no tak, telenowela. to mówi samo za siebie: "kochamy się, ale nie możemy być za sobą, oh oh oh. po 200 odcinkach źli bohaterowie giną lub trafiają do więzienia, dobrzy się żenią, kochają i pojawia się piękny napis FIN" ;)
i w tym przypadku niby jest tak samo, a mimo to jakieś 2 lata temu oglądałam tą telenowele z całą kobiecą częścią rodziny. śmiałam się wniebogłosy (przykładowo nigdy nie zapomnę pań tańczących na barze wiecznie do tej samej piosenki) ale KURDE! to było fajne :D i widziałam chyba z 90% odcinków.
bynajmniej nie znam się na tym gatunku, ale moim zdaniem to jedna z lepszych telenowel, przynajmniej jaką ja widziałam (z widziałam ze 2,3 w życiu ;) )
Nie powiedziałbym czy do końca jest podobnie, np. wcale znowuż nasi bohaterowie nie musieli na siebie długo czekać, w każdym razie raczej niewiele stało im na drodze miłości. Tematyka tej telenoweli miała trochę inny wydźwięk.
Raczej miała charakter w dużej mierze obyczajowy i w miarę nie naciągano fabuły, co było plusem, bo nadawało to jej charakter realistyczny, a nie bajkowy jak w "Kobiecie z lustra".
Trudno też nakreślić złych bohaterów - jedyną negatywną postacią od początku do końca była Dinorah Rosales, zaś Fernando Escandon przez cały czas się tylko rozwijał, jakby uczył się być złym.
Armando właściciel baru - zamiast być psotacią negatywną, był typowym zazdrośnikiem o komicznym zabarwieniu. Był praktycznie zdominowany przez kobiety. W pewnym sensie był pantoflarzem :)
W telenoweli pojawiło się mnóstwo nowatorskości - ciekawe odcinki końcowe o zupełnie nowej tematyce.
Ale przyznaje, że w dużej mierze telenowela byłą chwilami nurząca, stała w miejscu. Było o te 50 odcinków za dużo.
Stąd mogę dać 6/10
telenowela jest super. najlepsza jaka ogladalam , wspaniali aktorzy , klimat i otoczenie wszysto jest the best
ja telenowel rowniez nie ogladam, ale ta mnie po prostu wciagnela xdd zwlaszcza dzieki Jimenie i Oscarze, ktorzy byli swietni xdd telenwoela ma ciekawe watki, jedyne co mnie draznilo to te dlugie piosenki, co spiewaly w barze xpp ale coz, zawsze cos jest w telenwoeli ^^ ogolnie bardzo ciekawa xpp fajni aktorzy no i muzyka tez xpp niektore momenty troche sie jakby "dluzyly" ale to normlane w telenwoelach xdd a ta akurat jest wyjatkowo fajna ^,^
ta telenowela jest najlepsza jaką oglądałam widać nie znasz się na telenowelach lepiej zobacz sobie modę na sukces która ciągnie się jak flaki w oleju
obejrzałem w życiu ponad 80 różnych telenowel, i gorzka zemsta jest takim średniakiem, ale z dużym plusikiem. Są lepsze ale ta była dobra :)
tylko nie wspominajmy o "modzie na mękę", bo to soap opera, dla znudzonych życiem zwolenników monotonii :)
Pozdrawiam!