PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36863
4,6 18 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

s02e04 - opinie

ocenił(a) serial na 10

Uważam, że ten odcinek zdecydowanie słabszy od poprzednich. Pingwin - król Gotham, pracuje dla tego Theo ? Beznadzieja. Choć śmierć tej kandydatki na panią burmistrz pokazała starego dobrego Oswalda z nożykiem ;) Co do nowego przełożonego Gordona - jeszcze bardziej nawiedzony od niego. Chyba tylko Bulloc ma porządnie poukładane w głowie. Mam nadzieję, że kolejny odcinek będzie bardziej dynamiczny.

ocenił(a) serial na 8
359

To było nieuniknione po show jakie zaserwował nam Jerome i do puki serial nie otrząśnie się z tej postaci i widzowie będą patrzeć na serial przez pryzmat tych 3 pierwszych odcinków to serial nie będzie w stanie sprostać oczekiwaniom i nie łudźmy się do tego poziomu już nie doskoczy nawet Pingwin nie da rady scenarzyści muszą postarać się o coś lepszego niż mizerny jak dla mnie kompletnie nie robiący wrażenia Theo Galvan, jeżeli to on ma być główną zmorą Gotham w tym sezonie to czarno to widzę.

359

No więc, odczucia lepsze mam niż przy odcinku z śmiercią Jeroma, wciąż nie wieże czemu go uśmiercono, Enigma spełnił końcu swoje marzenie i jest z Kringle, Bruce ma nową "koleżankę", sądzę że wątek rozwinie się i będą razem przez jakiś czas. Nowy kapitan jest jak napisał 359 "nawiedzony od niego", James dostał swoją własną drużynę która nie jest skorumpowana, sądzę że pod koniec sezonu Gordon zostanie w końcu kapitanem a w połowie serialu będzie komisarzem policji. Ciekawi mnie wątek Silver i Bruca, w końcu jej "wujkiem" jest Galavan i pewnie albo zostanie zabita albo odejdzie od Bruca, to samo pewnie czeka miłość Leslie i Gordona. Co do końcowej sceny to szykuje się vendetta Pingwina na Theo, nie ma już nic do stracenia i zgaduje że Gordon się o wszystkim dowie w najbliższych dwóch odcinkach :)

359

Całkiem sympatyczny odcinek. Gordon został nauczycielem, Selina dostała z liścia od Alfreda, panicz Bruce zabujał się w Silver St. - coś tam, Nygma wreszcie poszedł na upragnioną randkę a Pingwin dał się wodzić za nos przyszłemu burmistrzowi Gotham.
Teraz niestety tak już będzie, z odcinka na odcinek, coraz większe przeciąganie wątków.

Moja ocena odcinka 3,7/6

ocenił(a) serial na 7
patryks83

czy tylko ja mam wrazenie ze pani Kringle juz z tej lazienki nigdy zywa nie wrocila?:) ta scena byla dziwna, jakas taka przyspieszona, za szybko wyszla z tej lazienki i sie odrazu rzucila na Nygme. Moja teoria jest taka ze w tym momencie wygralo alter ego Riddlera i zrobil cos zlego, a cala ta pozniejsza scenka to jego wyobraznia.

checik1

Są zdjęcia z nowego odcinka gdzie SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER gdzie Kringle, Nygma wraz z Gordonem i Lee jędzą wspólnie obiad więc raczej żyję.

ocenił(a) serial na 10
checik1

Ja sądziłam, że PRAWDZIWY Nygma zabije ją w tej łazience, ale jednak dobrze wyszedł z tej sytuacji. PRzyznam że byłoby to trochę smutne gdyby tak się stało. Tak o nią walczył przez tamten sezon ;D

ocenił(a) serial na 10
359

Dla mnie odcinek był świetny, ze względu na Riddlera i Pingwina. Wszystko co chciałam napisać, napisali już inni, więc pozostaje mi tylko ocena odcinka
8/10

ocenił(a) serial na 8
The_Joker_Mr_J

po trzech pierwszych odcinkach już żaden nie będzie jak tamten wątek ale nie mniej bardzo ciekawy i kolejny intrygujący wątek z Pingwinem na czele. Riddler jest w niej zakochany, skąd wniosek że chce ją zabić (czy zabił na koniec odcinka) ...

ocenił(a) serial na 9
359

Jak dla mnie odcinek fajny, chociaż po Jerome ciężko będzie się otrząsnąć xd W sumie tak samo to co chciałabym powiedzieć poprzednicy już za mnie powiedzieli, ale dodam że trochę szkoda mi Cat - na końcu było widać że jednak coś czuje do Bruce'a... No ale cóż, dziewczyna sama też schrzaniła trochę sprawę.

ocenił(a) serial na 8
359

Jak dla mnie odcinek był dobry, nawet gdyby był słaby nie można skreślać serialu po kilku odcinkach tym bardziej serialu który ma w sezonie tyle odcinków.Co do Jerome już nie mogę słuchać tych biedaczków którzy przeżyli kryzys życiowy bo odebrano im z serialu ciekawą postać.Jak dla mnie ten serial bez genialnego pingwina i jeszcze kilku postaci nie często pokazywany jak np.zsasz byłby słaby ale do póki mamy dobrych przyszłych wrogów gacka oraz wielu czekających w kolejce, to można spać spokojnie zamiast płakać bo nima ala jokera.

ocenił(a) serial na 6
DemiaN

Heh, też mnie to trochę wkurza. Nie że Jerome mi się nie podobał, ale nie wiem... był to był, nie ma to nie ma. Jakoś chyba aż tak mnie nie ujął, wydawał mi się być nieco zbyt przerysowany. Nie odczuwam jakoś bardzo jego straty, dobrze mi się serial ogląda i mnie ciekawi :) Wolę w sumie Pingwina :)
A co do tego całego uszatego Theo i jego siostry, to tak jak ktoś napisał wyżej, koleś nie powala, a jest nawet wręcz jak dla mnie irytujący.

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

"wydawał mi się być nieco zbyt przerysowany. Nie odczuwam jakoś bardzo jego straty" -mam podobnie oglądam z taką samą ciekawością kolejne odcinki jak przed śmiercią Jerome.

ocenił(a) serial na 6
DemiaN

Miło że się ktoś zgadza : D
Jakoś nie uważam żeby serial ucierpiał na braku tej postaci. Szczerze powiedziawszy to mi chyba bardziej brakuje takiego Flacone i Maroni'ego :x

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Jeśli chodzi o Falcone to wydaję mi się że powróci w kolejnym sezonie.

ocenił(a) serial na 7
DemiaN

oby nie, dla mnie był nudny i sztywniakowaty, już wolę Maroniego sto razy, przynajmniej był komiczny i miał większą ekspresję, ale niestety ten nie wróci.
mnie z kolei Jerome bardzo się podobał, więc żałuję że go nie będzie, za to Zsasz jest mi zupełnie obojętny, ani śmieszny ani groźny, tyle go nie było i zupełnie zapomniałam o nim, w ogóle nie odczułam braku tej postaci. zamiast wpychać tyle postaci ilościowo, mogliby postawić na jakość i rozwijać mniej postaci a za to ciekawiej i szczegółowiej.