PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117711
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Co po Gotowych??

ocenił(a) serial na 9

Wiem, że banalne pytanie.
Absolutnie nie chodzi mi o niby "babskie kino", bo wcale nie jestem fanką tylko takich filmów, nie
lubię Pokojówek, Kochanek, Partnerek.... Uwielbiam SFU, Lost, Killing, chodzi mi, że Gotowe
miały niepowtarzalny klima,t a charyzmy takiej jak u desperatek nie odnalazłam w żadnym innym
serialu. Jestem otwarta na wiele gatunków, ale już wiele miesięcy ogladam, wykreślam z listy i
zapominam. Czy jeszcze jest coś wstanie mnie wciągnąć, że tak jak Gotowe obejrzę w kilka dób
kilak sezonów? Ostatni sezon mi sie nie podobał, ostani odcinek rozczarował dlatego do Gotowych
nie chce wracać... Poradźcie coś...
Moje ulubione seriale:Lost, Gotowe,Killing,Shameless,SoA, SFU,Fargo, Dexter, Plotkara, bez
Skazy,Breaking Bas
Nie przepadam, nie wciągnęłam się, nie rouzmiem fenomenu:TWD,The Wire,House of Cards,
True Blood, Chirurdzy,Californication, Mad Man

MsMcNamara

Mam do "Gotowych ..." taki sam stosunek jak ty, ale ja oglądam właśnie "Devious Maids" bo Marc Cherry (twórca DH) jest jednym ze scenarzystów tego serialu a Eva Longoria (grała Gabrielle) jest jedną z reżyserek.
Obok tego, tylko "Dawno, dawno temu", "Family Guy" i tyle.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Ja zmęczyłam, dosłownie zmęczyłam Devious Maid ze względu an Cherrego więc i poprzeczka wysoka i wielkie rozczarowanie- ja nie oczekuje kopi Gotowych, szukam czegoś przez co zarwę kilkanocy, z wyjatkowym klimatem, z bohaterami wyjątkowymi w swoim rodzaju... jak wspomniałam za to uwielbiam SFU, Bez Skazy i pare innych ale DM właśnie są dla mnie kopią tyle, że ani tam klimatu nie ma jak na Wisteria Lane, bohaterki są jak dla mnie bardzo bezpłciowe a z drugiej strony odbieram ten serial tako taką totalną kopię Gotowych, jakby chcieli na identycznym patencie zrobić kolejny serial. Właśnie obejrzałam przed chwilą 1 odc drugiego sezonu i jestem pewna, że znam już koniec histori i nie chcę mi się oglądać.

MsMcNamara

Skoro nie chcesz oglądać to zaserwuje ci spoiler.

Nick Deering przejechał syna Evelyn 15 lat temu a jego żona zginęła przez gosposię której o tym powiedziała i z którą miała romans.

Co do "szukam czegoś przez co zarwę kilkanocy, z wyjatkowym klimatem, z bohaterami wyjątkowymi w swoim rodzaju" to poelcam "Dawno, dawno temu":

Bohaterami serialu są postacie ze starych baśni. Są to Babcia i Czerwony Kapturek, Zła Królowa i Królewna Śnieżka oraz Książę z Bajki, Rumplestiltskin (przetłumaczony w Polsce jako Titelitury) i córka młynarza, Kopciuszek, Książę i żebrak, Śpiąca Królewna, Jaś i Małgosia oraz wiele innych. Dochodziło między nimi do interakcji: Bella była przyjaciółką Mulan i Gburka z grupki 7 krasnoludków, Czerwony Kapturek poznał Kopciuszka, Śnieżka, której kiedyś pomógł czarnoskóry Sir Lancelot, polubiła Olbrzyma z baśni o Jasiu i Fasoli, gdzie trzeba podkreślić, że "Jaś" to kobieta o imieniu Jacqueine, natomiast Hook został wrogiem Maleficent oraz, przez krótki czas, Królowej Kier z Krainy Czarów.

Wszyscy oni zamieszkiwali jedną z wielu krain, zwaną Zaczarowany Las. Inne światy, które w trakcie serialu odwiedzali bohaterowie, to Nibylandia, Świat Bez Koloru, Kraina Czarów czy Otchłań[a]. Są to tylko cztery z około siedemnastu światów[2]. Między nimi można podróżować za pomocą Magicznego Kapelusza czy fasolek tworzących portale.

Pewnego dnia "Zła Królowa" Regina rzuciła klątwę na większość mieszkańców Zaczarowanego Świata. Zrobiła to głównie z powodu szczęścia, jakie Śnieżka zaznała przy boku swego męża, Księcia z Bajki, oraz dawnej zdrady, jakiej według Reginy królewna miała się dopuścić wobec macochy. Klątwa ta nie została przez Reginę stworzona, lecz tylko użyta. Przeniosła ona większość mieszkańców Świata Baśni do kolejnej rzeczywistości, zamieszkanej przez Nas-widzów, zwanej Światem Bez Magii. Utworzyła miasteczko Storybrooke pośrodku lasu w stanie Maine i umieściła w nim swe ofiary. Tam nie pamiętali, kim tak naprawdę są, czas się zatrzymał, magia przestała działać a nikt z zewnątrz nie miał pojęcia o miasteczku.

Jedyną osobą, która mogła pokonać Reginę, była Emma, córka Królewny Śnieżki i Księcia z Bajki, zrodzona z najsilniejszej mocy – z prawdziwej miłości. Jako noworodek tuż przed uderzeniem klątwy została przeniesiona do realnego świata przez zaczarowaną szafę i tak uniknęła okrutnego losu zgotowanego przez swą przybraną babcię. Tylko ona, według przepowiedni innego wielkiego czarnoksiężnika, Rumplestiltskina, miała być zdolna do przełamania klątwy.

W dniu 28. urodzin została sprowadzona do miasteczka przez osobę, po której najmniej by się tego spodziewała − własnego syna. Henry sprzymierzył się z matką, by pokrzyżować plany swej własnej adopcyjnej matki, Reginy.

Właśnie leci 4. sezon, gdzie w I połowie jest disney'owska "kraina lodu" oraz Królowa Śniegu a II połowa rozwinie historię Maleficent oraz Śpiącej Królewny, Filipa a tkże Mulan.

ocenił(a) serial na 10
MsMcNamara

polecam "skazany na śmierć",zwłaszcza pierwszy sezon wciąga :D

ocenił(a) serial na 10
MsMcNamara

Powiem Ci że też uwielbiam Gotowe na Wszystko i dla mnie nic go nie przebije. Zaraz po Gotowych.. uwielbiam Dr. House, Pogodę na miłość (9 sezonów, wiem bardzo długi serial, jak zaczynałam to mi się nie podobał tak szczerze, ale nie przestałam i dzięki Bogu. Po 1 sezonie zaczyna się dziać dużo rzeczy i powiem Ci że serial bardzo bardzo mi się spodobał i naprawdę warto!!), Chirurdzy (przerażała mnie ilość sezonów ale zaczęłam oglądać i szybko poszło jestem w połowie 10 sezonu już i uwielbiam ich po prostu :)). Słodkie kłamstewka (super ale dla cierpliwych widzów), mama mnie zaraziła The walking dead, (wiem wspomniałam na górze że to nie dla Ciebie serial ale ja kocham po prostu go). Pod kopuła (myślałam że mi się nie spodoba bo troche Sci-Fi a ja nienawidzę takich filmów, ale wciągnęłam się po tym jak zobaczyłam jak mój chłopak ogląda). Plotkara (bardziej dla nastolatków, ale oglądałam go chyba ze dwa lata temu i bardzo mi się podobał, chociaż w niektórych momentach przypomina Mode na sukces). Poza tym oglądam Chicago Fire, Seks w wielkim mieście, Życie na fali (za dużo się nie dzieję ogólnie ale miło się ogląda) Glee, Pokojówki z Beverly Hills, 90210 (oczywiście te stare też uwielbiam), obejrzałam także połowę Lostów, ale jakoś nie mogę do nich wrócić, za dużo tych seriali oglądam i nie mogę się trochę wyrobić, a my z chłopakiem co chwilę inny oglądamy :D i jeszcze raz tyle na nas czeka do obejrzenia :). Pozdrawiam, mam nadzieję że trochę pomogłam i coś wybierzesz z tego :).

ocenił(a) serial na 9
kindzia160294

Dzięki.Kurcze widać każdy ma inny gust bo ja Pogodę na Miłość rzuciłam po ok 5 odcinkach, Glee nie chwyciło, miałam dużo chęci do Chirurgów ale po 2 sezonie odpuściłam, TWD po 2 odc odpuściłam, PLL za to bardzo lubię ale myślę, że ten serial już jest tak namieszany, że nie wierzę że realnie będą w stanie wyjaśnić wszystko- mam wrażenie, że twórcy już sami się pogubili w chaosie, Devious Maids dałam szansę 1 sezonowi ale jak mówię dla mnie to słaba kopia a zarazem te latynoskie pokojowki sa nijakie do bólu biorąc pod uwagę charyzmatyczne Desperatki, Lości sa jednymi z moich ulubieńców niestety moim zdaniem serial powinien się skończyć po 4 sezonach skiepścili go jak Bez Skazy czy Gotowe pod koniec, nie obejrzę tego ponownie.Rozważam Housa ale się boję... Nie lubię takiej tematyki i jakoś ogólnie nie wzbudza mojej symapatiin sam House.

ocenił(a) serial na 10
MsMcNamara

No każdy jest inny i co innego lubi :D Może jeszcze się przekonasz do Pogody na miłość bo jak mówię sama chciałam zrezygnować jak oglądałam 1 sezon, później to całkiem inna bajka :). Może za szybko odpuszczasz? :D Ja jak odcinki pierwsze oglądam jakiegoś serialu to też bardzo rzadko przypadną do gustu od razu ale później się rozkręca i jest super. Może przemóż się i obejrzyj których z tych seriali chociaz do połowy i wtedy podejmij decyzje :D Ze Słodkimi kłamstewkami się zgadzam z Tobą, nie długo sami twórcy nie będą wiedzieli o co chodzi :).

MsMcNamara

Temat trochę stary ale może nadal poszukujesz. Co do twojej opinii o PLL to fakt, że sporo tam namieszane i zdarzają się rzeczy według mnie trochę ciężkie do wyjaśnienia ale póki co wszystko idzie dość dobrze a jeszcze jest ten sezon i conajmniej jeszcze jeden więc i czas na wyjaśnienia jest.
Ja ci oczywiście polecam Zemste, owszem da się obejrzeć w bardzo krótkim czasie bo niesamowicie wciąga.
Również polecam jak ktoś wyżej Once Upon a Time, zaskakuje i wciąga chociaż początek mnie aż tak nie wciągnął, jednak z czasem już się po prostu nie da oderwać.

ocenił(a) serial na 9
Greendale

Dzięki. Zemstę ogladam, lubię ale tam nie mam tej chemii co do Gotowych. PLL tez ogladam na bieżąco, pierwsze sezony obejrzałam na wdechu i wkręciłam się na maxa ale teraz to już tak trochę ze zrezygnowaniem to śledzę. Once Upon muszę spróbować... ogólniw tracę nadzieję na jakiś hit.

MsMcNamara

Szczerze to ciężko mi porównać bo Gotowych nie oglądałem chociaż mnie trochę ciekawi ten serial stąd moja obecność w tym temacie. PLL ma wzloty i upadki oczywiście ale i tak uważam, że do końca warto pooglądać i nie jeden raz zaskoczy.
No i jeszcze mogę ci polecić Gre o Tron. Mnie nie wciągnęło od razu ale później wciągnęło i nie minął tydzień a niestety wszystkie 4 sezony już za mną.

ocenił(a) serial na 9
Greendale

Ja ogladam na bieżąco PLL ale juz bez emocji ot tak zeby zakończyć, a Gotowe to moim zdaniem majstersztyk jeśli chodzi o seriale. Obejrzałam mnóstwo seriali i niestety tylko 2 mnie usatysfakcjonowały zakończeniem, Gotowe nie bardzo dlatego juz nie planuje tego oglądać ponownie, chociaż walczę z pokusą, niemniej uważam, nawet obiektywnie niż subiektywnie, że to jeden z seriali wszech czasów, jeśli sie wahasz to niepotrzebnie to jak serial z najwyższej połki a PLL mimo mojej symapti i wysokiej oceny coś jak kino klasy c

MsMcNamara

No to w takim razie dzięki za rade. Głównie waham się nie dlatego, że sądzę, że serial może być kiepski tylko dlatego, że nie wiem czy przypadnie mi do gustu. No ale może niepotrzebnie się tak nastawiam do tego.

ocenił(a) serial na 9
Greendale

Tak jak obejrzałam wiele seriali a konkretne polecam różnym osobom jak SFU czy SoA nie sa dla każdego tak Gotowe są ewidentnie godne polecenia każdemu. Tam każdy znajdzie coś dla siebie, serial jest neismaowicie różnorodny, są ciekawe wątki przewodnie, nierzadko kryminalne, wyraziste bohaterki jak rzadko kiedy, i wspaniałe, nierzadko bardzo poruszające podsumowanie serialu. Pamiętam ile osób zarwało przez moje sezony na DVD noce, jak moja mama przeciwniczka seriali ogladala w szale dzien w dzien z moim ojcem do 4 rano i w ogóle. To pozycja obowiazkowa.

MsMcNamara

No to chyba mój problem się rozwiązał :) Skończyłem Grę o Tron, czekanie na nowe odcinki kilku innych seriali niestety dobija więc poszukiwałem czegoś nowego i wygląda na to, że się udało.

ocenił(a) serial na 9
Greendale

Super. Wiem że się nie zawiedziesz. Nie ma opcji. Rozumiem, ze mój najukochańszy serial świata SFU nie jest dla każdego, że nie każdy pokocha Lostów, że nie każdy przetrawi Dextera ale Gotowe naprawdę każdy pokocha. Miłego ogladania.

MsMcNamara

...nie możesz tak bardzo skupiać się na tym serialu i szukać podobnej tematyki bo...nie znajdziesz :-/ Spróbuj Arrow,Upadek,Nie z tego świata,Synowie Anarchii...wiem - tematyka inna,ale kto wie,może coś trafi w Twój gust? Pozdrawiam