PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 118174
7,0 25 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Błędy (?) w DH

użytkownik usunięty

Hmmm, w 1 sezonie Juli ma 14 lat, a drugi sezon rozgrywa sie rok później, wiec Juli tam ma 15 lat. W ostatnim odcinku 2 serii w retrospekcjach Susan pisze na dole "14 lat wcześniej" czyli Juli ma rok. Ale ...
Jak dla mnie ta dziewczynka nie wygląda mi na roczną. Wiemy, ze Ju;li jest drobną dziewczynką, więc będąc rocznym dzieckiem nie mogła wyglądac tak gigantycznie. Heh
Jak dla mnie dziwne, a jakie wpadki wy zaobserwowaliście?

użytkownik usunięty

Jeszcze jedna wpadka w finałowym odcinku. Kiedy Bree idzie oddać żabe Mary Alice, to wcale jej nie mówi, że jej syn ma na imie Andrew. A jak sie żegnają, to Mary Alice pyta, "to jest Rex, to Andrew, a ty jak masz na imie?". Skąd ona iwedziałą, ze syn Bree ma na imie Andrew ?????
heh
Pzdr ;)

ocenił(a) serial na 6

do finałowego odcinka jeszcze trochę... ale jak będzie emitowany to zwrócę na to uwagę.

veritaserum

W serialach częśto są błędy i jest to całkiem możliwe... W Magdzie M. w I serii Jola ma cókę, a w drugiej serii córka zamienia się w Patryka ;P Kiedyś w M jak Miłość ( =/ ) Mateusz szykował się do wyjścia z domu z zielonym smoczkiem, a na dworze, wychodząc z domu miał żółty smoczek...

Kreseczka

ZGADZAM SIĘ!!!

m jak miłośc = :///// !!! :):):)

ahcynk

Typowo polski tasiemiec... nie chciałabyś wiedzieć, co, będąs młodsza, myślałam o ludziach, którzy to oglądają =/

ocenił(a) serial na 9
Kreseczka

co do błędów w DH, to zauważyłem że dziecko scavo jak miało ogoloną głowe (przez ta gume do zucia) to do końca odcinka chyba 2 razy miało spowrotem to długie włosy to łysa głowe.

i jeszcze jeden bład to ta córka scavo. w pierwszym odcinku pierwszego sezonu miała kilka miesięcy, a finał drugiego sezonu dzieje sie jakieś 2 lata po tym (jak nie więcej) a ta ich córka wyglada jak by jeszcze roku nie miała

i wydaje mi sie tez że sceny przy drzwiach głównych bohaterów są kręcone przy różnych domach. np. delfino w jednej scenie ma drzwi oszklone w innej nie, ganek jest ogrodzony a w następnej nie. i to nie tylko u niego ale chyba u każdego te drzwi są inne co jakiś czas

i w pierwszym sezonie marta hubner mieszkała na przeciwko yanug'ów a jej siostra sie w prowadziła do jej mieszkania które juz leży obok mieszkania yanug'ów.

zresztą wogóle oni "mieszkaja" co rusz w innym miejscu. pewnie nie chce im sie scenografii przenosić i kręcą wiele scen przy jednej

użytkownik usunięty
strzelba

Jeszcze zauważyłem taki błąd w jednym z ostatnich odcinków. Bree zaprasza Justina na kolację, a Danielle pyta czy może zaprosić Matthew, ale matka jej odmawia. Dziewczyna mówi wtedy: "Ty możesz umawiać się z erotomanem, Andrew...", a przecież dopiero potem Andrew podsłuchuje rozmowę Bree i tam dowiaduje się o nałogu terapeuty matki i obwieszcza to w tajemnicy siostrze.

użytkownik usunięty

Jeszcze jeden błąd: kiedy Helen Rowland podsłuchuje rozmowę Justina i Johna dowiaduje się, że John ma romans z mężatką. Potem widzi, jak John rozmawia z Susan o swoim sekrecie, ale myśli, że rozmawiają oni właśnie o rzekomo swoim romansie. Dlatego właśnie niszczy sukienkę Susan na pokazie mody. Tylko jedno ale: przecież już wtedy Susan była dawno po rozwodzie!!!

ocenił(a) serial na 8

susan kiedys była męzatką XD pozatym Helen ich zobaczyła w dwuznacznej sytuacji i odrazu sobie pomyslała ;] wiec to raczej nie jest bład scenarzystów.

w 3x7 w snie Lynette mieszka ona obok Mary-Alice, a tak naprawde obok Mary-Alice mieszka Bree, a Lynette obok Susan.

a co do Edie i jej syna... poznamy go już w 3x16 ;]

Sezon 3 odcinek 23:
Bree i Orson na trzy dni przed ślubem Gabi i Victora, pakowali się w pokoju w którym spędzili miesiąc miodowy, gdzieś w Europie.
http://ifotos.pl/img/3x23_xshens.png

Sezon 4 odcinek 6:
Susan i Mike zatrzymali się w hotelu, tuż po tym jak odwiedzili Nicka Delfino.
http://ifotos.pl/img/4x06_xshena.png

Scenarzyści znowu użyli tego samego pomieszczenia. Przedtem użyto frontu tego samego domu dla Mary Alice w odcinku 1x23 (miał to być jej dom w Salt Lake City, gdy jeszcze była Angelą Forrest) i w 2x07 gdy niby był to dom małżeństwa z dwoma bliźniakami, które odwiedzili Tom i Lynette.
http://ifotos.pl/img/3x19_xaepqr.png

Co to jest?

Mezuza (hebr. מזוזה odrzwia) - w judaizmie - mający wartość symboliczną, historyczną i religijną mały pojemnik wykonany z drewna, metalu lub szkła, zawierający zamknięty w rurkę zwitek pergaminu z naniesionymi dwoma fragmentami Tory (Księga Powtórzonego Prawa 6.4-9 i Księga Powtórzonego Prawa 11,13-21).
http://ifotos.pl/img/ScreenSho_xaepwq.png

Źródło:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mezuza

Moje pytanie brzmi: Czy Victor był Żydem?

michu1945

Zainteresowani?

http://www.wisterial.fora.pl/ogolnie-o-serialu,32/wpadki-w-dh,859.html

W odcinku 24 sezonu drugiego: lata 2005 - 2006. Lynette wspomniała jak dwa lata wcześniej też urodziła córkę. Jedną z propozycji imienia była właśnie "Polly" i została ona natychmiast odrzucona.

(spoiler)

Tymczasem w odcinku 16 sezonu szóstego: lata 2014 - 15. Lynette jest znowu w ciąży, jak już wiemy dosyć zaawansowanej. Przyszedł czas na "konkurs imion" dla dziewczynki. Tom zaproponował "Patricię" ale Lynette odmówiła, argumentując to tym, że chce uhonorować swą ciotkę... Polly.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

W jednym z odcinków III sezonu, w którym Susan odwiedzają rodzice Iana, matka ma różne bluzki między ujęciami w scenie przy samochodzie.

ewelaaa1

w odc15 sezonu 6 Lynette po wyjsciu z gabinetu psycholog zawiazuje szal. W nastepnym ujeciu ma go rozwiazany , a w kolejnym znow zawiazany :)

użytkownik usunięty
paula_kaprys

Jak dla mnie największym błędem są rocznice urodzin Danielle. Pod koniec 2 sezonu mówi, że jest już 2 tygodnie po jej 17-tych urodzinach. Wtedy Bree wyprawia jej tę nieszczęsną imprezę, podczas której dochodzi do zrzucenia tortu na podłogę. Tymczasem 18tka Danielle ma miejsce w 4 sezonie tuż przed tym, jak ma urodzić Benjamina. Wtedy to Bree i Orson podstępem nakłaniają ją do opuszczenia ośrodka, w którym przebywa jej babcia - Phyllis.

Tymczasem między 2 a 3 sezonem jest 6 miesięcy przerwy, między 3 a 4 - 1 miesiąc, co oznacza, że cały 3 sezon, końcówka 2 i pierwsze 5 odcinków 4ego powinny się zamknąć w 5 miesiącach, co jest oczywistą bzdurą. Dodatkowo, licząc że ciąża Danielle trwa 9 miesięcy, powinna ona zajść w ciążę w 3 miesiące po 17tych urodzinach, ale Austin nie mieszkał jeszcze wtedy u Edie.

ocenił(a) serial na 10

Ja osobiście nie zwracam uwagi na błędyani w filmach ani w serialach co nie zmienia faktu ze lubię o nich czytać i nawet sam zauważyłem jeden błąd.
Tyczy się on ciązy Susan
Ślub Gaby i Victora odbył się w Maju - koniec 3 sezonu.
4 sezon rozpoczyna się miesiąc po tj. Czerwiec Jednak ciąża Susan trwa do Maja przyszlego roku - rodzi MJ w dzień matki, czyli łącznie trwa ona 11 miesięcy<!!!>:D

ocenił(a) serial na 9
michu1945

W odcinku 4x12 Wayne Davis po zobaczeniu zdjęcia Katherine i Dylan w gazecie z "Balu Fundatorów" czerwonym pisakiem zaznaczył Dylan, a przez głowę Katherine została przeprowadzona podwójna linia, jednak w 4x13 wokół obu głów widnieje czerwona linia, widzimy to gdy Davis zatrzymuje Dylan pod zarzutem przekroczenia prędkości.

Porównajcie odcinki 2x24, 5x13 i 6x20: wprowadzenie się Solis'ów.

Mogę zrozumieć, że wydarzenia z odcinka 5x13 są chronologicznie po tych z 2x24. Ale te z 6x20?

W 2x24 Gabi była w biustonoszu i majtkach a Carlos tylko w koszuli, otoczeni pudłami, bo dopiero co się wprowadzili. W 6x20 9-letni Eddie gadał z Gabi, gdzie Carlos był w pracy, gdy przyjechała ciężarówka z rzeczami Solis'ów. Gdzie tu logika?

michu1945

CIEKAWOSTKA:
Mary Alice miała ten sam sweterek i koszulę w odcinku 4x17 (retrospekcja Katherine), 5x13 (gdy przyszła do Gabi na pokera) i 6x20 (gdy przyszła do Barbry Orfolsky).

http://dh-central.net/gallery/albums/Caps513/0170.jpg

michu1945

http://dh-central.net/gallery/albums/Caps/417/bscap0719.jpg
http://dh-central.net/gallery/albums/2010/Caps620/0159.jpg

ocenił(a) serial na 5
michu1945

Ja zauważyłam coś jeszcze w 20 eppku 6 sezonu. Nie jestem tylko pewna czy to błąd twórców czy mój:). Podczas retrospekcji dotyczącej Bree i Eddiego, dowiadujemy się, że ten podkochiwał się w Danielle, czyli jeszcze przed jej ciążą. Chłopak zwraca się do Bree "pani Hodge" czyli działo się to po ślubie z Orsonem, gdzieś w środku 3 sezonu, gdzie biźniaków Lynette grali młodsi aktorzy. Czy w takim razie Eddie w tej retrospekcji nie powinien być dzieciakiem a nie nastolatkiem? Zawsze sądziłam, że jest rówieśnikiem Prestona i Portera.

Rinoa_Sin

To nie jest błędem, ponieważ [w cudzysłowiu będzie to cytat mojego znajomego z forum http://www.wisterial.fora.pl/ o serialu, Sahema]

"(...) Garaż Bree! W momencie tych retrospekcji był on już przerobiony na firmę kateringową, ale jakim cudem ja się pytam możliwe jest, by Danielle była wtedy uczennicą?! Wiemy przecież, że Bree firmę założyła już po tym, jak Danielle szkołę skończyła, a możliwe, że niedługo przed tym, jak jej córka wzięła ślub. Skąd, więc Eddie mógł się zakochać w Danielle? W tym momencie już mężatką i matką? (...)"

Źródło:
http://www.wisterial.fora.pl/ogolnie-o-serialu,32/wpadki-w-dh,859-285.html#78268

Danielle, jak ktoś nie pamięta, wzięła ślub z Leo Katz'em (Andrew Leeds). Pojawił się w odcinku 5x03.

Odcinek 6x20:

Susan dała Eddiemu bilet na kurs dla szkicowników/artystów/malarzy... (nie ważne) na 14 DNI. Zanim z niego wrócił, Mike grabił liście u Katherine, co sugerowało, że jest jeszcze jej narzeczonym. Gdy Eddie przyjechał, Susan powiedziała, że wychodzi za mąż za Mike'a. Natomiast fabułę między odcinkami 5x24 a 6x01 dzieli dwa miesiące.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

''Susan dała Eddiemu bilet na kurs dla szkicowników/artystów/malarzy... (nie ważne) na 14 DNI. Zanim z niego wrócił, Mike grabił liście u Katherine, co sugerowało, że jest jeszcze jej narzeczonym. Gdy Eddie przyjechał, Susan powiedziała, że wychodzi za mąż za Mike'a. Natomiast fabułę między odcinkami 5x24 a 6x01 dzieli dwa miesiące.''

Też się nad tym zastanawiałam... A może ten kurs nie odbył się od razu?

ocenił(a) serial na 10
Villemo339

Chociaż nie. Cofam to. To bez sensu, bo Eddie wyjeżdżając chyba wiedziałby, że Mike i Susan wrócili do siebie.

Porównajcie odcinki 2x24, 5x13 i 6x20: wprowadzenie się Solis'ów.

Mogę zrozumieć, że wydarzenia z odcinka 5x13 są chronologicznie po tych z 2x24. Ale te z 6x20?

W 2x24 Gabi była w biustonoszu i majtkach a Carlos tylko w koszuli, otoczeni pudłami, bo dopiero co się wprowadzili. W 6x20 9-letni Eddie gadał z Gabi, gdzie Carlos był w pracy, gdy przyjechała ciężarówka z rzeczami Solis'ów. Gdzie tu logika?

michu1945

Sorry za post powyżej. Zapomniałem, że już go zapodałem tu. Wybaczcie.

michu1945

Błąd czy ja czegoś nie zrozumiałem??
Wiadomo, że Danny ma 18 lat w 6. sezonie, a nawet o ile dobrze pamiętam Angie wspomniała w którymś odcinku, że musi się ukrywać już 18 lat (w najnowszym odcinku 6x21 jest mowa o 20 latach). Jednak po próbie samobójczej DAnny'ego, Angie wspomina datę 10.11.1991r. kiedy to uciekła z Nickiem. Jednak wydarzenia 6. sezonu rozgrywają się w roku 2015, więc Danny powinien mieć lat 24, a nie 18, a Angie pogubiła się w rachunkach. ;) (Jak wiemy w momencie ucieczki Angie była w ciąży z Loganem)

Chyba twórcy nie uwzględnili w obliczeniach pięcioletniego przeskoku w czasie między 4. a 5. sezonem.

globus

Jeszcze jedno:
W odcinku 6x09 Gabby wspomina, że zna Lynette od 15 lat. Jak wspomniałem wydarzenia 6. sezonu rozgrywają się w 2015 roku. Z tej rozmowy wynika, że poznały się one w 2000 roku. Z kolei w 2. sezonie, rozgrywającym się w latach 2006 wspomina się, że Gabby wprowadziła się na Wisteria Lane trzy lata wcześniej, czyli w roku 2003... Tak, więc w 6. sezonie znają się dopiero 12 lat.

ocenił(a) serial na 8
globus

Błąd w finale 6 sezonu. Jak Susan wyżala się Mike'owi, że muszą się wyprowadzić z domu, pokazuje miarkę na ścianie, mówi że tu wychowała dzieci i mówi o wzroście Julie jak szła do przedszkola. Przecież jej dom doszczętnie spłonął, a ten kupił Jej Carl później, Julie nie była wtedy w przedszkolu.

_Kici_Kici_

Poprawka: faktem jest to ze dom Susan doszczętnie spłonął, więc motyw z listwą z lekka naciągany, jednak Susan nie mieszka w domu który dostała od Karla, odbudowała swój po pożarze. :)

http://ifotos.pl/img/6x23_nqaxrr.jpg

Odcinek 6x23: Retrospekcja Lynette na temat ich dzieci. Tutaj akurat przypominała sobie jak Penny zaczęła chodzić. Ludzie od wystroju domów desperatek zapomnieli wymienić jednak ten okrągły stół i białe krzesła z 5 i 6 sezonu na stół zielony z kolorystycznie identycznymi krzesłami z sezonów 1-4.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Po poronieniu Gaby i Carlos usłyszeli, ze prawdopodobnie Gaby nie zajdzie juz nigdy w ciaze lub bedzie z tym miała duze problemy, w sezonie 5 w retrospekcjach gdy Gaby dowiaduje sie,ze jest w ciązy słyszymy ze to cud( pozniej podwójny):) Natomiast w sezonie 6 Gaby proponuje Bobowi i Lee,ze urodzi im dziecko bo ma mnóstwo jajeczek i byłaby najlepsza kandydatką.