Takiej pani Annie Ibisz np.która widzi się w roli Susan.Moim zdaniem to wręcz poroniony pomysł,nie widzę też odpowiednich polskich aktorek które mogłyb się wcielić w postacie z Wisteria Lane.Może wy macie jakieś typy i oczywiście czy popieracie ten pomysł?
Śmieszne...Wyobrażacie sobie polski serial z tekstem typu " Gabi nie
znosiła pogrzebów, bo nie była w centrum uwagi" ?! A skandale, intrygi,
wartka akcja? to dla większości fanów "M jak mdłość" nie przejdzie...
Nie wyobrażam sobie polskiej wersji. Nie ma telewizji, która by tej produkcji nie zepsuła. Chociaż ciekawe, jak wyglądały by rodzime intrygi (bo chyba nie zerżnęliby wszystkiego z amerykańskiej wersji ;) ).
Jak już robić polską wersję to na licencji a jak tak, to wszystko musi być "zerżnięte" z oryginału. Tak jak "Niania" z "Pomocy Domowej".
PS. Polskie "gotowe na wszystko" = chory pomysł.
Witam! Uwielbiam ten serial i na samą myśl o polskiej wersji skóra mi na karku cierpnie. Nie widzę żadnej aktorki, aktora....polska wersja byłaby pewnie bez polotu jak 99% rodzimych produkcji telewizyjnych...a bohaterzy ciągle powtarzaliby ,, no zjedz zupkę bo jest zdrowa''Nie pomysł jest po prostu koszmarny. fuu
ja widzę tylko jedną osobę - Urszula Grabowska w roli Edie Britt (Williams jak ktoś woli) :)
dawcio930, no nie wiem. Edie jest jedyna w swoim rodzaju i nawet Urszula Grabowska, którą uważam za dobrą aktorkę nie odda charakteru tej postaci. Ogólnie polska wersja to kiepski pomysł.
Póki co u nas jeszcze nie powstał serial z prawdziwego zdarzenia, dlatego w kraju gdzie królują tasiemce t stylu m jak .....niemożliwe byłoby stworzenie dobrej wersji gotowych, bo kto by tam grał... kasia cichopek?? liszowkska?? zacznijmy od tego że nie widzę u nas dobrych aktorów:/
http://www.wisterial.fora.pl/rozrywka,24/tworzymy-dh-po-polsku-d,255.html
Tam są rózne teorie, typy i opinie na temat POLISH DH
Faktycznie najbardziej do swoich ról pasowałyby Edyta Olszówka do roli Susan i Anna Przybylska do roli Gabrielle ale Małgorzata Foremniak nie nadaje się do żadnej z tych ról bo jest za sztywna.Gdy przeczytałem te wszystkie pozycje to bardzo się zdziwiłem że według niektórych Izabela Kuna mogłaby zagrać Lynette. Kuna nie pasuje do roli miłej i uczynnej Scavo. Gdy oglądam Lejdis i Barwy Szczęścia to widzę dwie zupełnie inne osoby.Zdecydowanie Kuna bardziej pasuje na Bree ale szczerze mówiąc to wolałbym jeszcze jakąś inną aktorkę w tej roli i nie chodzi mi o Beatę Kawkę bo nie przepadam za nią. Ale zauważyłem że moje typowania w większości sprawdzają się w stosunku do innych typowań. Olszówka Stenka Cielecka i Przybylska to moje pewniaki. Nad pozostałymi dwoma się zastanawiam...
hah..^^ mowie wejde na filmWEB bo napewno prowadzone sa dyskusje na temat POLISH DH:) ha.. i miałem racje...
a czytając forum ktore dał michu1945, spodobało mi sie - Dominika Ostaowska ale na Lynette (tylko zeby miała blond włosy).:)
Polska wersja Desperate Housewives , jak dla mnie to nie , nie i jeszcze raz nie , nic nie przebije wersji amerykańskiej . Serial Gotowe na wszystko powstały też w Meksyku i we Włoszech np. Italia ma swoje Casalinghe Disperate czyli (GnW) ale przyznam się szczerze , że jak uwidziałem tamtejszych aktorów to masakra . Więc wole aby nie powstawa polska wersja .
Wydaje mi się że to by nie przeszło ale optymistycznie myśląc to :
Gabi: Glinka albo Przybylska ?
Brii: Ewa Gawryluk ?
Edie : Włodarczyk ?
Dalej nie mam pojęcia ale Magdalena Walch można by było do kogoś przypasować. Chciałam jeszcze powiedzieć że poslkie aktorki nie dorastaja do pięt tym z DH i nie dobierzemy żadnej, a dobierając już nie możemy się sugerować tylko ich wyglądem.
jeszcze dodam że jako Brii mogłaby zagrać Beata Kawka w rudych włosach tez taka wyrachowana jest ale nie wiem czy przypadkiem nie jest za stara.Ilona wrońska jako Susan a do Gabi moge podać <co pewnie wam się nie spodoba^> Weronikę Rosati umalowaną bez piegów ;p a panowie ? może jako mike - Piotr Małaszyński ? a kto pasuje na męża Gabi ?
Taaaak Przybylska jako Gabrielle pasuje w 100% :D:D:D:D
pisaliscie tutaj o polskich aktorkach do rol zdesperowanych a mnie bardzo interesuje jaka lokalizacje ewentualnie chcieliby wybrac tworcy jako miejsce akcji serialu, jakies pomysly? I jeszcze jedna sprawa ze oryginal krecony jest w kalifornii gdzie praktycznie zawsze jest lato a u nas troche inaczej to wyglada :P
Powiem Ci, że deszczowy dzien czasem tez ma swoj urok. xP A w wyidealizowanym swiecie dobrze zrealizowanego serialu tymbardziej...np. w oryginale w odcinku 3x01 caly czas padał deszcz - ii...było ok. ;d
UWAGA UWAGA!
No i wykrakaliśmy...POLSAT właśnie przygotowuje POLSKĄ WERSJĘ DH!
http://www.pudelek.pl/artykul/18746/herbus_w_polskiej_wersji_gotowych_na_wszystk o/
Tak słyszałam )> ale odwoujac sie do wczesniejszej wypowiedzi ze wzgladu na wyglad na bree tey pasowalabz mi Beata Kawka,na Lynett Foremniak,gaby kasia glinka,ale i tak wzdaje mi sie ,ze to bedzie bardzo wieeelkaaaa pomylka!!!!!!!!!!!!!!!!!!