Każdy może uczestniczyć. Gra polega na prostej zasadzie:
* jeden użytkownik raz dziennie
* wskazuje jedną zmianę
* zmiana może dotyczyć np: przebudowy domu, zmiany fryzury, zmiany wnętrza, aktorów, miejsc zamieszkania, zmiana partnera lub orientacji itp.
* Podajemy w nawiasie czas tej zmiany np. ple ple ple (4 sezon) lub bla bla bla (między 4 a 5 sezonem); żeby się nie czepiać, bo nie każdy może tyle pamiętać
* Podajemy jakiekolwiek, nawet najdrobniejsze zmiany, bo może to pokazać ciekawostki innym oglądającym serial i pokazać szczegóły, którzy inni nie znali.
* Ze względu na zasadę spoilerów, uszanujmy ją i nie podawajmy rewelacji z siódmego sezonu. Ale ten postulat jest tylko moją osobistą prośbą, w celu uniknięcia pretensji.
Ja dam przykład
Dzieci Lynette stały się nastolatkami (między sezonem 4 a 5)
Nie chcę naprawdę nikogo poprawiać, ale nie było takiej sceny w serialu. Co najwyżej Bob i Lee rozstali się ponieważ kolejna surogatka odmówiła im donoszenia ciąży.
Albo ja mam silną sklerozę o której nie wiem.
Tak samo "Gaby urodziła niepulchne dzieci; Syna a następnie Córkę (miedzy 4 a 5 )" albo "Katherine i Robin nie wyjechały (6sezon)" pauli_kaprys"
W tej grze chodzi o to:
"Gabi stała się matką. Urodziła dwie pulchne córki." oraz "Lee zerwał z Bobem" - użytkownik "...Misiex..."
"Katherine zmieniła swoje życie bo wyjechała z Robin do Paryża." - użytkowniczka "paula_kaprys "
Chodzi o wskazanie punktu zwrotnego: czegoś co zmieniło coś, co wydawało się stałe. Podałem "Dzieci Lynette stały się nastolatkami" bo przez 4 pierwsze sezony oglądaliśmy małe dzieci Lynette. DUŻĄ ZMIANĄ było pokazanie ich jako nastolatków, rozumiecie?
Tak samo "Romans Bree-Karl". Bree przestała być tą "świętą", bo ten romans ją zmienił.
Kapujecie teraz zasady?
EDIT:
tak, teraz tak i już mi się nie podobają xD ale ok spróbuję :
Samobójstwo Mary Alice odmieniło Paula.
Mam nadzieję, że teraz już dobrze zrozumiałam.