PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36863
4,6 18 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

Warto toto oglądać? Uwielbiam nietoperka i niemalże wszystko co jest z nim związane; gry, komiksy i filmy (poza Snajderowskim gównem, którym gardzę srogo)
Kilka razy zabierałem się za ten serial, ale jakoś nie mogłem się przełamać.

ocenił(a) serial na 8
SzalonyGoblin

Moim zdaniem warto. Jest trochę wkurzających postaci, ale większość ciekawie pokazana, a Pingwin najlepszy. Jedno o czym trzeba pamiętać to konwencja, pół serio, pół z przymrużeniem oka, więc jeżeli nie podchodzisz za poważnie do sprawy i nie masz zakodowanych wzorców postaci to oglądaj, dobra zabawa.

sprzataczkaaa

Dodam jeszcze od siebie, aby nie myśleć, że jest to serial jakiś 'kanoniczny' czy coś w ten deseń - to luźna interpretacja na temat postaci przewijających się w komiksach o Backu. Jeśli ktoś szuka kropka w kropkę rzeczy z komiksów to lepiej odpuścić. Inna sprawa: dzięki temu serial jest bardziej oderwany od komiksów i można w zasadzie oglądać dla samego oglądania, bez znajomości tematu. Osobiście polecam (tylko trzeba przebrnąć przez pierwsze odcinki, najsłabsze w całym serialu.. ale im dalej, tym jest lepiej, naprawdę).

@SzalonyGoblin, jako fan nietoperka (którym i ja jestem) powinieneś obejrzeć z samej ciekawości, co tutaj 'stworzono'. Należy tylko pamiętać, że to zabawa postaciami przez twórców a nie modła komiksowa i będzie się świetnie oglądać :)

SzalonyGoblin

Ja nie jestem fanem Batmana, ale serial mnie kupił. Wczoraj skończyłem oglądać wszystkie odcinki i teraz jestem na bieżąco. Przypuszczam, że fani komiksów o nietoperzu wyłapią jakieś smaczki, natomiast mi się podoba klimat miasta, w pierwszym sezonie serial mocno stąpa po ziemi i nie czuć żeby został zrealizowany na podstawie komiksu. Gotham trochę przypomina mi Sin City. Nie jestem ekspertem, ale podobają mi się zdjęcia - są ciemne, mroczne.

ocenił(a) serial na 10
SzalonyGoblin

Zdecydowanie polecam serial. Co sezon to wyższy poziom. Ciekawie rozegrana fabuła. Bardzo wiele przemian bohaterów, dużo zaskakujących wątków i fajna scenografia i efekty specjalne. Bardzo dobrze poprowadzona fabuła. Szczególnie widać to w 2 i obecnym 3 sezonie. W 1 także ciekawa, ale uważam, że 2 sezon był bardziej wciągający. Wg mnie "Gotham" bije na głowę takie seriale jak "Arrow". "Flash" czy "Legends of Tomorrow". Jeszcze raz polecam :)

359

Zachęciliście mnie.
Jak znajdę czas, to zacznę maraton Gotham. Trochę mam do nadrobienia, prawda? :D