PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117912
6,9 23 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Emisja odcinka dopiero 8 stycznia 2012 czyli 35 dni ; C

Gabrielle nie będzie mogła znaleźć Carlosa. Będzie zszokowana tym co zobaczy w telewizji.
Ktoś zginie, i będzie to członek stałej obsady. Jedna z kobiet będzie chciała wyjechać w
taksówce ale mężczyzna ją powstrzyma od tego. Poinformuje człowieka, że uda się do
nowego Jorku, gdy tak naprawdę, zechce pojechać do Oklahomy.

Źródła: http://wisterial.fora.pl/
http://desperate-housewives.tripod.com/id3.html
http://gotowenawszystko.blox.pl/html

ocenił(a) serial na 10
Michal1996

a ja typuję na zabójcę Chucka Orsona, ma sentyment do ratowania bliskich potrącając wrogów :)

poldek88_88

Ale chce by Bree i Orson byli razem na koniec serialu, by byli małżeństwem!

Po za tym czy Bree przyjęła by go z otwartymi ramionami mówiąc "dziękuję kochanie za potrącenie tego detektywa"? Nie pamiętacie jej reakcji z odcinka 4x13, po tym jak dowiedziała się kto przejechał Mike'a półtorej roku czy tam niemal dwa lata wcześniej? Na Wisteria Lane WSZYSTKIE tajemnice wychodzą na światło dzienne! Nie wiem czy to przez kombinację wścibstwa ludzi, splotu wypadków oraz dziwnego położenia Fairview związanego z polem magnetycznym, ale fakt jest faktem, że także i ta tajemnica się wyjawi. Jeśli to będzie Orson, przekreśla to jego szansę powrotu do Bree. W odcinku 7x11 przysiągł jej, że się przecież nie podda w jej odzyskaniu a jeśli wyciąga lekcje ze swoich błędów, bo przyznał się, że odejście od Bree było jego największą porażką życiową, to sądzę, że to nie będzie Orson. Nie wykluczam, że może być to ktoś opłacony przez niego, ale myślę, że nie sam Orson.

Jest też trzecia droga. To jest Orson i dla bycia z Bree, znowu uda się do więzienia byle tylko być z nią a jego rudowłosa ukochana urządzi wspaniały ślub z nim tuż przed jego pójściem do paki. "10 lub 20 lat później" Bree i Orson wychodzą z więzienia za udział w morderstwach lub w ich ukryciu i wszyscy żyją wspaniale na lub poza Wisteria Lane.

Michal1996

@SatineNic - Bree nie umrze, bo żadna z głównej czwórki nie umrze. Mark Cherry potwierdził to jeszcze przed premierą sezonu ;).

ocenił(a) serial na 10
Michal1996

SNEAK PEAK #1 (Gabi, Carlos)
http://www.youtube.com/watch?v=MpiyJmRDwpE

ocenił(a) serial na 10
regi6699

Nowe promo, w sumie nic nowego nie wnosi.

http://www.youtube.com/watch?v=mPQ_3c11ixc&feature=g-u&context=G2ecbe50FUAAAAAAA AAA

ocenił(a) serial na 10
Michal1996

A ja tak wrócę a propos kto potrącił Chucka :)
Mi się wydaje, że to nie mogła być Bree. Nie było nawet po niej nic widać, byłoby to dziwne, że potrąciła Chucka ot tak sobie, po czym weszła do motelowego pokoju izaczęła sobie "rozmawiac" z nieżyjącą przyjaciółką, wyjęła nawet broń na stół, alkohol.. Tak jakoś jakby nie zauważyła potrącenia.
Nie wiem czemu mi się wydaje, że mogła to być np Renee albo Ben. Renee mogła pojechać za Bree i przez przypadek potrącić Chucka, a co do Bena to miał mocny motyw. Tak czy siak, to tylko luźne spekulacje, którymi chciałam się podzielić i tyle :)

NamiKissyKissy

A kto ci zabrania?

ocenił(a) serial na 10
michu1945

A Tobie o co znowu chodzi?;D

NamiKissyKissy

"A ja tak wrócę a propos kto potrącił Chucka :)" lub "Tak czy siak, to tylko luźne spekulacje, którymi chciałam się podzielić i tyle :)"

Jak byś się zwracała uprzejmie do nauczycielki w klasie albo zbrodnią było by wracanie do tego kto przejechał Chucka...

ocenił(a) serial na 10
michu1945

To już jest Twoja opinia.

NamiKissyKissy

I taką pozostanie. Życzę wybuchowego finału "gotowych na wszystko" wszystkim fanom produkcji w 2012 roku. By to forum pękło od nadmiaru postów w maju!

ocenił(a) serial na 10
Michal1996

Nowe poszlaki ws. Chucka

Not that I'm going to miss him, but who mowed down Chuck on Desperate Housewives? ? Rebecca

NATALIE: It seems very convenient that Carlos checked himself out of rehab the same night that Chuck became roadkill, don't you think? But maybe too convenient. Instead, ask yourself who sent that ominous letter to Bree, and you might then realize who the vehicular manslaughterer is.

Rebecca: Nie żebym za nim tęskniła, ale kto pozbył się Chucka w "gotowych na wszystko"?

Natalie: Wydaje się być to wygodne, że Carlos wypisał się z odwyku akurat tej samej nocy kiedy Chuck uległ wypadkowi drogowemu, nie sądzicie? Ale może zbyt wygodne. Spytajcie się za to kto wysłał ten złowieszczy list do Bree i może zrozumiecie kto śmiał się za kółkiem.

Źródło : http://www.tvguide.com/News/Mega-Buzz-OTH-Hawaii-Five-Spoilers-1041216.aspx

Mudd

Podałem link do tej informacji w temacie ":Terorie nt listu, który otrzymała Bree (sezon 8)". Tak przy okazji... wykonałem tez tłumaczenie oryginału. Już trzy godziny wcześniej.

Wracając do tematu: skoro jedna i ta sama osoba wysłała list do Bree i przejechała Chucka, bo tak to rozumiem, zna problemy Bree i znała Chucka. News z jednej strony ogranicza krąg podejrzanych w sprawie potracenia, ale wywołuje obawy, że nadawcą jest także ktoś kogo znamy i co gorsza... kochamy jako postać.

michu1945

np. Orson :(

Michal1996

Tak sobie myślę, że gdyby pozwolono postaci Edie przeżyć i zmuszono by ją do wyjazdu, to potrącenie Chucka było by doskonałym wejściem smoka dla tej postaci.Niestety... Teraz to tylko marzenie ściętej głowy.

Michal1996

Sneak Peek 1 (Carlos i Gabrielle):
http://www.youtube.com/watch?v=MpiyJmRDwpE

Sneak Peek #2 (Lynette i Tom):
http://www.youtube.com/watch?v=PeWJxQCg0_Y

WYBACZCIE, jeśli ktoś już podawał jeden lub obydwa sneak peeki.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

W poszukiwaniu informacji o następnych odcinkach natknąłem się na ten filmik. Jest kilka scen z 10 odcinka. http://www.evajlongoria.com/

Michal1996

odcinek dostępny na http://www.videobb.com/watch_video.php?v=EgBWjNX6uac2

martoslaw

Ostatnia scena po prostu wymiata! :D

Michal1996

Pierwsze minuty odcinka dały mi tyyyyyyle wspomnień: rozwalenie drzwi przez Renee przypomniało mi podobną scenę jak Lynette otworzyła nogą drzwi domu Nory w odc. 3x06 a koszula nocna w której Bree miała się zabić, była tą samą w której powiedziała Rexowi, że to niby on rozpowiada o ich sadomasochistycznym seksie w epizodzie 1x22.

Renee i Bree: wątek banalny bo wiadomo, że najpierw jest na nie, potem jedna drugiej się zwierzy i jest dobrze, ale bardzo to podniosła rating w moich oczach tej postaci.

Znowu zacznę smęcić o Edie... W finale trzeciego sezonu duch jej matki, Ilene pojawił się w śnie Edie. Agentka nieruchomości powiedziała do niej, że zmarła w samotności, ale zdjęcia pokazane z ostatnich minut odcinka, zdradzały, że zmarła, gdy Edie miała ok. 35 lat. Dlatego "backstory" Renee pasowało by też do Edie.

Wracając. Nie rozumiem Susan i jej wyjazdu do Oklahoma City. Miło było patrzeć na Lynette i Toma w kościele. Aż mi się w sercu ciepło zrobiło. Dobrze, że kazała mu jechać do Paryża. Nic nie mam do Jane ale to też świadczy, że ona ie chce go unieszczęśliwiać. Natomiast Gabrielle i Carlos... Gabi nie wysłała listu do Bree. Przynajmniej tak nie uważam ale sam nie wiem czy powiedział takie słowa na jej miejscu. Owszem, Carlos by pożałował, ale nie wiem czy ubrał bym to w takie słowa.

Najbardziej z odcinka podobał mi się wątek przyjaźni Bree-Renee oraz końcówka, czyli list od szantażysty z napisem "You're welcome".

Jeśli cały czas będą takie odcinki to po co komu epizod z katastrofą, nie?

michu1945

Pie**olona, tylko 5-minutowa, edycja postów!!!!

Zapomniałem dodać drugie pytanie: Gdzie jest Ben?

michu1945

Ci, którzy myśleli, że Bree zabiła Chucka się zawiodą.
Wydaje mi się, że ten "wybawca" Bree to Ben lub Orson. Może syn Bree lub syn Rexa.

Też nie rozumiem wyjazdu Susan. Może namieszać jak z tym obrazem. Wiem, że Ona chce dobrze - jak zwykle wykazuje się mocną wrażliwością - ale nie powinna mówić o Nim Jego rodzinie, której przecież nie zna.

O wiele jednak gorzej dla mnie zachowała się Gabi przychodząc na Policję. Inteligentny gliniarz zauważyłby, że coś jest z Nia nie tak, skoro tak wypytuje.. :/

ocenił(a) serial na 10
martoslaw

bardzo podobał mi się ten odc, wątki każdej z bohaterek....głód Desperatek niezaspokojony!:)

ocenił(a) serial na 8
Michal1996

Może to Mike przejechał Chuck'a?

ocenił(a) serial na 10
rudzikss

no przyznam ze ten nowy odcinek jest bardzo dobry dobrze ze Bree tego nie zrobiła ciekawe co będzie dalej kto bedzie miec raka a kto bedzie w ciaży ?

kasia100041

Informacje o ciąży jednej z kobiet podałem już ja 14 grudnia 2011 roku. Poszukaj tematu pt "Spoiler nt. finału dot. jednej z desperatek." Tam są przypuszczenia użytkowników forum. Bezpośrednie linki są zwyczajnie za długie.

Natomiast rak powróci u kobiety, która pokonała go w osiemnastym odcinku szóstego sezonu i wyprawiła jeszcze z tej okazji u siebie przyjęcie. Pojawiła się też w dzisiejszym odcinku a w piątym odcinku piątego sezonu mieszkańcy WL obchodzili jej 70 urodziny.

Źródło:
http://desperate-housewives.tripod.com/id3.html

michu1945

BLAGAM PISZCIE SPOILERY, SKORO KTOŚ WCHODZI NA TEMAT O ODCINKU 10 I CHCE POCZYTAĆ OPINIE TO POWINIEN ZOBACZYC [SPOILER] PRZED INFORMACJĄ NA TEMAT KOLEJNYCH WYDARZEN PO ODCINKU 10 ! :C

ArusArczes

Mój karygodny błąd. "wybaczcie" i "przepraszam" to za mało, ale wybaczcie i przepraszam.

Michal1996

odcinek nawet dobry. Ktos tu dosc butnie twierdzil, ze chucka przejechala Bree, jakies analizy zdjec i samochodow LOL xD no to wyszlo, ze to nie ona xD

ocenił(a) serial na 8
Melody86

jeden z najslabszych odcinkow tego sezonu moim zdaniem..
Poza Bree i Renee (wkoncu Williams choc troche mogla pokazac na co ja stac) watki innych desperatek byly przewidywalne, nudne i niczego interesujacego nie wnosily do fabuly..
Gdyby nie ten list na koncu i wlasnie Vanessa Williams w tym odcinku, to ocenil bym ten odcinek tak samo jak final sezonu 6-go !!
a tak poza to srednio 5/10 - miesiac czekania na taki odcinek uwazam wrecz za wstyd i hanbe

ocenił(a) serial na 10
M_Weaver

moim zdaniem było mnóstwo bardzo zabawnych scen, odc może nie wnosił za wiele do akcji, ale pod względem klimatu to Desperatki, które uwielbiam!

ocenił(a) serial na 9
M_Weaver

Bardzo dobry odcinek, nareszcie moglam obejrzec:) Plakalam razem z Bree i Renee, Gaby w tym sezonie strasznie mnie irytuje, ale nie wiem do konca dlaczego.
Co do Toma i Lynette to chyba jednak nic z tego nie bedzie. A moze jednak?

ocenił(a) serial na 10
agucha90

a mnie niemiłosiernie irytują mike i susan, nie moge na nich patrzec.

ja nie wyobrazam sobie, żeby tom i lynette nie zeszli się pod koniec; przecież to by było durne.

ocenił(a) serial na 10
Melody86

mnie też to bawi, te wielkie dowody, screeny och i ach, ta pewnosc siebie i zarozumiałość... masakra.

użytkownik usunięty
NamiKissyKissy

Ja tam uważam, że odcinek super :D Może nie jakoś bardzo wciągający w każdej minucie, ale takiego zakończenia to się nie spodziewałem :D Może się wygłupię, ale mam taki dziwny pomysł, że może Chuck'a przejechał ktoś, kto chce się zemścić na Desperatkach osobiście, np Paul, choć nie pamiętam, co się z Nim stało, taką już mam pamięć :D

Paul jest w więzieniu. Jeśli już to może Zack..

ocenił(a) serial na 9
martoslaw

Tez juz o nim myslalam, ale jakby sie zastanowic to po co?

ocenił(a) serial na 10
agucha90

Tak sobie myślę , że mógłby to być Ben - ale to będzie chyba zbyt proste / banalne.

ALE zauważcie , że producenci zawsze "karzą" nam się zastanowić .
Np. w 11 odcinku ( assassins ) 7 sezonu został postrzelony Paul. Wszyscy wiadomo podejrzewali główne postacie , ale okazało się nagle iż to był Zach. Postać , która nie występowała na stałe w sezonie i nie było wzmianki , że ma powrócić ( w sensie w serialu ).

Więc tak myślę , iż to będzie nie kto inny jak Katherine Mayfair. Ona wie jak to jest "pochować kogoś w ziemi " i zabić.
Pochowała córkę w tajemnicy oraz zabiła męża dręczyciela. A jakby nie było jest bardzo podobna do Bree.
Dlatego zabiła Chuck'a i wysłała liścik YOU'RE WELCOME ( nie ma za co ).

SPOILER !
a jak niektórym wiadomo , producenci potwierdzili udział gościnny Dany Delany grającej Katherine.

agucha90

Mój znajomy z Wisterialu, dawcio930, napisał tak:
[CYTAT]
Po głębszej analizie stwierdzam, iż osobą, która przejechała biednego Chucka, był Zach. On też najprawdopodobniej wysłał do Bree list. Dlaczego tak twierdzę? Ano dlatego, że Zach traktował przyjaciółki matki jak najbliższą rodzinę [oczywiście po drodze zdarzały się zgrzyty]. Chyba największym zaufaniem w jego oczach cieszyła się Bree. W 1 sezonie Zach znalazł w niej oparcie po śmierci Mary Alice, mógł się wypłakać na jej solidnym ramieniu i niemal wyjawił jej swój sekret. Z Susan często rozmawiał, zwłaszcza przy jego spotkaniach z Julie. Poza tym Susan dała mu pieniądze by wyjechał do Utah. W 3 sezonie zauroczył się w Gaby. Oczywiście zostali tylko "najlepszymi przyjaciółmi". Tylko z Lynette nie mogę znaleźć żadnego powiązania. Ale do czego zmierzam. Zach z prawie każdą desperatką był w jakiś sposób związany. Teraz, gdy wszystkie są w niebezpieczeństwie, chce im pomóc - dlatego potrącił Chucka, by je już nie nękał. Skąd mógł się o nim dowiedzieć. Może w odwyku? Może był w tym SAMYM odwyku co Carlos i podsłuchał rozmowę jego i Gaby? Może wezwano go na komisariat i Chuck go przesłuchiwał? Możliwości jest wiele. A dlaczego list? Zach na pewno znał treść listu, który dostała jego matka, takich słów się nie zapomina. Po traumatycznym przeżyciu jakim było samobójstwo Mary Alice, Zach zamknął się w sobie jednak dostrzegał wszystko co się działo wokół niego. Wydaje mi się, że on napisał list do Bree, by z jednej strony ją postraszyć, może ostrzec, ale z drugiej przypomnieć, że każdy ma sekrety i że niektóre osoby o nich wiedzą. Poza tym on lubi bawić się w kotka i myszkę z Bree. Zapewne większość z Was pamięta kiedy wkradł się do domu Bree i ubrał jej choinkę czy podrzucił jej broń do domu, którą później znalazła Beth.
[KONIEC CYTATU]

Jest to bardzo logiczne.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Brzmi naprawde bardzo logicznie, juz ok. 2 miesiecy temu pisalam, ze to moze Zuck, ale nie potrafilabym tak super wytlumaczyc, dlaczego.

ocenił(a) serial na 9
agucha90

*Zack, sorry

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Ja również podejrzewam, że mógł powrócić Zach albo faktycznie za zabójstwem Chucka stoi Ben - z drugiej jednak strony byłoby to trochę zbyt proste. Przyszło mi też na myśl, że mógł to zrobić Orson, chociaż nie wiem, czy miałby powody żeby tak sobie pogrywać z Bree (szantażowanie liścikami). Z drugiej strony, o ile wiem, to Orson mógł znać treść listu, który otrzymała Mary Alice (długo przyjaźnił się z mieszkańcami Wisteria Lane, był ukochanym mężem Bree), a wcześniej przejechał już człowieka.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

...albo Katherine, fakt. To "w jej stylu", jakkolwiek to zabrzmi. :P

ocenił(a) serial na 8
Lila_Hekate

Katherine na 100% odpada..Dana Delany na planie "BODY OF PROOF" udzielala wywiadu i mowila, iz spotkala sie z Marc Cherry juz na wspolnej kolacji i rozmawiali o powrocie Katherine..Delany osobiscie prosila Cherriego by powrocila dopiero w finalowym odcinku serii poniewaz .."chcialabym byc czescia tego pamietliwego zakonczenia serii" w dodatku mowila, ze Cherry ja pytal czy chcialaby aby Katherine wrocila jako singielka lub jako lezbijka na Wisteria Lane, a jej odpowiedz (cytuje) "definitywnie jako lezbijka, i mam nadzieje, ze wroce z Paryza z Robin.."

watpie wiec by Katherine byla zwiazana z cala ta fabula - tym bardziej, ze niewiadomo bylo na poczatku czy uda sie wykombinowac powrot Delany do DH.
Jestem naprawde ciekawy co z tymi listami..Zach brzmi logicznie ale jak dla mnie za proste i banalne bylo by to rozwiazanie.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Bardzo rzeczowa analiza i chyba najbardziej prawdopodobna, aczkolwiek moja pierwsza myśl po tym odcinku: Orson. I nie dlatego, że sam kiedyś potrącił Mike'a, ale ten list jakoś mnie przekonał, że to mógłby być on. Orson jednak jest kaleką, więc nie za bardzo wiem, jak miałby to zrobić. Poza tym, nie pamiętam, czy on zna treść listu. Dlatego zmieniam zdanie i obstawiam Zacha.

gry270

to co sobie gadają to sobie gadają, mogą gadać ile im wlezie a i tak przecież nie powiedzą co będzie.

ocenił(a) serial na 6
michu1945

To by przynajmniej wyjaśniało skąd pomysł na z czterech liter wzięty alkoholizm Carlosa, który rozwinął się z odcinka na odcinek ;)

ocenił(a) serial na 10
michu1945

aaaaaa, oby to nie był zach. ile można? jego 'niespodziewane' powroty w kilku już sezonach to za dużo.
ej, a on jest synem mike'a? czy coś sobie ubzdurałem? o.o

hubert_wentland

Tak. Synem Deirdre zabitej i poćwiartowanej przez Mary Alice oraz Mike'a. Na polskiej wikipedii wszystko jest opisane, co do odcinka pod hasłem: "Znajomi rodziny Young#Zach Young"

ocenił(a) serial na 10
agucha90

A może to była jego ex 'żona? Doreen

Zrozumiała, że jej, formalny jeszcze, mąż spotyka się z kimś i zażądała do całej ugody jeszcze domku nad jeziorem.
W końcu , dał jej wszystko " co chciała" bo jemu zależało na sexie z Bree ale potem się rozstali.
Więc możliwe , że uznał skoro z Bree mi nie wyszło to czemu mam dać ex zonie wszystko ?
Ta się wkurzyła i postanowiła ich obydwoje "zniszczyć" . Bree szantażuje listami a Chucka zabiła , żeby dostać cały spadek.
A to , że list został tak samo napisany możliwe , że to tylko zabieg producentów do nawiązania z sezonem 1wszym albo żona Chucka wkradła się do jego mieszkania i poszperała co nieco i się natknęła na sprawę , która on prowadzi zobaczyła nazwisko Bree i voila . Uknuła spisek jak "pokarać" Bree i jak zgarnąć Chackowi wszystko.

( Paul Young wyznał Bree , że Chuck dostał list z pogróżka do Mary Alice )