Ostatnimi czasy został dodany na Netflixa sezon 5 przez co każdy już mógł ukończyć ten serial w całości. Jak sobie myślę o poszczególnych sezonach to tak : niektóre lepsze , niektóre gorsze , poziom prowadzenia narracji nie jest równy w każdym sezonie , ale patrząc pod kątem całości wiedząc jak wygląda ten serial od początku do końca można powiedzieć że to jest jeden z lepszych seriali na podstawie komiksów! Wyzwaniem było utrzymać fabułę w sezonach które wynosiły po 22 odcinki (poza piątym).
Serial jest dobrze zbudowany (według mnie) i osoby nie znające uniwersum ani nawet samego batmana (w dzisiejszych czasach, serio?) mogą łatwo się odnaleźć i przebrnąć. Kluczowy jest pierwszy sezon . Jeżeli wciągnie to leć oglądać dalej , jeżeli nie - lepiej sobie odpuść , to nie twoje klimaty.
Bardzo satysfakcjonujące zakończenie i przykre że to już koniec opowieści o przygodach Jamesa Gordona i Bruce'a Wayne'a w GOTHAM.
"nie znają Batmana (W dzisiejszych czasach serio?)". Powiem Ci, że wiara z mojej klasy nie wiedziała kto to Al Pacino :D
No czego się spodziewać po wiarze z zadupia co tylko gra w nożną albo z piwem przed telewizorem
No fajnie by było tylko że nikt tego raczej nie zrobi bo to nie jest potrzebne. Każdy historię batmana zna z komiksów/gier/kreskówek. Oczywiście fajnie by ale nikt tego nie zrobi. Wiem że to nie jest połączone ale jeżeli ktoś bardzo tego potrzebuje to może sobie dopowiedzieć że historia po "Gotham" to jest historia batmana którą , jak już wyżej wspomniałem każdy zna, a ostatni rozdział tej historii dzieje się podczas "Titans" gdzie Bruce już odstawił pelerynę na wieszak i przekazał pałeczkę innym.
Chodziło mi o kontynuacje tego serialu z tymi aktorami., a nie nowy serial o batmanie. W zasadzie nawet tytuł Gotham mógłby zostać. W Gotham historia przedstawiona jest jednak inaczej niż w klasycznych genezach batmana. Dlatego z chęcią zobaczyłbym kontynuacje tej konkretnej historii w tym uniwersum.