http://comicbook.com/dc/2017/10/30/gotham-poison-ivy-peyton-list-casting-season- 4/
Podobno na początku 2018 roku Peyton List miałaby zastąpić obecną Ivy - Maggie Geha. Z tego co wyczytałam z tekstu, nowa Ivy byłaby niebezpieczna, pragnąca świata pełnego zieleni - czyli taka jaką kojarzymy z komiksów.
Jak dla mnie niezrozumiałe jest to, że znowu zmieniają aktorkę. Jak dla mnie Geha świetnie zagrałaby także tą mroczną Ivy, chyba że znowu wiek postaci podskoczy o kolejne 10 lat. Tak czy siak Geha mogłaby nadal ją grać. Nie wiem co i jak, ale takie zmienianie aktorki co chwila jest bez sensu, rozumiem z młodszej na starszą ale teraz serio nie ogarniam. Szkoda że Maggie nie będzie...
W sumie.. już raz chemikalia ją zmieniły, a teraz znów się na-szprycowała.. z tekstu wynika, że będzie bliżej jej do Ivy jaką fani znają (tylko bez zieleni if ju noł łot aj min :D) więc.. sam nie wiem. Trzeba chyba poczekać na efekt, tj. jak się nowa Ivy pojawi (a przyjdzie poczekać do 2018, do drugiej połowy sezonu najwidoczniej).
Bez sensu. Jak już koniecznie musieli zmieniać aktorkę, to mogli przynajmniej wybrać podobną, bo ta nowa, to nie dość że w ogólnie nie podobna *obecna Ivy przynajmniej jakkolwiek przypominała pierwszą wersje*, to jeszcze do tego wygląda na taką dziewuszkę w wieku pierwotnej Ivy. A po trzecie po prostu moim zdaniem nie pasuje do tej roli. Już prędzej do nastoletniej wersji Quinn, choć też bez szału.
Chyba wiem o której Peyton mówisz - ale to nie ta blondi (i całe szczęście), tylko jeszcze jakaś inna Peyton xd W sumie też jakoś słabo mi pasuje. Ale tak czy siak bez sensu ta zmiana aktorki, tak to innych aktorów potrafią ucharakteryzować do roli jak trzeba, a u Ivy nie da rady? Może Maggie ma dziecięcą buźkę, ale bez przesady że nie dałaby rady zagrać dojrzajszej Ivy.
Btw jak tak dalej pójdzie, to zanim Bruce stanie się na dobre Batkiem to nasza Poison Ivy będzie jeździć na wózku i pilnować sztucznej szczęki :D
"Peyton List (The Flash, Tomorrow People) will join Gotham as Ivy Pepper/Poison Ivy when the character returns to the show in early 2018. She replaces Maggie Geha, who had been portraying Ivy up until the second episode of this season, when she drank several vials of poison and began transforming into something more dangerous."
W każdym razie zgadzam się z tobą. Moim zdaniem ta obecna aktorka, wygląda dosyć poważnie i myślę że poradziłaby sobie z rolą bardziej zbliżonej do oryginału Ivy. No ale najwidoczniej twórcy znowu wymyślają jakieś dzikie wiksy, jako że wypiła te miksturę. Choć jakoś przy transformacji Butcha w Salomona Grundy'ego, nie zmienili aktora.
O, to, to! :D