PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36883
5,0 22 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

Nie spodziewałem się tego :D Zaskakująco dobry, jestem na drugim odcinku i cały czas chcę oglądać dalej. Dlaczego? Otóż podoba mi się pomysł. Jako główny bohater - detektyw Gordon, ciekawa postać, o której mało wiadomo. Wreszcie można go poznać bardziej. Przynajmniej ja nie słyszałem o Gordonie dużo. Aktorzy dobrani perfekcyjnie, podoba mi się ich gra aktorska, utożsamili się z postaciami. Najlepszy jest Pingwin, niejaki Oswald Cobblepot. Świetnie dobrany aktor, świetna charakteryzacja, jest blady, wygląda na szaleńca i psychopatę - tak miało być. I bardzo dobrze się sprawdza. Najlepsze momenty to te, w których zaczyna się zmieniać w strasznego, bezwzględnego mordercę (scena w aucie, gdy nazywają go "Pingwinem", rozbija butelkę i zabija nią obydwu). Już wcześniej widać było, że taki jest, ale tutaj poczuł siłę w sobie. Tak, niektórym serial się nie podoba, ponieważ nie ma za dużo strzelanin ani wyścigów... Ale to jest serial KRYMINALNY z elementami FANTASY. I taki jest, więc nie ma sensu się o to kłócić. Rozumiem, gdyby to był serial AKCJI, to sam bym się przyczepił... Ale nie jest. Pozdrawiam fanów :)

MarcioHan

w pełni się zgadam, serial świetny i miejmy nadzieję że nie skończy się na jednym sezonie.