włosi z południa a północy są zupełnie inni.
Serial jest ogólnie genialny, ale razi mnie też w oczy postać Gennaro. Na początku pierwszego sezonu zwykły przygłup i ciota, a nagle staje się prawdziwym maczo, myślicielem itd. To mi nie pasuje, bo jak ktoś w takim wieku jest głupi to głupi już pozostanie, a mu się zmienił charakter o 100%. To tak jakby z flegmatyka człowiek nagle stał się cholerykiem - niemożliwe.
I ta jego fryzura, spodnie, buty, wyraz twarzy - mnie osobiście irytowało w drugim sezonie najbardziej.

Savastano głowa na karku? No nie wiem. Dla mnie to zdziadziały i pusty socjopata - tacy ludzie istnieją niestety na prawdę i są to śmiecie ludzkie, które powinny zostać zutylizowane. Jak można kazać zabić dziecko i do tego dziewczynkę?
Rozumiem zabijanie się między sobą idiotów, ale niewinne dziecko? To samo tyczy się Ciro z pierwszego sezonu.

W tym serialu można dostrzec prawdziwą esencję ludzkiego wynaturzenia i o to twórcom chyba chodziło.