Postanowiłem założyć temat, w którym będę oceniał kolejne wydarzenia ze świata Wisteria Lane. Aktualnie obejrzałem 9 odcinek 2 serii (jeszcze niedawno byłem tak do tyłu, a udało mi się dokonić Polsat - jestem dokładnie w tym samym miejscu...).
Oczywiście wszyscy już chyba zauważyli, że na czołówkę jeśli chodzi o desperataki wysunęła się zdecydowanie Bree :] A w tym odcinku wręcz powaliła mnie na kolana - zagranie z George'm (w pełni uzasadnione) zaskoczyło mnie straszliwie. W pierszej serii już się tego spodziewałem lecz byłem srodze zawiedzony - a teraz wreszcie Bree stała się wiarygodną postacią. Która seria waszym zdaniem jest bardziej udana? I czy ma ktoś informację ile jeszcze będzie powstawał ten serial i przede wszystkim - ile odcinków ma mieć drugi sezon? Nie siedzę w tym, więc nie wiem :)
ja usłyszałam (może plota- niesprawdzone!), że ma trwać do 2010 roku (boże oby nie - zrobi się z tego telenowelowecoś)
a co do porównania serii - w 1 nie odróżniałam postaci :PP i raczej oglądałam żeby oglądać - w 2 oglądam uważnie - i baaardzo mi się podoba ;]
a zagranie Bree - fenomenalne :-)
Obejrzałem teraz odcinek 10 i zastanwia mnie dlaczego ten Andrew aż tak nienawidzi swojej matki :P Trochę to naciagane, aż wolę nie myśleć co on planuje...
Czasem tak jest że nie wiemy czemu ktoś kogoś nienawidzi. Ja jednak uważam że Andrew to po prostu bezczelny gówniarz i tyle.
Co do Twojego pytania o liczbę odcinków 2. sezonu - 23 odcinki; ostatni (2-godzinny opowiadający o tym jak każda z bohaterek zamieszkała na Wisteria Lane) 21 maja.