Myślicie ludziki czy Edward Nygma będzie w Gotham jako człowiek-zagadka? Pamiętam kiedyś z kreskówki takiego gościa i poszperałem i wyszło, że to Edward Nygma nawiązując do tych zagadek to myślę, że się może pojawić jako człowiek-zagadka. A co sądzicie o tych pozostałych czarnych charakterach czy grupach jak np. secret six, czy to coś z 'owl' i tej reszcie?
Kilka nawiązań już było choćby ojciec przyszłego Black Mask albo trujący bluszcz. Z tego co słyszałem w tym sezonie ma pojawić się jeszcze młody strach na wróble i jego ojciec który będzie kryminalistą. Nygma na pewno przejdzie transformację ale za pewne później, w końcu Bruce Wayne jest jeszcze bardzo młody.
Ale własnie świetnie jest to ukazane ta geneza tego charakteru. Jestem ciekaw co się wydarzy w przyszłych odcinakach no ale już nie długo bo 6 stycznia.
Z pewnością będzie. Jego pseudonim po angielsku to Enigma (czyli właśnie zagadka). Był też w filmowej wersji Batmana grany przez Jima Carrey'a ale z tego co pamiętam ta część nie była jakaś super wybitna (chociaż oglądałem już bardzo dawno i ledwo pamiętam).
Liczę też na rozwinięcie w przyszłości postaci Harveya Denta czyli Dwie Twarze, chociaż trochę nie pasuje mi wybrany do tej roli aktor.