Czy ktoś mi może powiedzieć gdzie podział się link do nagród-przecież DH dostały łącznie około 80 prestiżowych nominacji i nagród. Z tego co wiem dostały 6 nagród Emmy Primetime, 3 Złote Globy, Nagrody Satelite Award , jakąś Złotą Nimfę, itp. nie wspominając już o łacznych 28 nominacjach do Emmy, bodajże 12 nominacjach do Złotych Globów itd.
Czy ktoś może być dla mnie tak miły i wypisać wszystkie możliwe nominacje i nagrody, które dostały "Gotowe na wszystko".
Byłbym Mega-Wdzięczny.
Pozdrowienia
http://www.imdb.com/title/tt0410975/awards
Tu masz na pewno wszystkie możliwe nagrody. Brakuje tylko wyróżnień, które przyznano na dniach, a mianowicie tegorocznych Satelit. Muszę przyznać, że wyjątkowo niesprawiedliwie potraktowano DH w tym roku przyznając tylko 2 nominacje:
Najlepsza aktorka w serialu komediowym - Felicity Huffman
Najlepsza aktorka drugoplanowa w serialu komediowym - Polly Bergen
Widać, który wątek podobał im się najbardziej, tymczasem ja uważam, że Felicity jest świetną aktorką, ale w porównaniu do innych głównych aktorek serialu trochę przecenianą. Fajnie, że docenili Polly Bergen, choć bardziej na to wyróżnienie zasłużyły Dana Delany albo Kathryn Joosten, a nawet Nicollette Sheridan. Tymczasem 13 grudnia nominacje do Złotych Globów! Bardzo jestem ciekaw, czy Teri i Marcia się załapią na nominacje. Obie bardzo na to zasługują!
Złote Globy już w czwartek!
Tymczasem użytkownicy jednego z forów internetowych w USA typowali swoje propozycje do różnych kategorii. Postanowiłem podliczyć głosy w 3 kategoriach, by sprawdzić, czy wg nich DH mają szanse na nominacje i wyszło, że i owszem.
Best Comedy Series:
1. 30 Rock, NBC
2. Ugly Betty, ABC
3. The Office, NBC
4. Pushing Daisies, ABC
5. Desperate Housewives, ABC
6. Entourage, HBO
7. Weeds, Showtime
8. Back To You, FOX
9. Curb Your Enthusiasm, HBO
10. My Name Is Earl, NBC (tak właściwie to czemu Earl zniknął z TVP2?)
Best Actress in Comedy Series:
1. Felicity Huffman, Desperate Housewives, ABC (:D)
2. Mary-Louise Parker, Weeds, Showtime
3. America Ferrera, Ugly Betty, ABC
4. Marcia Cross, Desperate Housewives, ABC
5. Christina Applegate, Samantha Who?, ABC
6. Tina Fey, 30 Rock, NBC
7. Julia Louis-Dreyfus, New Adventures of Old Christine, CBS
8. Teri Hatcher, Desperate Housewives, ABC
9. Anna Friel, Pushing Daisies, ABC
10. Eva Longoria, Desperate Housewives, ABC
Best Supporting Actress in Series, Miniseries of Motion Picture Made For Television:
1. Judy Davis, The Starter Wife, USA
2. Vanessa Williams, Ugly Betty, ABC
3. Katherine Heigl, Grey's Anatomy, ABC
4. Anna Paquin, Bury My Heart In At Wounded Tree, HBO
5. Samantha Morton, Longford, HBO
6. Dana Delany, Desperate Housewives, ABC
7. Chandra Wilson, Grey's Anatomy, ABC
8. Elizabeth Perkins, Weeds, Showtime
9. Jamie Pressly, My Name Is Earl, NBC
10. Rachel Griffiths, Brothers & Sisters, ABC
Ooo, to już w ten czwartek? Szybko jakoś... Żeby tylko nominacje się sprawdziły i pokryły z głosami fanów! Felicity pierwsza, mmmm... brafooo!
Brak Marcii? Brak Felicity? BRAK DANY DELANY ?! Jestem poważnie zdruzgotany tymi nominacjami. Nie wiem jak można tego serialu nie docenić, skoro mimo, iż to 4 sezon, on nadal trzyma tak wysoki poziom?
Bosz, właśnie sie dowiedziałem o tej nader okropnej informacji i mój dzień przez to jest zepsuty na maksa. Bosz, to chyba pierwszy raz "DH" nie dostały żadnej nominacji do Golden Globe!SKANDAL!
I tak sobie przeglądam nominacje i patrzę, a tam Edie Falco z "The Sopranos" nominowana właśnie za tę produkcję-jak to możliwe skoro "Rodzina..."skończyła się już dawno, a juz na pewno nie w tym sezonie? Skandal przez wielkie S!